12 timmar senare

Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket, jag tänkte bara säga att jag är framme. Och sen tänkte jag ännu en gång säga; det är drygt att resa. Men det blev bara en försening idag av fem, och den var bara på 10 minuter. Imorgon är jag ledig vilket är skönt, och jag kan tänka mig att veckan i helhet blir väldigt lugn.

Nu ska jag sova i min rena och nybäddade säng. :D Godnaaatt!

Farväl Sverige, vi ses snart igen!

Så var allt packat inför återresan imorgon. Eller ja, "hemresan", som det står på min flygbiljett. Det må vara där jag bor, men hem, det är det inte. Jag har inte vägt mina väskor, men jag borde klara mig om jag gjort det hittills.

Min matlista som jag skrev innan jag kom hit slutade såhär:
  • Pizza
  • Lakrits
  • Saltgurka
  • Chips
  • Kladdkaka
  • Marabou mjölkchoklad
  • Plopp-glass
  • Nudlar
  • Sushi
  • Exakt, jag åt allt! Och lite till. Det ger jag mig en klapp på axeln för. 

    Nu hoppas jag att morgondagens resande går lugnt till. Jag ska åka Umeå -> Stockholm -> Köpenhamn -> Paris + två tåg innan jag är framme, vilket blir 21.16 imorgon kväll. Men tolv timmars resande borde jag klara. Det kunde ha varit värre. Jag hatar att resa dock. Hela grejen går ut på att antingen bara vänta och önska att man var framme snart, eller springa runt och stressa och svettas. Usch. Det var slappt när man var liten, för då kunde man bara haka på sina föräldrar som skötte allt. Och flygresorna var antingen bara att sova hela vägen, eller spela spel och underhålla sig på något annat simpelt sätt.

    Nåväl, nu blir det till att "catch some Z's", som jag hörde någon säga häromdagen.

    Varför slösar man så mycket tid här i livet på tid?

    Tiden. Den finns alltid. Den kommer aldrig stanna, den kommer aldrig gå snabbare, den kommer aldrig gå långsammare. Den bara går sin egen väg. Tiden kan vara en räddning, men den kan också vara ett helvete. Man räknar alltid tiden, hela ens liv är styrt efter den. Efter två år lär man sig gå, bussen går om tio minuter, det tar fem minuter att gå till affären, man kan sitta i fängelse en livstid...

    I måndags hade det gått 1/7 av min resa. Det betyder att det är 6/7 kvar, 36 veckor. Det låter inte så mycket när man säger det, men det är samtidigt svårt att föreställa sig hur saker och ting kommer att se ut då, vilket betyder att det är rätt lång tid.

    Kanske det sista inlägget på ett tag

    Imorse vaknade jag och var på strålande humör, trots att det tog mig tre omgångar innan jag vaknade av väckarklockan. Kanske beror det på att jag äntligen ska åka hem. Jag har känt mig halvt besatt den senaste veckan. Jag har en nedräknare på datorn som räknar ner exakt hur många dagar, timmar, minuter och sekunder det är kvar innan jag är hemma. Ibland kan jag bara sitta och titta på den i typ en minut och se tiden gå, bara för att försäkra mig om att tiden inte har stannat, jag ska faktiskt hem. Just nu i denna stund står den på 19 timmar, 33 minuter och 26 sekunder, 25, 24, 23.... Ja, och så vidare. För att roa mig själv lite så har jag gjort en liten lista på vad jag ska äta när jag kommer hem:
    • Pizza (jag tänker mig en Bussola)
    • Lakrits
    • Saltgurka
    • Chips
    • Kladdkaka
    • Marabou mjölkchoklad
    • Plopp-glass
    • Nudlar
    • Sushi
    Exakt! Jag ska fetta på mig riktigt ordentligt. Man måste ju lägga på sig inför den kalla vintern vet ni.

    Ibland vet jag inte riktigt var barn får allt ifrån. Det är ju rätt skojigt, men rätt jobbigt ibland också. Barn är bara så ologiska ibland, så de ställer jättekonstiga frågor. Visst, man skrattar åt det, men jag kan ju påstå att det är rätt jobbigt i längden. Jag skulle t.ex. äta en yoghurt till efterrätt ikväll, och den hade spruckit i kanten så att det hade kommit ut lite grann. Violette sade då:
    V - Ska du äta den där?!
    J - Jaa, det är väl inget fel på den?
    V - Usch, den är ju helt äcklig!
    J - Näe, det är ju som en helt vanlig yoghurt. Skulle inte du äta den?
    V - NÄE! Det har kanske krypit in myror som har bajsat i den!
    Haha, väldigt roligt... Men också väldigt ologiskt.

    Jag glömde berätta att jag anmälde mig till dansskolans "Ballet Danse International" igår. Det är två heldagar med balett och jazz. Jag anmälde mig dock bara till en dag, söndag 6:e november. Baletten håller på först från 12.00-15.30, och sedan jazz 16.00-19.30. Det stod att det är för människor i alla nivåer, och det passar ju bra eftersom jag knappt dansat jazz. Men det finns så många olika jazzstilar (känns det som?), så jag hoppas att det blir lite mer åt modernt-hållet. Spännande ska det bli i alla fall!

    Idag kom det förbi två små flickor som sade att de sålde påsar för att samla in pengar till en klassresa till England. Jag vet inte riktigt varför, men jag köpte en i alla fall. Jag tycker jag valde en rätt fin, men jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till. Men visst, alltid bra att ha såna där robusta plastpåsar som man kan handla med eller vad som helst.

    Imorgon bär det av med tåget 05.59. Jag kommer troligtvis vakna hundra gånger i natt för att försäkra mig om att jag inte försovit mig. Det brukar bli så när jag har tider att passa. Jag är också lite orolig över att väskan har övervikt. Datorfanskapet väger ju två kilo i sig. Men jag hoppas verkligen att det går vägen ändå. Det gjorde det i alla fall sist. Ingen sade ett ord om att det var för mycket. Och då var det inte lite övervikt heller, utan några kilon sådär.

    Nu ska jag bara kolla på Halv åtta hos mig och sen blir det till att försöka sova! Men man vill nästan ändå vara lite trött när man reser, så man kan sova på flyget. Det är så drygt att bara sitta och vänta... På vägen hit så somnade jag direkt när vi var i luften och sov nästan hela resan. Det gör jag gärna om. Men den här gången ska jag checka in i tid. Jag lovar!


    "Dog save the queen", damn right man! Haha, här är den fina påsen!

    Lite av en favvis


    Kanske inte riktigt som jag tänk mig men nästan

    Ja, nästan så. Jag lyckades planera in alla mina uppgifter väl idag. När jag vaknade i morse så hade jag dock fått en extra uppgift utskriven på en liten lapp bredvid min tallrik tillsammans med en karta. Efter att jag hämtat Louise så skulle vi köra och hämta upp pappan på hans jobb, eftersom han skulle hinna vara hemma en viss tid för ett ärende. Så vi ställde in GPS:en (vilket vi egentligen hade klarat oss utan på grund av en väldigt bra vägbeskrivning och väldigt bra skyltning) och körde. Det gick väldigt bra. 

    Annars har de vanliga bilfärdena gått bra. Utom att jag aldrig lyckas hitta riktigt rätt till dansskolan. Jag envisas alltid med att köra utan GPS, och tänker att "NU, kan jag vägen!", men jag misslyckas alltid och måste panika mig till någon parkeringsplats. Men nu säger jag det faktiskt på riktigt, NU KAN JAG VÄGEN! Men jag lär väl ha glömt den till nästa gång...

    Sedan när jag gick till sömmerskan vid halv tolv-tiden så sade hon "kom tillbaka i eftermiddag!". Jag blev så himla arg, ska jag behöva gå dit TRE gånger, när de skulle vara klara igår?! Nåväl, jag gick tillbaka igen vid tre, och då var de banne mig klara. Men jag fick inte allt, för resten skulle vara klart på lördag... Argh. Nåja, då är de inte mitt ansvar längre.

    Imorgon blir det till att packa pappas kappsäck...som jag inte kan säga sju gånger. Måste fundera lite på vad jag behöver ha med hem, och vad som bara blir extralast att släpa fram och tillbaka.

    Nu måste jag i alla fall sova. Imorgon kommer jag vara overkligt trött, men det är bra, för då kommer jag kunna lägga mig tidigt sen. Tjing tjong.

    Rull fulle

    Inte nog med att det är den vanliga "sitta-i-bilen-dagen" imorgon, så har jag även fått på mig lite extra uppgifter. Lika bra att skriva ner dem så kanske jag kommer ihåg. Jag ska:
    • Köpa nutella
    • Lämna ett brev hos polisen
    • Hämta kläder från sömmerskan (jag gick dit idag, men de sade att jag skulle återkomma imorgon)
    Kanske inte världens längsta lista direkt... Men ändå, schemat är vanligtvis ganska fullt som det är. På torsdag får jag heller inte glömma bort att köpa en lunchkupong till Violette eftersom hon ska äta på skolan på fredag. Jag skulle köpa en idag efter lunch, men då sade de att jag måste vänta tills efter skolan, och det hade vi inte tid med eftersom Violette skulle på dans.

    Eftersom jag inte kommer att gymma på lördag och inte nästnästa lördag heller så har jag även bestämt mig att fara på gymmet efter jag lämnat Louise från ridningen, d.v.s. efter dagens sista skjutsning. Och eftersom bilen är min hela dagen imorgon så kan jag köra till gymmet! Jippii! Inte för att det är direkt långt, lär ta fem minuter med bil. Men ändå, jag sparar tid. Och...kalorier också tyvärr.

    I morse när jag var på promenad så började jag tänka på hur otroligt rent det är på gatorna, fastän varje soptunna är typ fem mil ifrån varandra. Och då såg jag det; det finns skräpplockare! Jag önskar att de kunde ta upp all hundbajs också... Det är sjukt irriterande att man inte kan ta en promenad utan att konstant gå och stirra ner i marken för att undvika att trampa i hundbajs. Men jag har faktiskt bara trampat i det en gång!

    Dagen har annars flytit på bra. Jag har faktiskt suttit och pluggat lite. Fick en liten ångestattack över att jag kanske inte skulle lära mig lika mycket franska som jag hade hoppats på i och med att jag inte tvingas att prata franska när familjen kan svenska. Men jag tycker mig ha blivit lite bättre under den här korta stunden. Om jag verkligen sätter mig in i konversationer så kan jag förstå rätt mycket. Har fräschat upp minnet med lite olika böjningar av verb och sådant också (ni som har läst franska vet att detta är helt omöjligt... det finns en regel, och den gäller i typ 30% av verben, resten är oregelbundna). Så nu är jag på g! Jag kan fortfarande vara lite seg på att svara dock. Eftersom jag är själv på dagarna så hör jag ingen franska. Så helt plötsligt när det kommer en postman eller något som lämnar paket och sedan säger "Bonne journée!" så kan jag stå där i några sekunder och bara "buuaahuuuaa... à vous aussi!". Och då har han typ redan gått. Nåväl, det kommer. Det jobbigaste när man varit utomlands är dock när man alltid säger "sorry", eller "pardon" som man säger här, varje gång man stöter i någon. Detta brukar hinna vänjas till en reflex under tiden man är borta, så när man kommer tillbaka till Sverige igen och stöter i någon så säger man "sorry!" istället för "ursäkta". Dessa I-landsproblem alltså...

    Apropå I-land så köpte jag och Violette hem några "armband" från skolan idag som kostade 1 euro styck, och som skänker hela slanten till något fattigt U-land. Fint att man kan slösa lite pengar sådär.

    Nåväl! Nu ska jag försöka lägga mig tidigt så jag inte dräper mig själv imorgon. Bonne nuit!

    Fint rosa band...

    Det finns liv på jorden!

    Idag, tro det eller ej, så var det en annan au pair på franskalektionen! Hon hette Inga och var från Finland. Det hördes tydligt på hennes franska uttal kan jag lova. Förmodligen låter jag väldigt svensk också... Hon var väldigt trevlig i alla fall och också 19 år. Hon bor dock en bit utanför stan, minns inte riktigt var. Men det verkade inte vara alltför långt. Sen så har jag också fått reda på att det ska börja en assistent eller något på en skola längre nedanför gatan som är från Kanada. Jihooo, det bor folk här! Franskalektionen gick i övrigt väldigt bra och väldigt snabbt. Eftersom vi presenterade oss för varandra lite och så och pratade rätt mycket så känner jag verkligen att jag vill få igång flytet och börja prata. Hittade massa dokument från gamla franskalektioner om olika verbböjningar och annat superbra och viktigt att kunna, så här ska pluggas!

    Baletten gick inte lika bra idag dock... Kände mig inte riktigt helt på topp, dålig balans och vaderna blev snabbt trötta. Men jag överlevde i alla fall. Och ingen sömmerska blev det idag heller. Jag missförstod lite, det var faktiskt imorgon jag skulle gå. Sen fick jag min andra lön idag också, men avdragen på grund av att jag måste betala av mina danslektioner. Så går't!

    Försökte mig på att göra ett schema på ett bra sätt, men det failade. Nåja, den kommer upp snart!


    Sweet sweet candyyy!

    Merry-go-round

    Idag var det sista dagen som det där lilla tivolit var i stan, så vi hela familjen gick dit. Vi stod och tittade på en monsterkarusell ett tag när vi först kom dit, som snurrade upp och ner och allt möjligt. Jag var inställd på att jag inte skulle åka nånting alls, men efter att pappan stått en stund och frågat "Vill ingen åka? Snälla, kan någon åka med mig?" så tänkt jag "Äh, what the hell, man lever bara en gång". Att åka karuseller tycker jag är jäkligt roligt, men jag faller på åksjukan. Men efter att ha stått och tittat och laddad mig rent mentalt så hoppade vi på. Den var inte att leka med kan jag säga, folk tappade skor och grejer. Det gick faktiskt rätt bra dock, och det var först när åkturen var slut som man kände hur yr man var. Så, jag fick springa och ställa mig bakom en husvagn och kräkas. Men bara lite. Sen gick illamåendet över på två minuter. Jag spände mig dock jättemycket under hela åkturen, och liksom tryckte mina ben mot sätet, så nu har jag jätteont i mina vader efter kanten på stolen. Det blir nog fina blåmärken imorgon.

    Efter karusellen gick barnen runt i massa hus och lekte i andra diverse smågrejer. Sedan åt vi middag där. Jag tog en baguette américaine som besod av hamburgerkött, sallad, lök, dressing och pommes frites i en baguette! Man kunde ha ost på också om man ville, men det kostade extra. Den var gödan. Sen efter vi kommit hem så gjorde Louise klart sin äppelkaka som vi åt till efterrätt. Jag hade sparat mig hela dagen för att äta godis efter middagen, men nu blev det äppelkaka istället. :( Men den var också god.

    Annars så har jag suttit och läst barnböcker idag och tagit ut massa ord som jag inte kunnat och sedan gjort dem till prov. Vissa kanske inte är supernödvändiga, men nåväl, det är bra att lära sig.

    Imorgon blir det vanlig måndag, utom att jag ska hämta några lagade byxor från en sömmerska. Hoppas det går vägen. Godnatt!

    Mal placé

    Som jag sagt tidigare så skulle mammans arbetskompisar komma hit idag. Vi blev ett par stycken, och det var indelat så att barnen skulle få äta för sig först, och de vuxna sen. Jag fick välja vilka jag skulle äta med, men då jag anser mig själv vara lämplig nog att passa in hos de vuxna så åt jag med dem. Det kanske inte var det smartaste valet nu i efterhand... Eftersom jag har ordförrådet som en fyraåring så fick jag sitta där från start till slut och inte förstå nånting. Jag hade nog passat bättre in hos barnen. Men maten var väldigt god i alla fall, även om jag åt mig övermätt.

    Jag har varit fruktansvärt trött hela kvällen, så jag skriver inte så mycket idag. Kan i alla fall berätta att jag haft en skön dag med fint väder. Köpte godis också, men det har jag inte smakat än. Ska se till att göra det imorrn.

    Där var jag allt smart!

    Idag fick jag en genialisk idé att kolla på tv med fransk undertext, och sedan skriva ner ord som jag inte fattade. De som sedan var värda att kunna skulle jag sedan plugga in och göra tester på, så att jag lär mig nya ord varje vecka. :) Efter att ha suttit och tryckt på nästan alla knappar på hela dosan så hittade jag inte någon inställning för undertext, och text-tv fungerade inte heller. Så, det fick bli att titta utan text vilket inte är det lättaste när alla pratar i ultrarapid, och sen ska man försöka stava det man hör. Jag hittade dock ett naturprogram, och där pratar de ju alltid långsamt och artikulerar väl. Men nackdelen är ju att de inte säger direkt användbara ord eftersom det är en dokumentär. Och det hela slutade ändå med att jag satt och storbölade för att en lejonunge hade blivit förlamad i båda bakbenen eller något sånt, så att han liksom var tvungen att släpa hela bakdelen efter sig och dra sig fram med frambenen, och eftersom han var så långsam så var hela flocken tvungen att lämna honom bakom sig. Jag ska aldrig kolla på naturprogram igen.

    Senare när mamman kom hem bad jag henne att fixa undertext till mig, men då lyckades inte hon heller. Så, där sprack ju den idén. Men jag och barnen kollade på tv ändå, och fastnade på Top Model. Nu kommer något riktigt störande. Som sagt så dubbas allt. Och då menar jag verkligen ALLT. Det spelar ingen roll om det är proffsigt eller inte, det ska bara inte vara engelska. Så Top Model bestod av en simpel ÖVERINSPELNING, vilket betyder att man hörde de amerikanska originalrösterna i bakgrunden medan någon entonig fransyska pratade över. Och ibland blev det ju som osynkat, så då kunde någon tjej nästan ha sagt en halv mening innan fransyskan snabbt hoppade in och översatte. Skitstörande, verkligen.

    Till middag blev det sedan crêpes som jag njöt av till fullo, eftersom det inte kommer bli det på ett tag. Näe, för nästa fredag är jag ju i La Suède! :D Imorgon kommer ett gäng från mammans jobb på middag också, och vi sa äta jambalaya, vad det nu innebär, medan barnen ska äta tacos. Jag ska också hinna med en sväng på gymmet efter frukost och sedan en sväng på stan efter lunch. Spännande!

    Ciao peeps.

    Ja, jag lever

    Igår orkade jag inte skriva ett inlägg eftersom det var en helt vanlig dag och inget utöver det vanliga hände. Jag känner att det skulle vara väldigt tråkigt att bara skriva om helt vanliga dagar, för då skulle rätt många inlägg se likadana ut. Men idag var inte en helt vanlig dag, så nu skriver jag!

    Till att börja med så gick jag upp som vanligt, åt frukost, och gick ut på min morgonprommis. Dock så skulle någon rörmockare eller dylikt komma runt tio och byta ut filtret till vattnet som gör att vattnet blir "mjukt" istället för "hårt", som det normalt är här. Men som allt annat här i livet måste det filtret bytas ut ibland, och en av dessa ibland var idag. Eftersom han skulle komma vid tio, så var jag tvungen att halvera min promenad för att vara säker på att hinna tillbaka i god tid. Blev lite irriterad över det, men en promenad är alltid en promenad. Och vad händer... Jo, jag kommer hem igen, och någon minut senare kommer Renée (städtanten) upp från källaren och berättar att killen precis gått... Skitans. Grejen var att jag hade fått i uppdrag att jag skulle lämna honom ett kontrakt för sitt jobb, sisådär fem stycken papper, men som jag alltså inte hade gjort nu. Lite smått panikartad går jag runt och funderar på vad jag ska göra och bestämmer mig för att berätta allt när föräldrarna kommer hem igen. Väl hemma, och efter jag lagt ner en hel del tankemöd på att jag inte utfört min uppgift, så säger de bara "Äh, det var inget viktigt, skit i det! :)" ungefär. Pheeew! Så nu slapp jag ha det hängande över mina axlar.

    Idag har jag också suttit och pysslat lite med mina naglar. Jag älskar pillergöra! Haha, kanske borde börja måla Warhammer eller nåt... Inte för att det blev 100% lyckat, men he' dug! Bilder finns längre ner.

    Annars har jag mest suttit och läst på tjuvlyssnat idag. Det är ju hemskt roligt faktiskt. Jag försöker också, precis som ikväll, varje gång det händer, delta i familjens kvällsaktivitet. Det består av att titta på en såpopera (haha! har aldrig tänkt på namnet förut...) som heter "Plus belle la vie" (= vackrare livet, typ). Varje gång fattar jag ingenting, men jag envisas ändå med att sitta och försöka hänga med. Jag lessnar dock alltid efter ca halva programmet eller mindre när de andra sitter och skrattar åt skämt som man inte själv förstår. Jobbigt läge.

    Nu ska jag sitta och läsa lite till. Lägger in ett roligt inlägg som fick mig att skratta högt också.




    Notera färgskalan; gul, grön, blå, lila, rosa.

    Hej hej, här bor jag!

    Tänker inte bli så långrandig idag utan lägger ut en film på en rundtur runt huset istället! :) Nu känner jag mig som en riktigt seriös bloggfjortis... Men som jag säger i videon hade jag inte riktigt planerat hur jag skulle göra, så hade jag orkat göra om den hade jag nog gjort det, kanske lite MTV Cribs-style, fast utan alla bilar och...alla andra fancy grejer. Videon blev lite kapad av någon konstig anledning när jag laddade upp den och kvaliteten blev sämre. Så nu suger den verkligen. Men här har ni den i alla fall!

    Ha det gött så länge!


    Jag tror att jag har blivit förhäxad...

    Förr brukade jag nästan aldrig äta frukost. Jag var inte alls hungrig, eller så orkade jag helt enkelt inte. Varje morgon när jag vaknar nu så har jag nästan ont i magen av hunger, och kan slänga i mig en macka, flingor, te, juice och en frukt. Jag förstår inte riktigt var det kommer ifrån, men jag hakar i alla fall på. Äntligen så kanske alla kan sluta tjata om att "frukost är det viktigaste målet på dagen och blablabla". Förr brukade jag också alltid hata måndagar. Så långt jag kan minnas så har jag hatat måndagar. Men inte nu, nu ÄLSKAR jag måndagar. Vad händer med mig?! Det kan dock bero på att måndagar är MIN dag, då jag ägnar mest tid åt mig själv, och inte behöver se efter andra hela tiden. Det är jag som får skjutsen, och jag behöver bara se efter mig själv. Det beror nog också på att en stor del av dagen är fylld med aktiviteter, och jag sitter inte bara hemma. Jag måste dock våga mig ut på stan någon dag, kanske i helgen och kolla lite affärer och så. Lära känna de bra butikerna, kanske köpa lite godis... Inte shoppa dock, det har jag tyvärr inte så mycket pengar till just nu. Bara titta.

    Allt har gått som smort idag. Franskalektionen gick väldigt bra, och på baletten går det bättre och bättre. Jag börjar kunna de flesta övningar nu vilket är väldigt skönt. Jag vågade till och med ställa en fråga till balettläraren idag. Inte för att det var en helt korrekt mening förmodligen, men hon förstod i alla fall.

    Nu hade jag tänkt kika på kvällens Halv åtta hos mig och sen ZNARKA. Kom på att jag inte såg helgens Fångarna på fortet heller, så nu har jag det sparat också. :D Jiho!

    En ledig söndag

    Som jag trodde så skulle jag inte förstå så mycket av filmen vi såg på bio idag. Helheten i de flesta situationer förstod jag ju såklart, men det var inte alltid lätt att hänga med. Jag tycker dock att filmen var väldigt bra ändå, och det var väldigt fin ton på det hela. Jag hade gärna sett den igen med engelsk text. Filmen hette "La Guerre des Boutons", och är en ny filmatisering av en äldre film med samma namn. Vi köpte popcorn till filmen också som jag inte ens åt upp hälften av. Kände mig inte speciellt sugen och dessutom smakade de väldigt konstigt, även om jag tog saltade popcorn istället för sockrade som är deras standard.

    Efter filmen så satte jag mig ner och ritade och hade på lite skön musik i bakgrunden. Det känns skönt att kunna vara kreativ en stund, och bara sitta och vara inne i en teckning i flera timmar. Jag blev dock inte supernöjd med resultatet, men det spelar ingen roll egentligen. Sen blev det rester till middag, vilket är ganska vanligt. Och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på. Jag tänkte lägga upp ett schema snart så att ni intresserade vet vad jag gör på dagarna. Imorgon är det i alla fall samma som alltid; franskalektion och balett.

    Tjing!

    En bild ur "La Guerre des Boutons"

    Bullfest, bullfest hela dan'!

    Jag må då säga, det gick ju ganska bra för att vara en första gång! Även om jag har sett vackrare bullar i mina dagar så smakade de i alla fall som en av de bästa. :D Och jag känner mig som ett helgon eller något när familjen ständigt har sagt "Tack, Jasmin!" halva dagen. Det blev 27 stycken bullar, vilket faktiskt är lite av ett mirakel då det alltid brukar bli mindre än vad som står på recept (det stod att det skulle bli 20-25 stycken).

    Annars så drog jag ett långt och skönt gympass idag, och stretchade. Aaah! Sen tog jag även en liten proms till snabbköpet eftersom mamman hade glömt köpa ägg (till penslingen ni vet). :P Annars har jag faktiskt inte gjort så mycket idag, det tog rätt lång tid att baka. Jag kan dock säga att jag efter middagen kollade på "Fort Boyard" på tv, alltså "Fångarna på fortet" fast franska versionen. Det var inte lika bra som svenska... Och sen är det inte lika roligt när man inte vet vilka personerna är.

    Imorgon ska vi på bio! Men det är ju en fransk film, såklart. Om artister som Akon och Agnes måste dubba halva sina låtar till franska för att bli spelade på radio så tvivlar jag på att en amerikansk film skulle gå på bio. Så jag får hoppas att själva filmen inte har så viktig dialog, eller kanske att det är textat...vilket jag tvivlar på. Nåväl, nu ska jag till sängs! Godnatt!


    Mina ej så vackra (personliga) men ack så goda bullar!

    Vart tar alla dagar vägen?

    Är det bara jag som känner att dagarna går jättefort? Jag klagar dock inte, jag älskar att det går fort! För nu är det bara TVÅ VECKOR KVAR innan jag kommer hem! :D Jag har egentligen ingen hemlängtan, då man känner att man verkligen måste hem nu och att allt är jättejobbigt fram till dess. Men det skulle kännas väldigt väldigt skönt att komma hem. Jag saknar så många. :( Och jag saknar mycket saker, mat och kläder, och även att kunna ha ett val att göra vissa saker.

    Idag tog jag en entimmespromenad igen, och det var faktiskt soligt och fint. Jag har glömt säga att hösten även kommit hit nu i veckan. Så nu är det regn, blåst och en medeltemperatur på 14 grader som gäller. Det är otroligt kyligt på mornarna måste jag säga. Inte okey... Senare på dagen blev det regn, vilket leder till att stenplattorna från ytterdörren ut till grinden blir sviinhala. Så, efter att jag hade duschat och höll på att klä på mig så ringde Louise och Valentin på ringklockan för att bli insläppta efter en dag i skolan. Jag sprang ut barfota, dum som jag var, halkade, såklart, och landade STENHÅRT på marken eftersom jag inte alls var beredd på att ramla och hann då inte heller ta emot mig. Jag var bedövad av smärta i någon minut, så jag minns knappt vad de sade till mig när jag öppnade grinden. De kunde inte se mig ramla, så jag sade ingenting. Och det resulterade i att jag haft ont i svanken hela dagen. Jippi. Vilket flyt jag haft den här veckan.

    Imorgon blir det bullbak eftersom det var kanelbullens dag i tisdags (i Sverige alltså, inte här). Jag har faktiskt aldrig bakat bullar själv i hela mitt liv, men det får jag inte avslöja eftersom familjen tror att det är en jättevanlig grej och typ en av sakerna Sverige är mest känt för. Så om det går dåligt så får jag skylla på att råvarorna inte är svenska, inte att jag är helt nybörjare, nej nej.


    Jag saknar även dig, min Fläskis! <3

    Dans ma valise, j'ai mis...

    Till middag har det blivit en liten tradition att vi alla leker en ordlek innan vi går från bordet. Det börjar med att man, när det är ens tur, börjar med "Dans ma valise, j'ai mis..." (betyder ungefär: I min väska har jag lagt...) följt av en sak man stoppar i väskan, t.ex. "une banane". När det sedan är nästa persons tur börjar den med öppningsfrasen, följt av "une banane", och sedan något den skulle ta med sig, t.ex. "le soleil". Det blir då "Dans ma valise, j'ai mis une banane et le soleil." Detta resultera sedan i att man har typ 30 objekt i huvudet som man ska komma ihåg och säga i rätt ordning. Det är rätt kul faktiskt, och jag vann idag! :D Man lär sig mycket nya ord, vilket är super för mig också.

    Efter frukosten så tog jag en lång promenad och lyssnade på musik. Det var jättehärligt, och jag hittade lite nya vägar att gå. Det är en jättebra tid också eftersom det är ganska tomt på folk. Kanske borde göra det till en vana, men då behöver jag min mobilsladd så att jag kan byta ut lite musik på mobilen. :P Sedan har jag bara chillat hemma vid datorn. Jag var dock tvungen att hämta hem Violette tidigare eftersom hon kände sig lite för hängig för att stanna i skolan hela dagen. Blev lite fundersam över om jag kanske gjorde fel i att skicka iväg henne från början, men hon tog ingen större skada av det. 

    Jag vill även säga tack för alla sms jag får! Det är verkligen JÄTTEJÄTTEROLIGT att läsa, vare sig det är en hel livshistoria eller ett kort citat. Så fortsätt gärna med det! :D Och ännu en gång, så är jag ledsen att jag inte svarar. :( Men ni förstår att min räkning skulle bli väldigt lång då...

    Pussar och kramar!

    sven-bertil, IT'S ON!!

    Hahahahaha, jag DÖR! Blev förvånad att det tog så lång tid innan hon gav upp spelet.


    Andrea, erkänn att du är lite avis nu! Hahahaha!

    Om man kunde beskriva sina känslor med en sång...


    En betydligt lugnare dag

    Då jag vaknade i morse för att se om Louise och Valentin kom iväg i tid till bussen så kom Violette ner och sade att hon hade jätteont i halsen och nacken. Lite nervös för att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra så åt vi frukost i lugn och ro och spelade sen lite spel och tog det allmänt lugnt. När det började närma sig dags att åka i väg på ridning så var tillståndet bättre, men inte riktigt bra. Detsamma gällde när det var dags för dans, så den enda jag behövt skjutsa idag är Louise, fram och tillbaka till ridningen. Och eftersom det var så lugnt så kom jag den här gången ihåg att fara och kolla på den där danslektionen som jag funderat på att anmäla mig till. Alla var rätt medelmåttiga, och verkligen inte "hiphopiga", men det hade ändå varit kul att få röra lite på sig. Jag kan dock inte anmäla mig utan att höra efter med familjen först, för som jag nämnt tidigare så krockar Louises ridlektion lite med danslektionen. Men det går nog att lösa. Annars så är det inte en så stor uppoffring.

    Idag när jag och Violette tog det lugnt så gjorde vi något jag inte gjort på 10 år... Vi lekte nämligen med Play-Doh! :D Det roligaste var nästan att hon satt och asgarvade högt av fascination de första tio minuterna vi lekte. Det jobbiga är väl att det kom småbitar överallt, som smetades ut på golvet och fastnade under fötterna och allt. Så det var ett helvete att städa upp sen. Men jag tog några fina färgsprakande bilder, och passade på att knåda ihop en liten hälsning. :)








    Bläblö

    Jag kan inte påstå att jag är hundra, men i det stora hela så har jag mått mycket bättre idag än igår. Och igår natt. Trots att jag var helt slut när jag lade mig så låg jag vaken i över två timmar och kunde inte sova. Sen vet jag knappt när jag var vaken och när jag sov eftersom jag låg och hade ont i magen hela natten. Tur var att jag hade sovmorgon i morse. Men den fick jag inte ha för mig själv, eftersom någon jävel ringde mig på mobilen och väckte mig. När jag inte vet vem det är, och det kostar 1,22 kr per minut att ta emot samtal så känns det inte så värt att svara, trots att idioten ringde tre gånger (om nu numret 0705253469 tillhör någon jag känner så ber jag om ursäkt för mina påhopp, men det var INTE roligt). Efter lunch råkade jag somna och vaknade kvart över fyra och var helt förvirrad. Jag hann dock piggna till och kunde vara på skolan för att hämta Violette halv fem. Sedan var det hem och fika en snabbis och sedan ta bussen till dansen klockan fem. Jag lämande Violette på dansskolan, och sen, tro det eller ej, så åkte jag buss hem igen helt själv. Inte för att det är en stor grej egentligen, känner att jag hurrar för ingenting, men jag tycker att det var bra gjort med tanke på att jag faktiskt lyckades hoppa av på rätt ställe. Och att det inte var samma buss, så den åkte en annan väg! När jag satt på bussen så ringde dock ETT TILL konstigt nummer, men inte från Sverige den här gången. Jag försökte googla på det när jag kom hem men hittade ingenting. Så, kan alla konstiga nummer sluta ringa mig och låta mig vara? Tack på förhand.

    Imorgon är det "stora dagen" igen då alla barnen ska på olika aktiviteter. Suck! Men det är rätt kul att köra ändå, om man vet vägen det vill säga. GPS:en är min bästa vän på onsdagar. I alla fall tills jag lär mig vägarna.

    Det var fint att veta att Andreas födelsedagspresent ÄNTLIGEN kom fram. Som jag har väntat. Har sökt på La Poste's kollisökning varje dag för att se hur det går, men när det väl lämnade landet så fick jag inte så mycket mer information är att "paketet sorteras nu i destinationslandet" ungefär. Nåja, tur att det kom fram! :D Grattis igen!

    Nu ska jag se Halv åtta hos mig igen. FAVORITEN! Jag funderar alltid på vad jag skulle laga om jag var med... Men jag lyckas aldrig komma på något bra. Vad skulle NI laga?

    Virus

    Idag har jag mått sjukt dåligt hela dagen... När jag vaknade i morse var jag oändligt trött, och kände att det knorrade lite i magen. Efter frukosten så fick jag ont i magen, men det var hanterbart. Efter franskalektionen på morgonen, som gick utmärkt, kände jag inte av något på grund av att jag var så glad. Men det höll i ungefär fem minuter, och sen var det tillbaka till magknip igen. Nästan hela eftermiddagen spenderade jag på toaletten. Och efter att jag hämtade Violette från skolan så låg jag halvt sovande i sängen och bara väntade på att det skulle gå över. Kvart över sex skulle jag och Louise få skjuts av pappan, jag till baletten och Louise till gymnastiken. Jag kände till en början att jag aldrig skulle klara det, men peppade mig själv och ångrade mig i sista minuten. Och det är jag glad att jag gjorde, för det gick smärtfritt.

    Jag skulle gissa på att det är något virus som spökar, eftersom jag har haft lite ont i halsen till och från de senaste veckorna, och att jag för några dagar sen kände av lite småfeber, som jag till en början mest trodde berodde på att jag sovit lite. Såhär i efterhand kändes det inte så himla bra att jag drog världens gympass i lördags som jag fortfarande har ont från.

    Nu har jag i alla fall tagit en dusch och ska kolla på dagens Halv åtta hos mig innan jag sover och hoppas på att middagen stannar kvar. För tro mig, att somna kommer inte ta lång tid när all näring jag försökt få i mig bara runnit rakt igenom.

    Tivoli!

    Efter att ha bänkat vid datorn hela förmiddagen så kände jag och Louise för att bada lite, innan vi for på tivolii! :D Det är ett tivoli som stannar i stan i tre veckor, och det öppnade igår. Jag och föräldrarna gjorde inte så mycket, utan tittade mest. Men barnen körde mycket radiobilar och gick i lustiga hus. Jag åkte dock en liten vattenberg-och-dalbana, och gick i ett inte så lustigt lustigt hus. :P

    Vi åt ganska precis middag, och jag funderar lite på vad jag ska hitta på härnäst. Jag kan förresten säga att jag haft sjuklig träningsvärk hela dagen, det gör till och med ont att sätta sig ner. Men det känns positivt. :) Nu får ni lite bilder från dagen. Jag tog inte så många, familjen har en systemkamera med betydligt fler och bättre bilder som jag ska be om att få lägga över på datorn sen.


    Vattenberg-och-dalbanan (det var vatten nerför som flög överallt, så man blev blöt!)

    Stort var det faktiskt! Med massa roliga karuseller. Hade gärna åkt om jag haft ett åksjukepiller till hands!

    Radiobilar.

    Sockervadd ("barbe à papa" på franska, SOM JAG PRECIS INSÅG att Barbapappa är; sockervadd!!), mums! Kan även tillägga att detta var "la petite", dvs en liten portion(!!).

    Man kunde vinna stoora gosedjur.

    Sen vandrade vi hemåt i solnedgången.

    Ibland är man duktig


    Gym + MMPR = kärlek

    Vem är det som har gymmat idag? Jo, JAG! :D Det kändes riktigt skönt, och det bästa av allt var att jag fick jättemycket hjälp av en av tränarna som jobbar där. Det var även en annan kille som hette Arnold (haha!) som sade att han gärna kunde hjälpa mig om jag undrade något. Och sen var alla jättetrevliga och hejade på mig. Tränaren visade massa maskiner jag kunde använda och hur många repetitioner eller hur länge jag skulle träna på varje också. Sen fick jag även ett litet program. Det här kommer att bli skitbra. Jag köpte ett kort för 10 gånger, och jag tror inte att dagens gång räknades som en. Så nu har jag tio härliga gympass framför mig. :D Jag får se om jag kanske vågar ge mig på ett av de schemalagda passen någon dag. Kanske lite pilates eller bodypump, man vet aldrig.

    Resten av dagen har jag suttit och kollat på Power Rangers. Vad är det om inte AWESOME? Jag satt och hade gåshud på armarna typ hela första avsnittet för att det var så nostalgiskt. Dock så är kvaliteten urdålig, men sånt får man leva med. 

    Nu ska jag nog vara en nörd och titta på lite Robinson. Eller kanske spela lite Betapet. Nörda vilket som! Tjing!


    Mitt fina gymklubbkort!

    RSS 2.0