Släck alla lampor!

Hej alla, ni har väl inte glömt att det är Earth Hour ikväll?

Mellan klockan 20:30-21:30 ska alla världen över släcka lamporna. Mot en bättre värld. Kommer DU att delta?

Auf wiedersehen

Ikväll har vi tagit farväl av en av tyskorna som åker hem imorgon. Väldigt trevlig kväll i sin helhet, förutom att det inte alltid var så himla trevlig ljudvolym där inne eftersom det var ett gäng killar som höll svensexa. Självaste blivande maken var inte där dock för att han var tvungen att jobba. Glömde även kameran, så det bjuds tyvärr inte på några bilder från kvällen... Vi samlades alla på standardpuben i alla fall och beställde dit en jumbopizza som vi delade på åtta. Skinka, bacon, chorizo, ost och ägg. God var den. Sen satt vi mest och pratade hela kvällen. Känns skönt att få träna på sin franska ute i det fria sådär, men det är ju inte länge till eftersom alla börjar åka hem nu. :( Dock så failade jag ganska hårt på vägen hem då jag sade "Goddag" till en förbipasserande man istället för "Godkväll", trots att jag nästan bara pratat och lyssnat på franska hela kvällen. Jag säger mycket fel när jag pratar vanligtvis också, men det här kändes bara pinsamt. Sen var det förresten något sjuukt gammalt musikprogram på på tv:n inne på puben, med både nostalgisk och bisarr musik. Mest bisarr.

Imorgon blir det nya äventyr! Men får inte glömma bort att sova så att jag blir frisk på riktigt snart! Gros bisous världen!

Ingen mat på bordet idag heller

Inga skulle ha bjudit på finsk middag ikväll, men så blev det inte eftersom det blev för sent för de andra. Eller egentligen skulle hon ha bjudit på det igår, men vi hade bara snuddat på ämnet i lördags, och sen hade hon inte kollat senare under veckan om det fortfarande gällde. Vi lever i en upptagen värld, så man kan inte alltid förvänta sig att personer har samma planer idag som de sade att de skulle ha för fyra dagar sedan. Synd, men det får väl bli en annan dag! Istället tar jag tillfället i akt och ska spela lite Heroes. Tjing!

Tänk vad lite sömn kan göra

Inatt sov jag riktigt ordentligt. Länge och bra. Och det gav resultat också, känner mig mycket bättre idag! Har gjort en nedskärning på nässprayen och gått från fem gånger per dag till noll! Jag säger som Kajsa, det är något magiskt som händer när man sover. Snart kanske jag kan börja promenera igen åtminstone! Men jag håller mig stilla än så länge, vill inte börja för tidigt.

För övrigt har det varit en väldigt fin dag. Känner att tiden har gått jättefort. Har även börjat kolla in lite lediga jobb på arbetsförmedlingen. De flesta har 31:a mars som sista ansökningsdag, så man kanske borde söka? Men egentligen är jag inte helt säker på när jag kan börja jobba exakt, så bäst att lägga det på hyllan och inte förhasta sig i något som man ändå måste säga upp sig i sen.

Innan middagen så lyckades jag bränna min hand ganska rejält. Pappan hade lagt mikrolocket på en varm spisplatta (dumt, mycket dumt...), så att locket hade smält fast i plattan. När jag sedan lyfte på locket följde hela plattan med och när jag skulle lägga handen under för att plocka bort vad det nu var som hade fastnat, så ramlade plattan precis ner i handen på mig. Jag greppade den som en tennisboll ungefär, alltså med hela handen runt den. Det visade sig sen vara ganska dumt, för nu har jag fyra fina brännmärken runt om i hela handen som bränner på fint, trots att jag stod och spolade med kallvatten. Kuul.

Jag ville bara uppdatera om...

...Att jag kommer hem om en månad! :D Inte på riktigt då, utan bara några dagar. Men ändå!

Ja, jag vet, jag kommer hem typ hela tiden, och det är väl inte huvudsyftet när man ska "bo utomlands och jobba som au pair". Men det är inte som att det finns någon lag för när man får åka hem och inte, så vad kan stoppa mig? Utom pengarna på kontot kanske. Men de ställde upp för mig ännu en gång!

You want some cheese with that whine?

Nu är jag bara så himla less. Varför ska det alltid bli så att när jag har fått upp en bra rullning på träningen och verkligen kan börja träna på hårt, då går jag och blir sjuk? Det började som halsont i torsdags, rinnande näsa i fredags, och sen har det bara eskalerat. I morse mådde jag verkligen uselt, tvingade i mig en skål med mjölk och flingor till frukost även om jag var illamående, så jag orkade inte hela ens. Dessutom rann det ur lika fort som det kommit in. Så jag bestämde mig för att köpa en matsalsbiljett åt Violette så att hon fick äta lunch i skolan istället, för jag hade verkligen ingen ork till någonting. Det var sängen vs. toaletten nästan hela morgonen, annars låg jag och sov, hostade upp slem och kallsvettades. Så. Less. Men det blir alltid bättre mot kvällen vilket är skönt. Jag hoppas jag mår lika bra imorgon som jag mår nu, för annars lär det bli ett helvete.

Något som är otroligt svårt enligt mig är att ha medlidande för andra när de är sjuka, när man själv är frisk. För man glömmer så lätt bort hur det känns. Och det kan jag själv bli sjukt irriterad över, att ingen riktigt förstår hur man faktiskt mår. Kalla mig gnällig, för det är precis vad jag är när jag är sjuk. Jag har nog aldrig varit sjuk så många gånger som jag har varit under den korta perioden jag vistats här. Om det beror på att landet har en annorlunda bakterieflora, eller att jag hänger med barn hela dagarna, det är frågan.

Nu ska jag faktiskt kika på lite flygresor! För det visade sig att barnen skulle vara borta från 21:a april till 8:e maj eftersom det är lov och röda dagar, så varför inte åka hem? Då får jag ju faktiskt fira födelsedag hemma trots allt!

Over and out

Det är ganska fascinerande att se hur lite man orkar när man är sjuk jämfört med när man är frisk. Skulle bara markera på dansen idag för att få in det nya vi lade till, men sen började dansläraren improvisera och trixa lite. Så då skulle jag och en annan tjej stå bredvid varandra hukade med benen i 90 grader medan en annan tjej skulle ställa sig på våra lår, lite som en pyramid. Och det tog verkligen på krafterna. Trodde jag skulle dö typ. Tänkte kanske ta en promenad på morgonen imorgon, meen jag tror jag struntar i det. Well well, over and out. Måste sova nu. Det här är jag när jag är förkyld för övrigt, lite hög på nässpray sådär:


Det ska vara gött att leva

Jag hade inte tänkt skriva så mycket i detalj den här gången utan lägger mer upp bilder som ni kan vila ögonen på. Lättare för både mig och er fina läsare!

Lördagen alltså - Först shopping i Reims med Inga. Hittade många bra grejor. Otroligt nöjd och det var fint väder hela dagen. Blev dock lite jobbigt på slutet när jag var supertrött, täppt i näsan och kissnödig. Hade jag varit ett litet barn hade jag nog satt mig ner på golvet och börjat gråta. Men det blev mycket bättre mot kvällen när vi kommit hem och fått vila en stund. Vi åt sedan raclette med de andra, och drog efter det vidare till standardpuben för karaokekväll. Otroligt fin dag, men att sjunga kanske inte var det bästa för min hals. Fruktade att den skulle vara borta när jag vaknade i morse, men det var den inte.

Söndag - Hade satt väckaren på 10.00, trodde jag. Men kom sedan på efter frukost att jag glömt ställa om klockan. Jag skulle möta upp gänget för picknick runt ett, och jag skulle göra chokladbollar att ta med innan dess, så jag låg efter en hel timme. Men det gick bra ändå. Har nästan bara levt på frukt, grönsaker och snacks idag för övrigt. Hardcore. Vi spelade även frisbee och de andra började precis spela boule innan jag gick.

Först blev det en ceasarsallad till lunch på Donkan. Jag bytte mina tomater mot Ingas kyckling eftersom hon är vegetarian. Förhandling när den är som bäst.

Efteråt en McFlurry med Kit-Kat som vi avnjöt i solen.

När vi skulle börja dra oss mot tågstationen hade det helt plötsligt samlats huur många motorcyklar som helst, och ännu fler människor. Tydligen var det någon slags motorcykelvisning den dagen, och det var 2000 förare som brummade runt hörde vi någon säga.

Och sen tåget hem. Även om resan bara var ca en timme så somnade vi båda = en bra dags shopping.

Kalla mig mainstream men... jag är med Converse. Jag har alltid velat äga ett äkta par Converse Allstar-skor. Och nu gör jag det! Det var dags att byta ut sommarskorna insåg jag, även om de fortfarande är ett av mina absoluta favoritpar. När det är hål på insidan i sulorna, framme vid tårna, vid hälen så att man kan se inuti skon utifrån och dragkedjorna drar ner sig själva efter 100 meter så är det dags att byta...

Mina fynd! Två tröjor från H&M. Schampo, hårinpackning och sminkstift från Body Shop. De slängde även med läppglans på köpet, gotta love Body Shop. Sedan sminkpenslar och nagellack från claire's, och slutligen Converseskor.
Raclette! Je l'adore...

På Le Briand. Santé!


Go Angie!

--


Picknick!

Mysigt!


Det första packet drar på lördag, så det blir en liten avskedsfest då. Men Isabella kommer inte då, så henne fick vi säga hejdå till redan idag.

Frisbee!

Och lite boule.

Nu går bruden ut

Nässpray och pappersnäsdukar - Check
Kanske borde börja stänga av Europe och ta mig ut nu också, man vill ju inte missa tåget!


Inte den bästa fredagen kanske...

Till att börja med kan jag säga att jag åkt på en förkylning. Precis när jag lärde mig igår att immunförsvaret är nedsatt efter träning så åkte jag fast på den. Och det är en riktigt dryg förkylning också, sån där när man måste springa och snyta sig varje kvart för att det bara rinner och näsborrarna blir helt röda och börjar flagna. Skönt att det inte är någon feber i alla fall, och att halsontet har börjat försvinna. Men känner mig ändå väldigt hängig... Känns lite drygt att fara imorgon på ett sätt, för jag vet hur jobbigt det kommer att vara att gå runt på stan en hel dag när man är sjuk. Man kan inte riktigt njuta av det. Men det visade sig att Inga måste stanna hemma och vakta barnen på morgonen, så vi behöver inte åka sjukt tidigt i alla fall! :D Sen på kvällen blir det raclettemiddag med resten av gänget. Mmm!

Förutom det så har mitt rum även invarderats av myror. Inte så det liksom kryllar, men det är lite drygt när man ser en myra komma uppkrypande längst datorladdaren och upp på datorn... Och att man måste se var man sätter fötterna. Men det skulle tas om hand snarast.

Och allt för dålig har dagen väl inte varit, jag fick ju mina crêpes till slut. :) Har tagit hand om lite grejer som jag skjutit upp ett bra tag också. Quite frankly så känns livet ändå ganska gött just nu, om man tog bort förkylningen. Och internet kunde gå lite snabbare. Fred ut.


Släpp fångarne loss, det är vår!

Ja, nu kan jag officiellt säga att det är vår här. :) Jag såg knoppar på träden när jag var ute och gick i morse, och inte nog med det så har det som varmast varit 20,5 grader idag!! Helt sjukt. Om jag får klaga på något så är det lite jobbigt när man är ute och går på morgonen, för solen är då precis rakt i ögonen. Men det är bara att kisa och njuta! Känner att jag kanske borde försöka övertyga min hjärna om att det faktiskt är okey att ha på sig shorts nu, även om det är mars och mina instinkter säger att det fortfarande ska vara vinter. Men nuförtiden går jag ändå mest bara runt i träningstights då jag går från att promenera på morgonen och sedan gymma på eftermiddagen, och sedan inte kunna duscha förrän tidigast halv sex.

Idag drog jag mig själv till gymmet, även om jag helst hade velat ligga och jäsa i solen och bättra på brännan. Men man bygger inga muskler av att jäsa! Så istället för att svettas i solen så svettades jag på gymmet. När jag sen var på väg hem efteråt kände jag att jag var heeelt slut. Så jag kastade mig bara in i köket för att snabbt kunna fylla på mina energinivåer. Det fick bli en bananmacka och ett glas mjölk. Låter det konstigt? Om ni inte har testat det redan så föreslår jag att ni gör det nu. Rostmacka, smör, skivad banan, lite honung. Oväntat gott.

Nejni, på lördag bär det förresten av till Reims igen med Inga! Har inga direkta planer på att köpa något förutom kanske ett schampo från Body Shop. Vill mest bara hänga på. :D Kommer vara skitfint väder där också på lördag! Hihi! Ser framemot det.

Eating breakfast, like a boss

Blodapelsinjuice med fruktkött, te med mjölk, macka med lufttorkad skinka, ägg med kaviar och yoghurt med nedsmulade havrekakor från igår. Varför? För att jag kan. Fuck yeah.

God o gla', kexchokla'!

Har inte detta varit en fantistisk dag? Underbart väder, ständig sysselsättning, viktiga beslut som har fattats och lite matlagning och bakning på det. En tjej från Violettes ridgrupp har varit här från igårkväll till ikväll vilket betyder att jag har haft ett huvud till att se efter under dagen. Tillsammans har de dock lekt otroligt bra, så jag har inte behövt göra så mycket alls utan ha kunnat sysselsätta mig med andra saker. Och det har varit otroligt bra för min franska att ha henne här. Så jag ser det som något positivt! Hon är extremt energisk vad jag har sett innan, så jag var lite orolig. Men med mig var hon väldigt lugn och hade stor respekt. Yääh.

Idag anmälde jag mig till universitetet till hösten. Sex olika program varav fem av dem var till SLU. Jag var egentligen helt inställd på att jag inte skulle komma in någonstans men ändå sedan kunde säga "Jaja, jag försökte väl." Jag upptäckte dock senare att alla som sökt till ett av programmen förra året kom in. Paniken? Ja, den kom som ett brev på posten. Men det blir nog bra det här! Tur att jag redan är medlem på en bostadssajt.

"Ja låt oss ta't som det kommer vettja, sjung och var glad. Dansa till livets melodii. Fåglarna kvittrar, vilken underbar da', god o gla', kexchokla'!" Min theme song för dagen. Blev dessutom av med min macaron virginity idag, kind of. Har ätit det EN gång förut. Fy och skam som bor i macaronernas hemland!


Framtiden och allt sånt där

Efter ett litet Skype-samtal med mina allra finaste pinglor igår så fick man verkligen upp ögonen för världen. Vad vill jag egentligen? Vad gör jag nu, och vad händer sen? Efter en liten upplysning av Andrea så drabbades jag av ett akut behov att börja kolla in olika program att söka till, då jag till och med hade varit för lat för att läsa på och insett att alla program börjar på hösten, en gång om året alltså. Så söker jag inte nu, så betyder det att jag sitter fast i klistret som kallas pluggpaus i ett helt år till. Ja, människor har tjatat på mig om det här, och jag har inte orkat lyssna, för jag har aldrig fått höra intressanta fakta. Det var bara lite pepp som behövdes. Så nu är jag taggad, nu vill jag plugga! Nu är jag redo att möta studentlivet. Och söka kan man väl alltid. Kommer jag in så kommer jag in, gör jag inte det får jag väl söka enstaka kurser till våren. Göra högskoleprovet igen, och förhoppningsvis få en bättre start på morgonen än sist, och avsluta med ett bättre resultat.

På tal om framtiden så såg jag något idag. På tisdagar tar jag och Violette bussen som vanligt ner till dansskolan, och precis som vi så är det ett gäng som alltid är där. Såna där fula, äckliga och dryga snorungstonåringar som skriker, slåss, svär och är allmänt störande. De har liksom alltid härjat i bussen, och man har bara himlat med ögonen och försökt tänka på något annat. Men IDAG, ska ni veta, hände något revolutionerande. Medan en av dem stod vid dörren och skrek så var det en äldre man bredvid som snabbt grabbade tag i killens nacke och började säga åt honom. Killen såg helt chockad ut och liksom spände sig så att axlarna var uppe vid öronen. Sedan fick han en snabb smäll på käften. Mannen backade tillbaka på sin plats, och allt blev helt tyst i bussen. Killen, knappt 14 år, ställde sig och såg skamsen ut. Han käftade inte emot, han började inte skoja om det med sina vänner. Han blev bara tyst. Fyfasen vad jag blev nöjd alltså. Jag log lika brett som om jag gjort hela grejen själv. Allt som behövdes var en tillsägning. Jag förespråkar inte barnaga, jag säger bara att vissa behöver det för att fatta. Den mannen kanske gav killen en ljusare framtid.

Rykten börjar förresten sprida sig på gymmet om att jag inte är fransk, och helt plötsligt kommer alla möjliga personer fram till mig och börjar prata och fråga som om jag vore en turistattraktion. Jag är på gymmet för att träna, inte bekanta mig med massa random människor. Så sluta ödsla min tid, din tid och alla andras genom att prata om mig. BARA IDAG har det kommit fram fyra pers till mig, under mina två och en halv timma på gymmet. T.ex. kom det fram en person till mig och sade, på stabbig engelska:
Random: Hello!
Jag: Hello.
R: My name is Blabla!
J: Ehm, okey...
R: And you?
J: Jasmin.
R: Wow, Jasmin! Where are you from?
J: Je suis suédoise. (= Jag är svensk.)
R: Aah, suédoise...
Under hela den här tiden har jag fortsatt gå, så när jag kommit tillräckligt långt bort för att naturligt kunna avsluta "konversationen" hör jag mannen vända sig till sina kompisar och säga "Elle est belle, hien?" (= Hon är vacker, va?). Vafan, jag hör dig!? Jag är inte en apa i en bur! Så låt mig träna och back the fuck off. Okey, människor är väldigt utåtriktade här, fransmän och fransoser i allmänhet alltså. Det må vara väldigt trevligt, men det betyder också i de flesta fall, sadly, att när en man börjar tala med en och man svarar vänligt tillbaka så tror de att man är intresserad. Så även om jag kanske verkar ohövlig, så gör jag det för mitt eget bästa, för att jag ska få lite andrum. Från början kändes det lite som ett bakslag för mig, då jag alltid vill vara gillad av alla och alltid framstå som snällast i världen. Men sen insåg jag att man måste vara lite egoist för att klara sig. Det kanske är väldigt charmerande att de säger massa fina och snälla saker, men man ska inte falla för det, såsom exempelvis en av tyskorna i vårt lilla gäng. Hon och våran "lokala fransman" som brukar vara med oss blev tillsammans rätt nyligt. Men direkt hon lämnar våran lilla klunga, så limmar han på alla. Charmiga, men ack så falska.

Nej, nu avslutar vi med något positivt! Ska fortsätta leta program, och göra lite te tror jag. :) Och avslutningsvis blir det nog en Halv åtta hos mig på det! Tjingeling världen!

Månday

Väldigt trött. Det är vad jag är just nu. Har väl egentligen varit det hela dagen, men nu är jag sådär mysigt trött. Hade egentligen kunnat lägga mig omedelbums om det inte var så att det ska hållas en viktig Skype-konferans om en stund. Tror jag? Om nu alla kunde vara på plats.

Imorgon blir det mycket som ska hinnas med. Och det ser jag framemot! Jag gillar att hålla mig sysselsatt. Hejsvejs så länge!

Rouen

Helgen spenderades alltså i Rouen, tre och en halv timme härifrån. De vi hälsade på visade sig vara en av familjerna som hade varit här på nyår på jättefesten. Så det var skönt att jag redan kände dem. Otroligt fina människor. Och typiskt franska, där varenda måltid består av förrätt, huvudrätt, ostbricka och efterrätt. Så jag kände mig i alla fall lite bortskämd i helgen.

Fredagen bestod väl mest av att äta och sen sova eftersom vi kom fram klockan tio typ. Lördagen bestod första av en liten tripp till marknaden med oss vuxna. Jag bad snällt om jag kunde få jordgubbar, och då fick jag det! Hihi! Det är så otroligt mysigt med marknader. Sedan efter lunch begav vi oss alla in till stan, och där gick vi runt i flera timmar, men det kändes som typ en. Rouen är en otroligt fin stad, och jag hade lätt kunnat bo där. Om det inte var för att det ständigt regnade året om typ. Jag köpte mig ett par örhängen, och imponerades av alla gamla hus och byggnader. Närmare kvällen spelade barnen tv-spel, och jag satt och kollade på. Eller rättre sagt, Cécile och Louise spelade, och vi andra tittade på. Det var också himla roligt, "Rabbids Go Home" hette det.

Båda bilresorna gick bättre än jag trodde, och jag lyckades sova ungefär en timme både vägen dit och hem. Och jag är glad att jag följde med, trodde inte det skulle bli så roligt som det blev. Funderade annars på att stanna hemma själv och följa med Angie och de andra på en basketmatch på lördagen. Men det känns skönt att jag valde rätt! Tänkte faktiskt halvt på franska när jag kom hem också! :D Sjukt egentligen. Här kommer bilder!

Iväg i solnedgången.
Marknaden som hade allt.
Hel kanin någon?



Inuti kyrkan.

Violette och Valentin köpte varsitt ljus och tände.

Inte helt okey skyltdockor...

Platsen där Jean d'Arc brändes till döds.

Och lite konst såklart!

Mina örhängen!

Coucou tout le monde!

Kalla mig stekar'n

Hej Sverige! Hahah, eller var som helst annars där det inte är så varmt som här. Sitter I DETTA NU och steker i solen, trots att klockan är halv fyra. Det är så jääkla skönt! Det börjar dock avta lite nu, men fortfarande otroligt fint, inte ett frickin' moln på himlen. Egentligen borde jag kanske packa, för ikväll ska vi iväg till Rouen, som ligger tre och en halv timme härifrån. Vi ska hälsa på några vänner till föräldrarna och äta middag med dem. Känns som en otroligt lång resa bara för det men, ja, det blir säkert kul. De säger att det är en fin stad med mycket historia, så jag ska ha kameran redo! Vi kommer tillbaka på söndag kväll/eftermiddag, så ni kommer inte höra från mig innan dess. Därför önskar jag er en trevlig helg! Puss o hej!

Frulle...igen?

Ikväll har vi ätit frukost till middag. Något som är väldigt märkligt för mig men tydligen en helt normal tradition för familjen. Till middag vill jag ha mat, men det var gott ändå! Åt färsk baguette och sedan lite yoghurt med krossad ananas, hasselnötter och havregryn. Jag som tyckte jag gjort det så bra med min satsiga frukost i morse, och sen äter vi frukost igen. :P  Nåja, totally worth it i morse i alla fall.

Visste ni förresten att det är hjärnans dag idag? :D Det har jag firat med att plugga lite. Har börjat översätta en av Violettes barnböcker, "Lilla spöket Laban", till franska. Min version hette då "Laban le petit fantôme". Har ni gjort något speciellt för att utmana er hjärna idag? Om inte, så föreslår jag att göra det nu. Varför inte ta en kvällspromenad, lösa ett sudoku eller måla lite?

För övrigt så har det varit sjukt varmt idag. Låg och solade på eftermiddagen en bra stund. Otroligt skönt. Så såhär kunde jag gå klädd! Det skulle beskrivas som sommar i Sverige, men här, här är det ännu bara vår. Toodles!


P'tit déj'


Eftermiddagsstek

Egentligen har jag inte så mycket att säga, men tänkte ändå stoppa in ett inlägg. Har känts lite innehållslöst de senaste inläggen, och jag får väl fortsätta på den ledden.

Idag kände jag för att stanna kvar på ridskolan och titta på Violettes ridlektion. Jag har bara gjort det en gång tidigare, och det var i början av säsongen. Jag bestämde mig den gången att det skulle vara den första och sista. För mig är det något som känns otroligt plågsamt att titta på nybörjar/grundnivåer. Jag vet inte vad det är riktigt. Men den här gången så gick det jättebra faktiskt! Violette var väldigt duktig på hästryggen. Det som jag blir väldigt fundersam över var dock att de smått börjat gå in på framdelsvändningar, när de knappt kan ta en proper galoppfattning. Märkligt. Är inte detaljer såsom hur man korrekt använder skänkeln viktigare än hur man utför en "onaturlig" rörelse?

Annars hann jag ut en stund i solen idag. Inte någon värst längre stund, men pytteliite färg kanske jag fick ändå. :) Eller så är jag bara bra på att övertala mig själv som vanligt. Det tråkiga är att det alltid är lunchtid under solens mest effektiva timmar, så det blir inte mycket tid till att bättra på brännan. Men på fredag ser det ut att bli upp till 18 grader, så då ska jag försöka steka på fläsket ordentligt! Nu känner jag för att spela Sims, eller Heroes. Eller kanske bara en klassisk Betapet. Jag får se! À bientôt!

Livets goda

Sitter och avnjuter en topp-5-frukost. Efter en uppfriskande promenad. Och för att absolut inte glömma bort med min bästis Morgonpasset i P3.


Såhär såg det ut när jag var ut i morse! Som taget ur en skräckfilm. Men mysigt också!


Min frukost denna morgon! Citronte, blodapelsin, ägg med kaviar, och yoghurt med naturgodis i. SÅ JÄKLA GOTT!

Framsteg på många olika nivåer, och ett steg tillbaka

Nummer ett, på franskalektionen idag fick jag ÄNTLIGEN svar på något som jag aldrig riktigt förstått i alla dessa år. Det kändes ju himla skönt! Sen gick vi igenom lite grejer som jag hade glömt från skoltid också. Kändes otroligt nödvändigt med en liten påminnelse. BRA LEKTION säger jag!

Nummer två, vid lunch kom Inga hit och lånade två klänningar av mig. Hon och hennes värdfamilj är bjudna på bröllop på lördag, och hon behöver något att ha på sig. Det är någon speciell form av tillfredsställelse som fyller ens hjärta när man hjälper folk på det viset.

Nummer tre, på baletten idag var det många bitar som föll på plats. Vi gick igenom alla detaljer på hur långt vi kommit hittills, vilket betydde att man fick många svar på åt vilket håll händerna ska vara åt, vilken arm som ska vara var, vilket ben som är framför vilket, räkning o.s.v. Det jag fick igen för var dock mitt överdrivna grisande som jag haft för mig de dagarna jag var hemma. Att lyfta typ ett extra kilo helt plötsligt när jag dessutom inte dansat på tre veckor var tuuungt. Eftersom jag hunnit gå upp ett helt jäkla kilo, så betyder ju det att jag i genomsnitt måste ha haft ett överskott på ungefär 200 kcal, varje dag. Nej, fyfasen säger jag bara. Imorgon blir det dubbelt upp, prommis + gym! Ett steg tillbaka, två steg fram säger jag!

Euphoooriaaaa

Haha, ja, jag tittade precis klart på finalen av Melodifestivalen. Mycket underhållande! Loreens låt fastnar väldigt lätt. Men tycker jag att den var så bra att den skulle vinna? Nej. Hon är väldigt duktig, men låten är ganska överskattad enligt mig. Och även om man inte ska döma någons dansarkunskaper i en sångtävling så gör jag det ändå; de var väldigt limiterade. Nåväl, grattis till henne! Helt missnöjd är jag väl inte, men jag tror aldrig någonsin jag har varit 100% nöjd efter en final av Mello heller, vilket betyder att jag aldrig tyckt som majoriteten av det svenska folket.

Igår hade jag annat för mig så jag orkade inte skriva ett inlägg, men jag kan säga att jag kom över gårdagens händelse på några timmar. Jag och mamman gick på eftermiddagen till polisen och anmälde det hela faktiskt. Vårt syfte med att gå dit var väl att jag mest skulle kunna få ur mig något, och inte känna mig så maktlös. Men sen visade det sig att de gjorde en otroligt detaljerad och seriös anmälan på det hela. Mamman agerade min tolk, annars hade jag aldrig kunnat förklara alla detaljer de frågade efter. Och polismannen som tog sig an oss pratade väl ungefär som en exalterad jag dessutom, fast på franska då. Och på crack.

Senare gick vi vidare på stan och gjorde lite ärenden, vi köpte bland annat hem kinamat som vi åt till middag idag. Det var såå gott! Jag har gått förbi den restaurangen ett par gånger, och har alltid sneglat in genom fönstret och dreglat lite. Igår åt vi dock också väldigt god mat, vilket bestod utav att man själv fick lägga på köttbitar på en slags fyrkantig stengrill, "pierade", och sedan äta det tillsammans med kroketter och grönsaker. Det var otroligt gott och saftigt. Intressant hur det finns massa såna där franska "sällskapsrätter"; raclette, pierade, fondue av olika slag...

Idag så vaknade jag och tog en till promenad på morgonen. Det gick bra, men när jag kom till samma ställe som jag gick vid igår så blev jag rätt stressad och var tvungen att snegla bakom mig ett par gånger. Jag tröstade mig med att äta en underbar frukost. Vid fyra gick jag iväg för att träffa gänget och kolla på rugbymatchen Frankrike-England. Jag gick mest dit för sällskapet, sporten skiter jag i. Jag hade med mig lite kakor, beignets, som vi alla smaskade på. Det började med att vi satt ute en stund innan matchen börjat och njöt av vädret. FEMTON GRADER och en fin solnedgång. Fan vad värt. Sedan gick vi in. England vann matchen, två engelsmän hurrade, fyra fransmän svor, en amerikan och två tyskar blev glada och jag kunde inte bry mig mindre.

Nu ska jag nog ta och se om jag hittar något skoj att göra. Imorgon börjar skolorna igen. Haha, jag känner verkligen av barnens lidande. Men då börjar jag jobba på riktigt också. Mitt halsont är fortfarande kvar för övrigt. Det är ändå rätt lugnt som det är nu, störande, men så länge det inte blir värre så kan jag härda. Det bästa vore ju om det försvann helt, tack.

Och just det! Jag tänkte köpa skor idag, men när jag kom in på hemsidan så visade det sig att storleken jag skulle ha var slut... Jag skulle ha lyssnat på dig, mamma. Får hoppas att de tar in dem snart igen. Puss o kram!


Beignets

FÅR JAG ÅKA HEM NU!?

FYFAN VAD JAG HATAR DET HÄR JÄVLA LANDET!! Ska det vara så jäääävla svårt att folk ska vara civiliserade?! Där går jag, på väg hem efter vad som känts som min bästa promenad hittills, hittat massa nya ställen o.s.v. och när jag är 200 meter hemifrån, så springer en GUBBE ikapp mig, och TAFSAR MIG PÅ ARSLET. Jag blir chockad och stannar för att putta bort honom, och går raskt vidare. Jag vänder mig om för att kolla på honom igen, och givetvis har han dragit ner byxorna och visar sina genetalier. Jag ger honom nonchalant fingret och traskar vidare som om jag inte brydde mig. Men det gjorde jag. När jag kom hem och berättade vad som hänt för pappan så började jag lipa.

Varför, VARFÖR just jag?? VAD FAN ger DIG rätten att TAFSA på MIG!?! Är det för att jag har träningstights på mig? För att jag har en kurvig bakdel? FÖR ATT JAG ÄR KVINNA?!? Tack så JÄVLA mycket, ditt jäääävla svin. Fuck you säger jag bara, jag ska till polisen med det här.

Kämpa, lev, lär.

När jag satt på flygplatsen igår och fördrev tid så kom jag på ett motto för mig själv som jag ska hålla de nästkommande fyra månaderna. Jag ska kämpa och blicka framåt när det känns tungt. Jag ska leva när livet känns tråkigt. Och jag ska lära mig allt jag kan och av mina misstag.

Gårdagens resande gick bra. Sov väldigt lite, men man tar igen sig. Vaknade dock med ett oroväckande halsont i morse. Det har blivit bättre under dagen, så jag hoppas verkligen att det går bort. Tyckte mig dock se lite vita beläggningar sist jag kollade... Inte okey.

Näe, imorgon ser det ut att bli skiitfint väder. Så jag ska ta mig på en långpromenad innan frukost. :) Blir nog inget gym dock. Sen funderar jag på att låna en lättläst fransk bok, måste bara hitta biblioteket först. Men nu blir det annat! Hejsvejs!

Utflyktsfredag!

Tidigare idag var jag, Violette och Valentin ut på en liten utflykt till lekparken i närheten. Vi tog bland annat med oss chokladbollar som jag och Violette bakat innan. Här är det sjukt härligt vårväder, så att man blir alldeles lycklig. Medan Valentin hittade några andra barn att spela fotboll med så gick jag och Violette och hittade på diverse annat. Det slutade dock med att hon föll och skrapade upp ena insidan av låret så att strumpbyxorna gick sönder... Så efter det gick vi hem.



Zzznark

Nu är jag trött, somnade ett igår och sov otroligt dåligt mellan fyra och fem, då jag gick upp. Så jag skriver mer imorgon. Vill bara tala om för er fina som läser att jag är framme. :) Godnatt!

Hej igen!

Ja, här är det ju rätt dött. Men vem ska klandra mig? Jag har knappt tillbringat mer än några timmars sovtid hemma, så vem ska ha tid att blogga då? :) På torsdag bär det av igen, och det känns ändå lite bittersweet. Peppad på att fortsätta utöka mina franskakunskaper, på att få besök, se blommorna slå ut och njuta av en härligt varm sommar... Men på ett sätt har jag nästan vant mig vid att vara hemma nu. Jag har så mycket planer på vad jag ska göra när jag kommer hem att jag vill börja nu direkt. Lite klyven är jag. Jag ska ändå vara borta i hela fyra månader i sträck nu på sluttampen så att säga. Egentligen låter det inte så mycket, när Inga inte varit hem till Finland sen hon kom till Frankrike, vilket är i augusti.

Nåväl, nu ska jag kila vidare! Stökade förresten fram en gammal favoritklänning i garderoben idag som jag hade glömt bort. Trevligt! :)



Sådant som gör gott för själen

Igår hade jag en alldeles fantastisk dag. Det började med att jag och min pingla Andrea stack iväg på Iksu och drog ett långt gympass. Vi testade bland annat de nya trappmaskinerna, och det gick väl sådär. Men det var roligt ändå! Och skönt att få röra lite på sig efter att ha frossat i mat och annat i flera dagar i sträck. Har även träningsvärk i bröstmusklerna nu faktiskt. Sen på vägen hem så handlade vi lite, sen blev det en god quinoasallad till lunch (ska jag lägga upp ett recept kanske?), och efteråt bakade vi en cheesecake med vit choklad och lime som jag skulle ta med mig till kvällens evenemang. Receptet på kakan hittar ni här.

På kvällen blev det till att rulla egen sushi med det bästa sällskapet. Så otroligt peppad jag var hela kvällen, och jag blev inte besviken. Åt väl över 15 rullar. Det som var lite jobbigt var dock att man efter man ätit klart blev mättare och mättare istället för tvärtom. Och sen var jag tvungen att ta två bitar av kakan just för att den var så god. Jag kunde knappt böja mig ner för att sätta på mig skorna när jag skulle hem. Men det kallar jag att njuta av livet! Dagar som dessa är sådant som gör gott för själen. Nu ska jag kila iväg och äta upp resten av sushin till lunch som jag fick med mig som doggybag hem. :D Sköt om er!


Först blev det lite misosoppa till förrätt.




Sex olika varianter, plus två vegetariska alternativ.



Det som blev över.

Och efterrätt såklart!

RSS 2.0