Shopping i Reims!

Ikväll har vi ätit hemmagjorda pizzor. De blev väldigt goda. Vi gjorde tre olika, men de jag åt av var hawaii och en annan med tre olika ostar och lufttorkad skinka. Smarrigt.

Igår kväll var det väldigt mysigt med barnen. Vi bäddade alla ner oss i bäddsoffan i lekrummet med massor av kuddar, täcken, godis och popcorn och kollade på film. Det blev "Poppers pingviner", fast på franska då såklart. Jag förstod väldigt mycket tack vare att jag kunde ha undertext till. Den var lite småkul, men ingen superfilm. Det blev en lyckad kväll, men att få alla att lugna ner sig, sluta jävlas med varandra och lägga sig i sängarna var lite svårt efter allt godis. Louise var jättetrött, så hon gick och lade sig snabbt, men hon låg istället och var irriterad på de andra. Och som alla erfarna syskon vet, så är det detta man inte ska göra, för då börjar hela cirkusen om. Klockan tolv så låg vi alla och skulle sova i alla fall. Jag somnade rätt snabbt, för jag var också trött. Däremot skulle jag vakna klockan sex i morse, eftersom jag och Inga skulle till Reims idag och kolla rean! Och nästan alltid när jag har viktiga tider att passa så sover jag dåligt. Så jag vaknade typ tio gånger under natten, vilket resulterar i dålig sömn. Det positiva med det var dock att jag vaknade direkt av alarmet och kunde gå ner och duscha. Men jag var verkligen plågsamt trött. Inte sådär mysigt som när man typ ligger och snoozar i hundra omgångar, utan det var när man liksom tänker "skjut mig". Så jag släpade med mig alla ägodelar från lekrummet ner till mitt rum och duschade. Jag skulle ta bussen härifrån till tågstationen som gick 7.27. Och tror ni jag hann? Näe, såklart inte. Jag skulle duscha, äta frukost och göra mig klar innan dess. Däremot gick det en annan buss 7.43, som jag också skulle hinna i tid till tågstationen med. Så jag gjorde mig klar till den bussen, och började sen traska ut till busshållplatsen. Men VAD SER JAG. Jo, bussen står redan där, och blinkar att den ska köra iväg. Jag blir jätteförvirrad, för jag tänkte att jag var tre minuter i tid. När jag sedan kom fram till hållplatsen insåg jag att jag hade kollat på fel tid tidigare, och kollat vilken tid bussen kommer fram till hållplatsen EFTER den jag går till. Så såklart missade jag den andra bussen också. Jag hade inget annat val än att börja gå till tågstationen. Tåget skulle gå 8.02 till Reims, så jag hade typ 15 minuter på mig, och det tar 20 minuter att gå till tågstationen. Inga bor två tågstationer bort, ca 20 minuter, så hon skulle hoppa på samma tåg. Dock så visste jag att det skulle komma ett nytt tåg 8.20, så jag sms:ade henne och sade att hon skulle ta sitt tåg och sedan vänta på mig i Reims. Allt löste sig fint därifrån.

Väl i Reims så var klockan ungefär kvart över nio och vi började traska runt. Vi var lite tidiga, eftersom de flesta affärer öppnade klockan tio. Det var också ganska tomt på folk till en början. Men efter någon timme började det trilla in fler och fler människor då affärerna öppnades. Det var helt galna reor i vissa affärer. Jag lyckades hitta lite fina grejer. Det jag tycker jag gjorde bra var dock att jag hängde tillbaka typ 50% av allt jag gick runt och bar på och hade tänkt köpa först. Så jag köpte bara guldklimparna vilket gör mig otroligt nöjd över dagens shopping. :) Vi åt även lunch på en jättefräsch restaurang som hette "Bœf ou salade?" som hade rolig koklädsel på sofforna. Sen fikade vi lite senare i ett minikafé. Mysigt! Jag är jättenöjd över dagen. Reims är verkligen en jättefin stad med massor med affärer och en lång restauranggata. Med tåg ligger den ungefär en timme härifrån. Jag ska lätt åka dit fler gånger! Nackdelen är att de inte riktigt var lika trevliga i affärerna där som de är här. Men så är det väl med större städer - fler kunder, mindre personligt. Jag tyckte jag klarade mig utmärkt på min franska idag också. Frågade saker i vissa affärer, beställde mat, köpte tågbiljetter... Inga däremot bad om en engelsk meny på restaurangen, frågade en man efter toaletten på engelska o.s.v. Hon säger att hon inte kan franska, men det blir ju inte bättre om hon inte försöker heller...

Just nu sitter jag och känner mig sådär mysigt trött faktiskt. Jag ska efter jag skrivit klart det här inlägget fortsätta kolla på "Coupling" tills jag ska sova. Först lägger jag upp lite bilder från dagen dock! :)

Rosa cowboyboots anyone?


Min lunch! Tallriken var helt ENORM. Gott var det i alla fall.


Inga med hennes sallad. :)


Fikadags som en äkta svensk!


När vi gick in i en affär som hette "Hippy Market" som endast hade begagnade kläder hittade vi ett tidningsurklipp där det stod såhär. Jag vet inte var Peniscola ligger, men jag vill nog inte veta heller...


Hittade en ny bästa vän!

Och nu mina fynd!

Två par örhängen, ett armband och ett SKITFINT halsband med fungerande klocka! Allt detta från claire's. :)


Fin tröja från H&M. :)


Sist dessa urgulliga tofflor. Jag vet att jag har världens goaste tofflor hemma, men jag kunde inte slita mig från dessa. Älskar bara pandamönstret inuti. Och dessutom har de halkskydd under, vilket är jättebra för jag alltid brukar halka runt som ett as efter att städtanten skurat trägolvet på mitt rum. Och trapporna också... livsfarligt. Tjocksockar går helt enkelt inte, jag slår ihjäl mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0