Gjorde jag rätt nu?

Det vanliga onsdagsschemat har rullat på idag och allt har gått finfint. Nästan perfekt faktiskt. Under dagen så fick jag ett sms av Anders och han sade att födelsedagsfirandet av britten skulle börja klockan 18.00. Eftersom jag jobbar till 18.30, och var tvungen att både duscha och äta middag innan jag for, så frågade jag mig själv om jag ens orkade fara. Jag skulle ändå inte varit där innan åtta. Dessutom skulle de gå ut och ta några öl på krogen sen. Jag dricker inte öl, och jag dricker inte vin. Jag sitter heller inte och kroghänger. Och jag har en ny arbetsdag imorgon. Jag skulle gärna ha farit för sällskapet såklart, men jag kände ikväll att jag inte orkade fara ut. Var det dåligt av mig? Borde jag ta alla chanser jag får beträffande att umgås med människor? Jag vet inte. Men så blev det nu. Jag hann tänka flera gånger innan jag till slut sade att jag inte ides komma. Jag frågade även Inga om hon skulle dit, men hon hade tydligen inte ens blivit bjuden (oops!). Alla stannar i alla fall till minst april, så jag har gott om tid att bli bundis med dem. Jag ångrade mig en aning när jag sedan fick höra att jag var efterfrågad. Men är klockan halv tio på kvällen så är det svårt att ändra sig.

Tidigare ikväll fick jag även ett sms från gym-Arnold som undrade om jag ville hänga med ut och ta en öl. Det kanske ligger något i namnet "lill-lördag" ändå. Jag sade nej såklart. Orkar jag inte haka på mina nyfunna vänner så orkar jag definitivt inte haka på någon random. Eller ja, random kanske han inte är, jag har träffat honom fler gånger på gymmet än jag träffat de andra. Men jag känner honom mindre bra i alla fall.

Jag är jättetaggad inför imorgon! Är rätt säker på att jag inte kommer hitta mycket till julklappar, men att leta och titta är också roligt. Sen har jag bestämt att jag ska köpa en våffla. :D Det finns små våffelvagnar lite varstans på stan här. Det ska dock troligtvis regna imorgon, så jag får se om de vågar sig fram ändå.

Nu ska jag nog ta och betala för mitt bagage inför julvisiten. Det ingår inte i biljetten när man flyger med AirBaltic, tyvärr. Jag insåg först nu också att jag flyger med balter... Jag vill inte flyga längre. När jag och min käre bror skulle till London i somras för att se en konsert så flög vi med AirBaltic, och det var de läskigaste flygturerna jag suttit på. Inte nog med det så satt vi på hemresan på ett litet propellerplan vid namn Fokker 50 också. Det bådar ju inte gott.

Si och så

Idag har jag inte så mycket att skriva egentligen eftersom det varit en vanlig dag. Det enda som varit annorlunda är att jag var på gymmet på eftermiddagen. Så idag har jag både promenerat och gymmat. Härligt. Jag använde upp min sista gång på kortet idag, så nästa gång blir det till att fylla på. Den dagen är troligen på lördag. Jag ska försöka börja gå på gymmet oftare men frågan är då... Ska jag köpa månadskort den här gången eller fylla på med 10 gånger till? Jämförelsevis så är det billigare med månadskort, men då måste jag gå minst sex gånger i månaden (till skillnad från nuvarande fyra) för att jag ska tjäna på det om jag minns rätt. Har inte priserna framför mig nu. Dessa I-landsproblem...

Imorgon är det kaosdag igen. Om det nu blir så mycket till kaos, det var ett tag sen sist. Men det verkar i alla fall som att alla barn är friska nog nu för att kunna gå på sina respektive aktiviteter. Men man vet ju aldrig vad som kan hända imorgon. Sen har jag heller inte fått någon inbjudan till brittens födelsedagsfirande imorgon än. Jag kanske inte är lika omtyckt som jag trodde, haha!

Igår fick jag ett kuvert med mig hem från baletten. Jag hade helt glömt det när jag kom hem så jag öppnade det idag. I Frankrike är det så (på de flesta ställena som kräver någon form av fysisk aktivitet) att man behöver ett friskhetsintyg för att få vara med. Varför vet jag inte. Så i kuvertet stod det att jag måste införskaffa ett sånt för att fortsätta dansa. Det enda som krävs är att man går till en läkare och den kollar ens allmänna hälsa, och sedan typ skriver en lapp där det står att man är frisk. Så det blir till att boka en ny tid. Den här gången måste jag dock betala kostnaden själv. 23 euro för ett besök. Privatläkare alltså...

På torsdag ska jag gå på stan och fortsätta mitt julklappsletande. Och lyssna på julmusik. Jag funderar även på att införskaffa en liten adventsljusstake för att mysa till det lite på mitt rum. Men det kanske är en onödig utgift... Jag kommer ändå inte vara hemma för att tända det sista ljuset eftersom vi är hos barnens mormor och morfar då. Men jag börjar redan komma in i lite julstämning i alla fall, även om det är höstväder här. Det har ju redan börjat julpyntas smått på stan i och för sig, och första advent har redan varit. Så varför inte liksom? Sen bakar jag nog garanterat lussebullar på lucia. Jag har längtat efter det HUR LÄNGE SOM HELST. Men nu ska jag hitta på något kul innan läggdags. Ciao!

(Enter a title here)

Blä säger jag bara. Orkar inte skriva egentligen, för jag vill inte att den här bloggen ska ha så mycket negativ energi. Det händer ju ändå såklart, men det är jobbigt att gå tillbaka sen och läsa något som var tråkigt, för så kommer känslorna tillbaka igen. Dagen i helhet har varit rätt bra ändå, men baletten ikväll drog bara ner allt. Det kändes som att jag aldrig kom igång, och inte orkade prestera. Sen eftersom det gick sämre så blev jag bara ännu mer otaggad på att göra mitt bästa. Jag har aldrig varit bra på piruetter heller. Jag brukar kunna göra bra dubbla ibland, men ikväll kunde jag knappt göra en. Det sög verkligen. Sen, såklart, eftersom jag var sjuk förra veckan så har de gjort världens kombination som innehöll en rörelse som jag aldrig gjort förut. Härligt att jag ska kunna den bara sådär då. Näe, orkar inte...

I morse kunde jag verkligen inte ta mig upp ur sängen heller. Snoozade i typ 50 minuter vilket är alldeles för länge eftersom jag kom lite efter i schemat och därför fem minuter sent till franskalektionen. Tycker inte om att komma sent, för jag vill ju verkligen gå på lektionerna. Men jag stannade kvar fem minuter övertid också, så det jämnade ut sig.

Vid två så träffade jag Anders. Vi skulle egentligen ut och fika men eftersom Violette typ börjar bli sjuk igen så stannade hon hemma i eftermiddags och vi var tvungna att flytta fikat hem till mig istället. Men det var inga problem med det. Vi gick till ett konditori i närheten (hade ÄNTLIGEN tänkt köpa något från Le Péché Mignon själv, men då var det stängt!! Enda dagen, annars öppet alla dagar.) och köpte hem lite grann. Eller ja, jag blev bjuden. Generös kille det där! Sen satt vi och småpratade sådär som bara svenskar kan. Till skillnad från mig så pratar ju inte den stackarn svenska hela dagarna.

På onsdag fyller britten år, så då är det tydligen någon träff. Jag vet inget om det än för jag är inte officiellt bjuden, men jag lär nog bli det. Sen kan jag också säga att det från och med idag är tre veckor kvar tills jag kommer hem! Jihoo! Och det är 26 dagar kvar till juuuul! :D Meer juul ge mig, meer juul jag vill ha, tusen sjtärnor som tindrar, glitter så långt jag ser... Ja, och så vidare.

Sju länder representerade

Ikväll har jag haft det otroligt trevligt. Jag hade genom Inga blivit bjuden till middag hos en svensk, Anders. Han jobbar som engelskassistent eller nåt här som många andra tydligen (VAR kommer alla dessa människor ifrån??), men han ska tyvärr åka hem redan på måndag nästa vecka (efter en månads visit), så det var synd att jag inte träffade honom tidigare. På middagen var i alla fall andra assistenter och lärare bjudna, vi var totalt nio stycken. Och det var en amerikan, en spanjorska, två tyskar, en fransman och en britt. Sen Inga från Finland och jag och Anders från Sverige såklart. Det jag tyckte var absolut finast med detta var att alla dessa människor (förutom vi skandenaver) konverserade med varandra på franska! Trots en amerikan och en engelsman var det alltså det franska språket som förde alla samman. Det fick mig verkligen att bli peppad på att lära mig.

Jag hade inte tänkt skriva så mycket, jag är skitatrött och ska upp sju igen imorgon. Jippi. Till middag åt vi alla fall gött mos, köttbullar och brunsås. Och till efterrätt blev det pannkakor och glögg. Lägg märke till att allt detta var hemmagjort. Helt otroligt. Nu har jag stillat mitt köttbullsbegär för ett tag också. Sen slänger jag upp en bild (eller två) från tidigare idag innan jag for. Sjaelvkaensla.nu.



Lörday

Idag har jag varken gått på stan eller kollat på någon mysig serie, men jag har gymmat! Och det kändes otroligt skönt att vara tillbaka på banan igen. (Efter två veckor... :P) Det var väldigt tomt på folk också vilket gjorde det hela ännu bättre. Jag funderar på att börja gå på gymmet två gånger i veckan istället för en, men då är frågan om det kanske är bäst att köra på månadskort i så fall? Eller om jag ska fortsätta med att köpa 10 gånger. Hur som helst så har jag bara en eller två gånger kvar tror jag, så jag måste bestämma mig snart.

Till middag ikväll har vi ätit baguette américain från "friterian" här i närheten. Det är så sjukt gott! Vem skulle inte säga nej till pommes och burgare i en baguette liksom? Anledningen till detta berodde på att Violette har haft ett litet kalas idag (hon fyller åtta om ca två veckor), så det har bara varit goa grejer...för deras del i alla fall, jag var inte där. Men jag ska strax kila och hämta en bit kaka till efterrätt från tidigare idag. :D Måste bara svälla ner lite, tryckte i mig allt. Förra gången orkade jag bara 2/3 eller så.

Jag väntar fortfarande på tider av Inga inför "den svenska middagen" imorgon, men jag har inte blivit uppdaterad något mer sedan igår. Så jag börjar fundera om det kanske inte blir av? Jag får vänta och se helt enkelt. Jag tror jag ska ta en prommis på förmiddagen i alla fall. Nu ska jag fortsätta kolla på "Roast på Berns". Det är egentligen ganska dåligt... men jag har inget bättre för mig. Efter att jag kommit hem till jul och hämtat Seinfeld, då blir det andra bullar! :D Jag ursäktar också för ett otroligt innehållsfattigt inlägg.

Minishopping

Jag kan inte fatta att det är fredag igen. Det känns kanske inte som igår, men nog var det banne mig inte sju dagar sen! Universum försöker lura mig. :P Jag kom från bordet efter middagen för ett tag sen, så nu är jag tjock och lycklig på crêpes. Jag kan inte få nog av dessa rackare.

Tidigare idag var jag på stan och snubblade in i en affär som hette claire's. Jag blev helt kär och kände för att köpa hela butiken. Jag fyndade i alla fall en ny börs och ett halsband. Det var väl tur att jag inte hade så mycket pengar med mig, för då hade jag gått ut med fler saker än så. Innan dess gick jag in i lite andra butiker i letandet efter en börs och hittade en uuursnygg klänning. Jag var tvungen att testa den. Dock så hade jag aldrig tänkt köpa den, dels för att den var lite väl dyr, och sen vet jag inte riktigt till vilket tillfälle man skulle kunna ha på sig den.

Nästan hela förmiddagen låg jag och sov, efter att jag lämnat Violette i skolan såklart. Finns väl aldrig en anledning till att inte sova, och nu kände jag att, när jag ändå inte gör något kan jag sova. Och sen vill jag skynda på min förfriskning lite, för jag funderade på att gymma imorrn. Jag har inte tränat på två veckor, så jag får nästan lite abstinens. :P Annars har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra imorrn. Jag har bara tre helger till att julhandla, så jag kanske gör det. Eller bara sitter hemma och tittar på någon mysig serie. Men det ser ut att bli varmt, så man kanske ska ta vara på vädret. Aja, jag ser väl! Kul att jag sitter och konverserar med mig själv. Ha det gött mina medmänniskor!


Börs (som matchar min handväska!) och halsband.


Klänningen!

Dittan och dattan

Egentligen har jag inte så mycket att säga idag, men tänkte ändå göra en liten uppdatering för vanans skull. Vad gäller sjukfronten så böjar det gå riktigt bra! Har knappt känt av halsen utom liite i morse och när jag gäspar. Så efter att jag var till apoteket imorse tog jag en liten promenad. Men det blev ingen powerwalk som det brukar vara utan jag gick bara i min vanliga gångtakt om inte ännu långsammare. Det var skönt att kunna andas lite frisk luft i alla fall. Efter det blev jag dock väldigt trött och råkade somna efter lunch då jag lämnat Violette i skolan. Och detta var trots att städtanten gick runt med dammsugaren, INNE I MITT RUM! Det var skönt med en liten powernap. Sedan har jag även pluggat lite idag. Jag tänkte fräscha upp minnet och gick igenom futur simple (ex. jag kommer att åka dit om ett år, som är en lite längre framtid jämfört med futur proche, ex. jag ska åka dit imorgon) och conditional (ex. jag skulle äta om jag var du). Krångligt. Men det kommer väl till hands!

Imorgon funderar jag på om jag ska orka ta en sväng ner på stan. Jag behöver köpa en ny plånbok. Den har varit trasig ett tag, men jag har tänkt att det inte är så allvarligt ändå. Sen när det började försvinna fler och fler mynt och jag hittade en sådär 40 kronor i småpengar inne i fodret så kände jag att det kanske är dags. :P Sen är vissa mynt så små också. Och det jag blir HELT galen på är att det finns så många olika... Förutom 1- och 2-euromynt finns det även cent i form av 1 cent, 2 cent, 5 cent, 10 cent, 20 cent och 50 cent. COME ON! Orka det liksom... Hurra för kronan säger jag!

Jag har inte så mycket mer att säga egentligen. Jo! Jag var till den där tygaffären idag för att köpa stickorna som Louise ville ha. Men det visade sig att det bara är öppet på tisdagar och lördagar, mellan 9-12! Sex timmar per vecka?! Jag undrar hur den affären går plus. Sedan har jag pratat lite mer med Inga om en svensk som bor här och är engelsk assistent. Han ska tydligen bjuda på svensk middag på söndag till andra assistenter och allmänt folk i hans omkrets och jag blev inbjuden genom Inga! Trevligt trevligt. Jag hoppas det blir köttbullar, det har jag varit sugen på i en evighet. Eller något med kaviar... Min är slut. :(

Diverse

Jag har egentligen inte så mycket att säga idag. Jag kan säga att sjukläget ständigt förbättras, och att jag, borsett från vissa stunder, känt mig hyfsat frisk. Nu tjatar jag mycket om hur jag mår, men jag blir sån när jag är sjuk. Gnällig och fiskar efter "tyck synd om mig-kommentarer". :P Det jag kan säga är dock att sjukdomen sprider sig som en liten epidemi här hemma. Först var det Violette, sen blev det Valentin, sen jag, och igår kände Louise av halsontet och fick lite feber tidigare idag. Och nu säger även mamman att hon har ont i halsen! Haha, pappan vet nog vad som väntar... Men jag kan ju säga att det inte är jag som är skyldig. För till skillnad från mig som är väldigt noga med att inte föra något vidare så kan barnen sitta och hosta rakt ut vid matbordet till exempel. Inte så trevligt.

Eftersom Louise inte var så kry så blev det ingen ridning för henne idag heller, så min vanliga kaosonsdag blev lugn. Bortsett från att stämningen vid lunchen var ganska dålig. Bara allmänt sura, hängiga och gnälliga över maten. Men det som är positivt är att barn kan vända väldigt snabbt. Nämn något kul så är typ alla glada igen. Sedan mot kvällen så satt jag, Violette och Louise och tittade på Halv åtta hos mig. Lite gamla avsnitt som jag redan sett, men det gör mig inget. Jag har fått dem båda att fastna för det. Moahaha, victory is mine! Det var rätt mysigt. Efter det fick jag ett litet ryck att kolla på "Roast på Berns", och insåg att större delen faktiskt inte är så rolig. Men det är rätt bra att ha på i bakgrunden.

Imorgon kanske jag ska röra på mig lite, och försöka komma igång igen. Ska förmodligen ner till apoteket och hämta ut lite mer homeopatiska tabletter eftersom jag går på Valentins nu, de som jag fick utsrivna var tillfälligt slut när pappan skulle hämta ut dem. Sen fick jag i uppdrag av Louise att köpa stickor (för stickning alltså) och det ska jag nog idas göra. Affären där de finns är bara öppen mellan 9-12, och då är hon i skolan. Nu blir det nog lite mer roast. Och tack Babbis för det fina MMS:et! :) Det var fint, även om det kostar 6,50 kr för mig att ta emot. Men det var det värt. Sen vill jag också hälsa grattis till jobbet, Andrea! Kämpa på, du är grym! Bra att du håller koll på läget där borta också. ;) Puss o kram

Snart kan jag springa ett maraton

Äntligen har jag fått duscha idag! Det kändes otroligt skönt. Okey, det var bara tre dagar sen sist, men mitt hår var verkligen inte att leka med kan jag säga. I lördags så hade jag lockat det och haft värmeskydd och hårspray i. När man sover med det brukar det hinna bli trassligt dagen efter, och då var vi och åkte massa roliga berg-och-dalbanor på som gjorde att det blåste rejält och blev ännu mer trassligt. Sedan har jag, utöver det, sovit med knut två nätter i rad. Så efter en stooor klick balsam så gick det ändå hyfsat bra att reda ut. Nu känner jag mig lite fräschare också.

Även om jag haft fortsatt ont i halsen idag också så har jag fått jobba på som vanligt. Det var jobbigt under dagen, men nu på kvällskvisten har det blivit mycket bättre. Frukosten och lunchen var fortfarande ganska smärtsam dock. Febern har hållt sig ganska lugn också. Jag fick ta en Ibumetin runt halv sju då den började komma smygande igen. Förhoppningsvis ska det här vara över inom ett par dagar. Men jag unviker helst att prata alltför mycket tills dess, det är aningen smärtsamt.

Idag har jag haft dubbla ansvaret eftersom en tjej i Violettes klass inte har kunnat bli hämtad och så av sin mamma som vanligt. Så jag har fått göra lunch till tre och tagit med de båda på bussen till Violettes danslektion. Men det har gått bra. Lite extra flamsigt, men de kunde i alla fall underhålla varandra. Sedan så har det också varit något föräldramöte på Louises och Valentins skola, så duktiga Louise lagade middagen ikväll medan jag låg och halvsov med halvfeber. Jag måste säga att det ändå är otroligt skönt att ha en anledning till att ligga och sova hela dagarna, eller ligga i sängen med pyjamas vid datorn. Jag må låta som en lat jävel, men det är jag också. :D Att sova är ju nästan oslagbart.

Sen kan jag också säga att jag börjat lyssna väldigt mycket på fransk musik. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, men det finns mycket bra därute faktiskt! Och nu pratar jag inte om gamla smöriga ballader, utan pop-, hiphop- och partylåtar. För det är nästan det enda som går på radio här. Vet man inte vilken den nyaste låten är så är man tydligen helt ute. Nu blir det nog Sept heures et demie chez moi (Halv åtta hos mig alltså)! :) Hejsvejs i lingonskogen!

Drygge!

Ack, så dryg den här dagen har varit. I natt kunde jag knappt sova för jag hade så ont i halsen. Jag sover verkligen jättedålig om jag har ont nånstans, vare sig det är huvudvärk, träningsvärk eller halsont. Att sova på saken funkar inte för mig i de fallen. Det gjorde så fruktansvärt ont att de kändes som att jag hade ett stort öppet sår i halsen som någon petade på med ett rakblad. Klockan sex på morgonen gick jag upp för att hämta ett glas vatten och då satt pappan och åt frukost. När han frågade hur jag mådde så började jag gråta för att det gjorde så ont när jag pratade. Halsen var jättesvullen, och man kunde känna det tydligt på utsidan. Så jag tog lite homeopatiska mediciner och försökte somna om igen. Då kom mamman ner och sade att hon kunde ta Violette till skolan imorse och att hon kunde äta lunch där. Skönt! Nu kunde jag försöka sova ut. Jag vaknade flera gånger men gick upp för att äta frukost ungefär halv tio. Jag åt en skål med flingor och mjölk, ett glas juice och en kopp te. Detta tog mig ca 45 minuter att få ner eftersom det var så smärtsamt. Efter det gick jag och lade mig i sängen och spelade lite Betapet. Det gick dock totalt värdelöst, så jag försökte sova istället. Jag sov till och från men gick upp ungefär halv två för att äta lunch. Jag kände inte att jag direkt kunde äta något fast, så jag tog soppa, och det gick väl sådär. Jag åt en kiwi också som fick det att börja svida ordentligt. Men den var god. Jag passade på att ta en Ibumetin också, och då kände jag mig genast bättre. Febern gick ner och halsontet blev mindre.

Klockan fem hade pappan bokat tid hos läkaren åt mig och informerade också att jag inte behövde hämta Violette efter skolan. Jag satt och funderade ett tag om jag skulle orka duscha innan eller inte. Efter att ha laddat lite energi så bestämde jag mig dock för att göra det... Men vad händer? Vattnet blev aldrig varmt! Det var bara ljummet, och eftersom jag redan frös innan så kände jag inte för att duscha i ljummet (mer åt det kalla hållet) vatten. Så då var det bara att köra på bondeduschen istället och kleta på deo under armarna. Det som är drygt med feber är att man svettas som ett as, samtidigt som man fryser. Så klär man på sig mer så svettas man mer, men klär man av sig så fryser man. Störande. Det visade sig sen att värmen var avstängd av någon anledning, så elementen inte heller har varit på idag. Läkarmottagningen låg i alla fall bara några hus bort, så jag traskade dit. Jag fick först förklara mina symtom för läkaren och sedan gjorde hon lite vanliga rutinkoller som att kolla hjärtslag och andning. När hon sedan skulle kolla halsen gav hon ifrån sig ett lite förfärat "Oh...". Hon tog en lång pinne och petade mig i halsen för att få prover så hon kunde se om det var ett virus eller bakterier jag hade. Var det virus så skulle jag få fortsätta med de homeopatiska medicinerna som barnen tar, men skulle det vara bakterier så skulle jag behöva få en kur av antibiotika också. Vi väntade en stund och det visade sig att det var bakterier. Kul. Så jag fick recept på massa mediciner som pappan senare gick och hämtade ut. Jag kan tala om att jag inte behövde betala nånting av detta själv, och heller inte kostnaden för själva besöket. Och dessutom hade föräldrarna bokat läkartiden åt mig. Så jag är väldigt tacksam, de är verkligen huur snälla som helst. De mediciner jag tar just nu i alla fall är:
  • Ibumetin/Paracétamol Actavis - febernedsättande, 1-3 ggr/dag eller 2-6 ggr/dag beroende på vilken jag tar
  • Amoxicilline TEVA - antibiotika, två tabletter morgon och kväll i sex dagar
  • Angispray - För halsont, spraya när det behövs
  • Homeopatiska mediciner (arum triphyllum, mercurius solubilis, belladonna) - förebyggande, tre korn av varje 2-4 ggr/dag
  • Och för att inte glömma Bifiform Balance - hålla magen i trim (lite jobbigt med annat kranvatten m.m.), en tablett/dag
Haha, jag känner mig som ett vandrande apotek. Nåväl, bara det blir bra. Känns drygt att jag inte kunnat gå på varken franskalektionen eller dansen idag heller. Och imorgon tror jag att jag måste lämna Violette i skolan. Om det inte är likadant imorgon som det var imorse såklart. Men nu mår jag ganska bra faktiskt. Hoppas bara att jag kan sova ordentligt i natt, har sovit dåligt tre nätter i rad. Men först blir det nog lite kvällsbestyr!

Disneyland!

Jag ska fatta mig ganska kort eftersom jag känner mig jättehängig, har feber och har ont i fötterna, benen, RYGGEN, halsen och nacken. Har tagit en Ibumetin nu dock, så det är påväg ner. Den här dagen har varit väldigt rolig, om man bortser från de långa väntetiderna och halsontet. Vi åkte nästan allt som var utmärkta med ett måste på kartan. Jag och pappan åkte även värst'n "Indiana Jones". Den innehöll en looping, som kändes väldigt ihoptryckt, och åkturen var väldigt kort. Så den var ingen höjdare. Fick himla ont i nacken av den också eftersom mitt huvud studsade mellan det där "säkerhetsfästet" som man fäller ner över sig. Sen tappade jag ploppen till mitt örhänge också. Det bästa åket för dagen var en berg-och-dalbana som hette "Big Thunder Mountain". Den var lagom pirrig och ganska lång också.

Det sista vi gjorde för dagen var att se på julparaden, som hette "La Parade des Rêves Disney". Det var en enda lång parad av alla möjliga Disneyfigurer som åkte på stora vagnar och dansade. Jag blev nästan lite rörd för att det var så fint. Till det köpte jag popcorn med smak av kanel och honung! Det var väldigt gott faktiskt. Här lägger jag upp lite bilder. (Klicka för att förstora). Fick ingen bild tillsammans med någon i Disneydräkt. :( De flesta bilderna från paraden blev suddiga eftersom de rörde på sig och det var mörkt.

1. 2. 3. 4.  5. 6. 7.  8.  9.  10.  11. 
1.Hotellet man kan bo på. 2.Finafina slottet. 3.Big Thunder Mountain 4.Stort fint hus som man kunde åka en rundtur med båt inuti. 5.Indiana Jones 6.En liten staty på WALL-E och Eve 7.Slottet på kvällen 8.En del av paraden 9.Prins Erik och Ariel 10.En väldigt suddig bild på Baloo i bastkjol och kokkosnötsbikini 11.Woody och kompani

Gott och blandat

Jag är väldigt nöjd med den här dagen! Inte till hundra procent dock, utan det jag klagar på är att jag haft väldigt ont i halsen hela dagen, och bestämde mig därför för att inte gymma i morse, för jag visste att det skulle bli värre. Om man jämför den här gången med det jag hade för någon vecka sedan så var det rena barnleken, och det försvann ändå på någon dag. Så, inget gym och halsont. Jag hoppas att det här också försvinner, men det känns exakt så som den typen av halsont jag brukar få innan jag blir förkyld. Jag håller tummarna för att det har gått över tills imorgon.

På plussidan så hade jag en väldigt trevlig dag med Inga på stan. :) Fint väder var det också. Vi är ganska lika, vilket är skönt. Jag var rädd för att det skulle bli många obekväma tystnader, men det var helt lugnt. Och när det väl blev tyst så var det ändå inte obekvämt på något sätt tyckte jag. Vi hann gå igenom några affärer och hittade lite smått och gott. Hon köpte mycket julkort som hon ska skicka hem till familj och vänner eftersom hon inte far hem till jul som jag gör. Så var glada för att jag kommer hem, hörni. ;D Ni är nästan lite bortskämda faktiskt. :O Haha, näe...

Efter mycket vandrande, tittande, letande och pratande så tog vi en liten fikapaus på Wapajuice. Det är ett nyöppnat litet häng där de säljer färskpressad juice, smoothies, wraps och smörgåsar. Det var riktigt fräscht! Där blir jag nog stammis och ska köpa smoothies var och varannan dag. ;D Idag tog jag en smoothie som hette Coco Kiss och som innehöll mjölk, kokkos, honung, hallon och jordgubbar. Gödan! Efter det gick vi till en av Ingas favoritaffärer där de säljer smink och nagellack och liknande grejer. I den affären kunde man testa nagellackerna! Har aldrig sett det i en affär förut. Så vi testade allt det som såg konstigast ut, en färg på varje nagel. Det blev en härlig färgpalett må jag säga. Efter det tog vi en liten tripp till Carrefour som är en jättestor livsmedelsaffär och ligger ungefär 10 minuter utanför stan. Där brukar familjen veckohandla bland annat. Eftersom Inga bor ute i bushen så är det där hon brukar svänga förbi och handla sina nödvändigheter på vägen hem. Jag köpte en ny tandborste. :) Sedan när vi skulle fara tillbaka och lämna hem mig så råkade hon ta fel utgång av ren vana, och körde åt fel håll på motorvägen! Haha, det var lite lustigt. Men efter ett tag kunde vi ta av på en avfart och vända. Dock så kör hon en riktig skrothög, som dessutom behövde tankas. Och konstigt nog fungerar inte hennes kort på bensinstationer, och inget var öppet för kontanter. Så vi fick ta med pappan när vi väl var hemma hos mig, köra till bensinstationen, och tanka på hans kort. Det gick väldigt smidigt faktiskt. Efter det var det bara för Inga att köra hem den långa timmen. Jag tycker synd om henne.

Ikväll åt vi lite finare middag med chokladfondue till efterrätt. Jag var otroligt hungrig, så det var gott. Dock så var det lite smärtsamt för halsen. Jag drack en kopp te med honung, men det hjälpte inte direkt mycket. Jag har dock blivit tilldelad en liten kur av "homeopatiska mediciner" som jag ska äta två-fyra gånger om dagen. Detta är helt vanliga ämnen som tydligen funkat bra på de andra barnen när de varit sjuka. Det är väl värt ett försök.

Imorgon bär det av klockan 8.15 på morgonen, och vi är hemma igen ungefär klockan åtta på kvällen igen. Med bil tar det ungefär en timme och 45 minuter till Paris. Och vart ska vi nu då? Jo... *trumvirvel*... till D I S N E Y L A N D! JIHO! :D Jag ska garanterat fånga mig på bild tillsammans med en Disneyfigur, och låta barnet i mig styra morgondagen. Sen blir det pick-nick till lunch också, vilket blir mysigt. :) Det här kommer att bli awesome! Och jag ska inte åka några karuseller som riskerar uppkastningar, haha. Jag lovar!

Godnatt på er! Jag bjuder på dessa bilder jag tog innan jag for på stan också. Jag är ju en sån pingla ibland.



Thank God it's (pancake) friday!

Idag var jag på mitt omtalade stadsbesök! Det var väldigt mysigt, även om vädret var lite trist. Jag gick mest runt för att lära känna affärerna lite bättre, och på så sätt förbereda mig inför julklappshoppingen. Jag lyckades dock redan hitta en julklapp som jag nu kan stryka från listan. :) En bekymmer mindre att bry sig om. Jag tycker mig ha rätt bra koll på affärerna nu faktiskt, och upptäckte att majoriteten av alla butiker är restauranger, konditorier (inga fik!! :( ) och kläd- och skobutiker. Vart man än vände på huvudet så såg man dessa. Men jag lyckades hitta små guldkorn här och där som jag garanterat tittar in till igen när det väl börjar dra ihop sig till jul. :) Min tanke var inte att fika idag eftersom jag ska göra det imorgon med Inga, men jag letade i alla fall inför framtida fikastunder. Men jag lyckades inte hitta några kaféer! Jag letade i och för sig inte så noga, men det kändes som att det liksom skulle finnas i vartenda hörn. Nixnej! Bara konditorier. Jag vill ju kunna sitta nånstans när jag äter också.

Jag glömde berätta att jag mailade en kanadick häromdagen. Jag tror också att hon är au pair, och hon bor i närheten. Jag fick hennes nummer av en lärare som har kontakt med henne och som familjen känner. Jag fick svar från henne igår, och vi ska nog träffas nästa helg. :)

Hela dagen idag och halva dagen igår har det varit några mekare här. De har försökt fixa värmen i huset. Det har bankats och sågats hela dagen nerifrån källaren, och de två karlarna har sprungit upp och ner och skruvat och joxat med elementen. Men nu, nuuu, så funkar det. :D Det var mest elementet i mitt badrum som behövde fixas, det var helt ofärdigt, eftersom det är ganska nyrenoverat. Så jag har typ fått köldskador varje gång jag klivit ur duschen eftersom det inte funnits någon värme överhuvudtaget där inne. Men nu är det slut på det! Det dåliga var att de var tvungna att stänga av värmen i huset medan de höll på, så det hann gå ner till en sisådär 17 grader innan det sattes på igen. Men jag var ändå inte hemma så mycket idag.

Till middag blev det crêpes som vanlig. Dock var det en väldigt sen middag, för jag lämnade inte matbordet förrän 21.23. I vanliga fall hade jag varit vrålhungrig, men ikväll var det ganska lugnt faktiskt. Jag visste att det skulle bli sent, så jag blandade ihop en egen liten müsli till mellis. Gött.

Jag kan fortfarande inte avslöja söndagens överraskning (om vi fortfarande ska fara nu när Valentin håller på att bli sjuk). Exakt, vi ska åka nånstans! Här kommer en ledtråd: det ligger i Paris.

Jag tror inte på Gud men...

Det måste allvarligt vara något högre väsen som inte vill att jag ska gå på stan! Min första tanke var att gå ner på stan i tisdags, men då fick jag i måndagskväll reda på att det skulle komma några från Securitas och kolla vårt larm. De skulle komma någon gång mellan två och fem, vilket var ganska precis den tiden jag hade planerat att vara på stan. Så då fick jag sitta hemma och vänta på dem hela dagen. Men det drygaste var att, de kom ju aldrig! Sen i onsdags kunde jag inte såklart. Eller, jag och Violette var ju på stan en snabbis, men den gången räknas inte, för det var bara snabbt för att köpa mammans födelsedagspresent. Sen idag på morgonen... Hade precis planerat hur jag skulle lägga upp dagen för att få ut så mycket tid som möjligt ur mitt stadsbesök. Sen kommer Valentin in i köket. Han sätter sig vid bordet och ser lite borta ut. Han häller upp mjölk och flingor, och tar en tugga. Han går ut ur köket och vandrar runt lite. Sen kommer han in gråtandes och säger "Jag måste spy!". Heeeell no. Jag är inte direkt känslig för folk som kräks, det är mest lukten som är hemsk. Det jag är mest rädd för är att bli sjuk själv, om nu den andra personen är sjuk. Och blir ett barn sjukt så smittas man nästan garanterat, på grund av att de inte är lika noga med hygienen som vuxna är, de förstår ju inte det här med bakterier. Så det första jag tänkte var: sätt honom på toan och hämta ett glas vatten. Sedan, ring någon förälder. Och sen slog det mig; jag kommer behöva stanna hemma idag också. Skiiit! Nåväl, det är en ny dag imorgon... Men nu känns det nästan onödigt, för att det är så nära lördag, och då ska jag på stan igen med Inga.

När det inte blev något fik idag så bestämde jag mig för att göra min varma choklad själv istället. Såhär brukar jag göra:
För en stor kopp behövs:
Mjölk
Ca 1 1/2 msk socker
Ca 1 1/4 msk kakao
Ca 1 krm kanel
(Måtten är inte exakta eftersom jag inte brukar mäta utan köra på efter smak. Men ungefär i alla fall! Sen är kanelen en viktig touch, men var försiktiga! För mycket blir starkt.)
  1. Häll kall mjölk i muggen för att mäta den mängd mjölk du vill ha. Häll sedan ner det i en kastrull.
  2. Värm mjölken sakta.
  3. Häll i kakaon, sockret och kanelen. Vispa så att ingredienserna fördelar sig väl.
  4. Häll upp i koppen rykande varm. Servera gärna med grädde på toppen!



Jag älskar när folk fyller år, för då bjuds man oftast själv på godsaker! Dessa små bakelser avnjöt vi till efterrätt idag. Gott gott gott säger jag bara! Och de var från Le Péché Mignon såkart (det lilla konditoriet i närheten).


Jag fick den längst till höger som innehöll bland annat grädde, hallon och smultron! Hipp hipp hurraaa!

Imorgon blir det GARANTERAT en tripp på stan. Men som sagt känns det aningen onödigt nu när jag redan fikat och druckit varm choklad... Och ska gå på lördag igen. Haha, men när jag lovat mig själv så länge så kan jag inte svika mig nu. Det där lät lite schizofrent.

Nu ska jag i alla fall se "Vem kan slå Filip och Fredrik". Tjiho!

Un chocolat chaud, s'il vous plaît!

Onsdagar brukar jag kalla för kaosdagar. Men idag blev det inte så kaos faktiskt! Eftersom Louise ska "konfirmera sig" (det är något annat egentligen, men det var något likande tydligen), så måste hon gå i kyrkan en gång i månaden fram tills april eller något sånt. Så hon kunde inte gå på ridningen idag, vilket innebar en betyydligt lugnare dag för min del. Efter att jag hämtat Violette från dansen så gick vi en snabb sväng på stan och hittade en present till mamman. Det blev en fin liten guldask med självutvalda praliner. :) Tänkte ställa fram den på köksbordet imorgon så att hon ser det innan hon far till jobbet. Det blir en fin liten överraskning. Sen kan jag tala om att jag betalade i en parkeringsautomat för första gången här också. De fungerar precis som i Sverige, så inget konstigt med det kanske... :P

Jag satt precis och tittade på "Svenska Miljonärer" på kanal5play. Och helt plötsligt ploppade det upp en 200 sekunder lång reklam. Kanske inte låter mycket, men jag är en trogen play-tittare, så jag vet. ;) När det blir 110 sekunder, vilket är rätt vanligt, så tycker man det är mycket. Så, 200 sekunder?! Vad hände liksom...

Imorgon blir det stanstanstaaan! Jag vet precis vad jag ska fika. Jag är lite orolig över att jag kommer knata runt i evigheter och inte hitta det perfekta kafét att sitta i som jag föreställt mig. Men då kan jag ju testa mig fram, så kan jag jämföra olika och hitta min favorit. :) Jag har dock ingen aning om vad fika kostar här, så är det lika dyrt som i Sverige så kan vi nog glömma det där med att bli stammis... Man skulle allt vilja vara miljonär. Då skulle jag garanterat vara en fet sådan. :D

Frostbiten

Jag är en väldigt frusen person. Jag fryser väldigt ofta. Och det är verkligen en utav de värsta känslorna. Jag går aldrig barfota på sommaren, för då fryser jag om fötterna. Och på vintern har jag alltid tjocktröja på mig inomhus. Nu börjar det bli riktigt kallt här. Det tycker i alla fall jag. Det är ju ganska lustigt egentligen, hur 20 grader utomhus kan uppfattas som varmt, men är det 20 grader inomhus så är det huxflux kallt. Idag har jag gått med dubbla byxor på min promenad, mössa och vantar. Jag klarade mig ändå på sommarjackan och tjocktröja med långärmat under, jag menar, man promenerar ju ändå, så man blir varm. Och vantarna kunde jag ta av mig efter ett tag. Men stod jag stilla i några sekunder så försvann värmen rätt snabbt. Jag tycker att jag borde vara van vid kyla, med mitt norrländska blod. Men det kanske är blatteblodet som gör sig påmint också, haha! De flesta ungdomar går dock fortfarande runt i öppna skinnjackor och tunna strumpbyxor. Jag vet inte om de bara är dumma eller om de faktiskt inte tycker det är kallt. Eller så kanske det är de där förbannade cigaretterna som håller dem vid liv. Jag börjar faktiskt bli lite less på att mitt hår luktar rök. Det räcker med att gå förbi ett gäng så vips, försvinner den underbara schampolukten. Men lika snabbt som det kom så hinner det försvinna igen som tur är.

På torsdag peppar jag att gå på stan. Ska sitta på ett fik har jag bestämt och läsa en bok. Ska även kika på lite julklappar då jag redan preppat en liten julklappslista. Och då menar jag verkligen en liten sådan. Min ekonomi är aningen stram. Sen ska jag försöka komma över en liten födelsedagspresent till mamman som fyller år samma dag. Om jag ids så köper jag kanske en bilderbok också, eller hyr film. Men mycket beror på tiden också. Jag ska ändå på stan på lördag igen med Inga, så då kan jag kika lite till. :D

På söndag väntar en överraskning, men jag kan inte avslöja vad det är riktigt än på grund av att barnen inte vet något. Man vet aldrig om de kanske snubblar in på det här inlägget. Det är inte så troligt, men som sagt, för säkerhets skull. Sen blir det ju lite mer spänning för er andra också. ;)

Schema

Hej på er tjommar där ute! Jag har nu lyckats fixa ett väldigt oavancerat schema. Programmet som funkade bäst har ju legat framför näsan på mig hela tiden, och det är inget mindre än Word. Hemskt bra program det där. Alla övriga tider där det inte står något beskrivet är jag alltså ledig. Måndag-tisdag och torsdag-fredag jobbar jag fem timmar. På onsdagar jobbar jag 10 timmar och på lördag-söndag är jag ledig. Sedan kan det såklart förekomma andra saker också, som gör att dessa tider ändras. Men så här är mitt schema i den vanliga vardagen i alla fall!



*Cirkatider

Schweiz (varning, superlångt inlägg)

FREDAG 11/11
Dagen började klockan sju på morgonen då vi åt frukost och packade det sista. Sedan var vi i bilen packade och klara för avfart ungefär halv nio. Vi sade att vi skulle åka senast åtta egentligen, men ja, ska man åka med barn får man räkna med förseningar. Själva bilresan gick väldigt bra, den var inte så dryg som jag trodde. Jag lyckades dock bara sova i en kvart, vilket var mindre bra eftersom jag var så trött. Men annars gick tiden ganska fort. Ungefär vid ett var vi framme i Colmar, en liten stad i Alsace. Den var väldigt fin. Det är pappans hemstad, så där träffade vi en av hans systrar och två av hans brorsdöttrar för att äta lunch på en liten restaurang. Jag och Louise beställde en minst 400 gram stor entrecôte, blodig sådan, med pommes frites. Pommesen var supergoda, nog de bästa jag ätit. Köttet var också väldigt gott, men jag tror nog att jag skulle vilja ha mitt kött lite mer vällagat till nästa gång, kanske mid-rare. Men nu har jag ju testat i alla fall! Vi åt sedan en gudomlig efterrätt som bestod av crème brulée, färska hallon och någon slags vanilj- och chokladglass med grädde på toppen. Underbart! Efter lunchen promenerade vi runt i staden litegrann. Det hade redan börjat juldekoreras lite smått, med vita granar och julbelysning. Vackert var det, tillsammans med alla hundra år gamla hus med pittoreska husfasader. Vid halv sex var det dags för ett adjö, och vi brummade oss vidare mot Schweiz.
Här nedanför är lite bilder från Colmar. (Klicka för att förstora.)

Steken!
Efterrätten!
Jag kanske har känsla för mode ändå. ;)

Fina hus!

Ungefär halv åtta var vi framme i Schweiz, hos pappans andra syster och hennes man. Under vår färd hade vi lyckats köra igenom både Belgien, Luxemburg och Tyskland. Så på mindre än 12 timmar hade vi lyckats vistas i fem olika länder. Runt jorden på 180 dagar skulle vara en baggis för mig. Till middag åt vi raclette. Hur det äts förklaras nedanför. Efter middagen blev det en lugn kväll med prat och Sims-spelande från min och Louises sida.


Raclette är en slags ost. Den äter man genom att smälta den i en speciell grill. Först läggs osten i en liten teflonpanna.

Stekpannan läggs sedan i grillen. Vänta tills önskad konsistens har uppnåtts.

Häll sedan osten över maten, ex. diverse kött, grönsaker och potatis. Bon appétit!


LÖRDAG 12/11
På morgonen vaknade vi runt nio och åt frukost. Jag åt världens godaste müsli som vi dessutom fick med oss hem!! Jag hade inte sovit så bra under natten, dels för att sängen var för hård, men också alldeles för kort. Sedan var det kö till duschen. Vid elva hade vi packat oss för att gå på zoo! Zooet bestod av olika delar, där det var "vanliga" exotiska djur utomhus, terrarium, bondgården och regnskogen. Jag såg massor med djur som jag aldrig sett förut och nu kan kryssa av min lista, däribland kattbjörnen som jag skrev en uppsats om i tvåan (gymnasiet alltså). Efter det kände jag nästan att jag kunde dö lyckligt. Vi såg även pingvinmarschen, som var en liten "show". Pingvinerna skulle gå iväg till elefanterna och tillbaka igen. Det var väldigt roligt, de gick alla på led helt snällt. Vi såg även en orm som ömsade skinn och annat äckligt. Regnskogen var väldigt intressant. Man gick som in i en stor kupol som hade en stor regnskog inuti sig. Där levde djuren helt fritt, och man fick gå efter en liten stig och försöka se djuren. Ibland skymtade man någon fågel, en fladdermus eller två och apor. Och massa exotiska blommor och myror överallt. Eftersom det var extremt fuktigt där inne så blev kameralinsen alldeles suddig, och det var svårt att få bra bilder. Men under dagen lyckades jag ändå ta över 150 bilder på alla djur. Några av dem ser ni nedanför.


Påfåglar vandrade runt helt fritt över hela djurparken. (Som i Italien, minns du det Janne?)

Fula lamor!

Stor gorillahanne.
Fin kattbjörn!

Pingvinmarschen, haha!

En apa i regnskogen.

På kvällen skulle de vuxna iväg på restaurang och jag fick stanna hemma med barnen. Vi åt spaghetti bolognese som mannen redan hade förberett. Efter glass till efterrätt blev det sedan en lugn kväll. Violette och Valentin spelade Pokémon på varsin Nintendo DS, Louise spelade Sims 3 och jag spelade Betapet. Nördfamiljen.se! Men jag klagar inte, det var faktiskt väldigt lugnt och skönt. Klockan halv elva var det läggdags för barnen, men eftersom jag delade rum med Louise så lade jag mig också. Och sov dåligt igen.

SÖNDAG 13/11
Vi vaknade runt nio igen och åt frukost. Sedan var det till att packa med sig allt inför hemfärd klockan elva. Den här gången fick jag sitta fram istället för i mitten, för att föräldrarna skulle kunna byta av att sitta med barnen och hjälpa dem med läxor. Det gjorde hemresan mycket drygare än ditresan. Vi kunde inte lyssna på musik på radion, men jag kom sedan på att jag hade med mig hörlurar till mobilen. Jag orkade dock inte lyssna så länge. Jag försökte sova lite ibland, och lyckades kanske sova en halvtimme totalt. Vi tog en kisspaus ungefär halvvägs. När det var ungefär två timmar kvar av resan hade jag lyckats bli kissnödig igen och var allmänt less. Jag hade inte lust att göra nånting heller, så det kändes som att tiden stod still. Men vi var äntligen framme klockan sex, och jag kunde springa på toa. Och nu sitter jag här hemma igen och funderar på att kanske se Robinson-finalen, nörd som jag är. Tjingtjong!

Fint väder, my ass!

Tidigare sade jag att det skulle vara fint väder här, runt 14 grader och sol. Detta har ju visat sig vara helt fel! Dashboard ljuger för mig. Okey, visst, solen har anats bakom den gråa himlen, men är det bild på en fet klockren sol så vill jag ha en fet klockren sol också! Och 14 grader har mer känts som typ 10. Jag vet inte egentligen, jag är verkligen värdelös på att uppskatta ALLT här i livet, längd, vikt, volym o.s.v. o.s.v... Så det kan ju ha varit vilken temperatur som helst egentligen. JAG har i alla fall tyckt att det varit riktigt kallt idag. Det tog mig över halva promenaden i morse innan jag fått upp värmen. Och jag har verkligen frusit hela dagen, utom när jag gymmade idag, då svettades jag som en liten gris istället. Jag hatar att frysa, det är verkligen en jobbig känsla.

De senaste sex dagarna (lördag till idag alltså), har jag räknat ut att jag totalt gymmat i fyra timmar, dansat i fyra och en halv timme, och promenerat i en timme och 45 minuter. Om man sedan lägger på tiden jag promenerat till och från gymmet, och hem ifrån dansskolan i lördags så läggs ytterligare en och en halv timme på. Så jag känner att jag har varit riktigt hurtig! Bra där, Jasmin!

Annars så har jag kollat efter bilar idag. Japp, ibland har man lite att göra! Såg en bil på ridskolan igår som jag verkligen kände var lite av min drömbil. Försökte hitta den men har ingen aning om vilken modell det var. Kanske ser den nästa gång, så kan jag hitta. :D

Jag kan berätta att jag hämtade mina kläder idag från sömmerskan också. De blev superfina! Dock så luktade de rök när jag fick tillbaka dem... Fransmän alltså. Nu ska jag nog packa inför helgen. Vi kommer tillbaka på söndag igen. Jag hoppas jag kan sova hela första delen av bilresan dit, annars lär det här bli väldigt drygt.

Vi hörs efter helgen! Tjing på er alla! Och trevlig helg!

Här bjuder jag på en glad liten trudelutt!

Hörde den på radion igår. Vet inte om det bara är jag men man blir ju himla glad när man hör den! Rolig liten musikvideo också.

Rubrik

På senare tid har det inte hänt så mycket utöver hur dagarna vanligen brukar se ut. Så därför handlar inläggen mest om allmänna funderingar just nu. Som jag sagt väldigt länge har jag tänkt lägga ut ett schema på mina dagar, men jag har inte lyckats hitta något bra program för detta än. Men jag lovar, det ska upp!

Jag har insett att onsdagar är mina värsta dagar på veckan. Jag har egentligen inget emot de där stunderna då jag sitter i bilen själv med radion på hög volym och bara glider fram och tillbaka mellan ställen. Men dagen är egentligen bara en enda lång väntan, ärligt talat. På morgonen väntar jag på att kunna skjutsa Violette på ridningen, sedan väntar jag på att lektionen ska ta slut, sedan lunch. Efter lunch är det till att vänta på att kunna fara iväg på dansskolan och ridskolan. Sedan vänta till ridlektionen börjar, fara till dansskolan och vänta till att danslektionen slutar. Sen tillbaka och vänta på att ridlektionen ska ta slut och hem. Och även all väntetid i bilen på att trafiken ska röra sig någon gång kan vara förjävlig. En hetsig, men ändå seg dag helt enkelt.

Mellan lunch och skjuts till dansskolan/ridskolan så gick jag ner till sömmerskan för att hämta ut mina kläder i hopp om att de skulle vara klara. Har lämnat in mina favoritjeans och favorittights. Det är väl anledningen till att de behöver lagas, de används så ofta. :P När jag kom dit var klockan strax efter två. Kvinnan sade att de skulle vara klara på onsdag, idag alltså, och eftersom det blev så tjafsigt förra gången tänkte jag att jag kunde komma dit på eftermiddagen för att ge quinnan lite marginaler. Så när jag kom in kikade hon på kläderna och sade "Apès-midi!" (eftermiddag alltså). Grr, det är ju eftermiddag NU!! Aja, jag hade ingen tid att hämta dem i "eftermiddags", så det får bli imorgon. Nu hoppas jag banne mig att de ser fina ut!

För övrigt så kan jag säga till er som undrar att livet inte är en dans på rosor direkt. Näe, jag blir faktiskt också less. Det är inte bara att "leka med barn hela dagarna", som jag tänkte för mig själv innan också. Barn är fina och väldigt roliga. Men nackdelarna är att de är gnälliga, ställer frågor hela tiden, har supermycket energi och är högljudda. Jag har nog haft fler "känningar till huvudvärk" nu de senaste veckorna än vad jag totalt haft i resten av mitt liv. Men de är faktiskt väldigt fina, dessa små liv. Det kunde ha varit mycket, mycket värre. Jag känner faktiskt att jag lär mig väldigt mycket också. Hade ingen koll överhuvudtaget beträffande barn innan. Jag har ju som alltid varit minst i familjen.

Imorgon taggar jag verkligen att äta Kellogg's Special K och Nutellamackor på det där speciella, kantfria brödet till frukost som har så härlig konsistens. Jag vet att det är helt vitt och förmodligen superonyttigt, men jag skiter i det. Har nästan blivit lite beroende av dem. Jag blir alltid hemskt hungrig på kvällarna, även om vi äter middag sent. Sen taggar jag också att jag äntligen får gå på en ordentlig morgonprommis igen! Var ju bara sen i måndags sist, men det är så härligt. Funderar även på att gå och hyra lite film. Men då måste jag lämna igen dem på måndag igen, och jag antar att det är som alla andra "videotek", att man betalar för antal dagar man lånar filmerna. Så det kanske blir efter helgen istället. Annars får jag väl ta tummen ur och plugga lite imorrn. Jag ser väl! Godnattsi!

Babbel

Nu i veckan så hade jag pratat lite med Inga, finländaren på min franskakurs, om att kanske träffas i helgen. Sedan blev jag påmind om att vi ska åka till Schweiz på fredag! Så det får bli en annan vecka, kanske nästa helg. Vi åker senast klockan åtta på morgonen, sedan äter vi lunch någonstans i Alsace, där pappans syster bor. Dit tar det fyra timmar. Sedan kör vi vidare i ytterligare en och en halv timme till slutdestinationen. Jag tror att vi ska vara tillbaka på söndag igen, så räkna inte med något bloggande i helgen! Jag vet inte riktigt syftet med trippen, tror bara att det är för att föräldrarna ska äta med några kompisar. Så jag ska jobba övertid och vara barnvakt i helgen. Inte så himla kul kanske... men det blir ju något nytt i alla fall.

Jag måste lära mig att spara pengar här i livet. Jag är verkligen urusel på det. Innan jag började jobba så sade jag till mig själv att jag skulle spara 1000 kr i månaden av min lön och sätta in det på sparkontot. Hittils har jag fått två månadslöner, vilket ger 2000 kr extra på sparkontot. Där ligger det dock bara 1000 kr extra nu. Dåligt av mig, väldigt dåligt.
Dagen har i övrigt rullat på bra. Det har regnat hela dagen dock, vilket känns väldigt drygt... Men resten av veckan ska det bli strålande sol och en medeltemperatur på 14 grader. :) Härligt! Idag var det också en kvinna här och hämtade nycklar till huset. Hon ska ta hand om Nos när vi är borta i helgen. Eftersom alla nycklar spårlöst har försvunnit i huset så fick hon ta mina, så nu är jag nyckellös igen och får använda garagenyckeln. Det visade sig att det var mamman som hade tagit mina nycklar igår.

Imorgon bli det kaosdag igen. Jag vet fortfarande inte om jag skulle testa den där "streetlektionen". Jag har inte ens sagt till någon på dansskolan att jag ska det, så det känns lite lustigt att komma dit efter att det har gått sju veckor sedan terminen började och säga "Hej, jag tänkte testa den här lektionen!". Nåväl, jag får se. Nu tänkte jag nog kolla på lite "Vem kan slå Filip och Fredrik". Sen så är det ju Robinson-final på torsdag! AAH! Spännande. :D Det är då man ska sitta hemma i tv-soffan med en påse cheez ballz. Men jag får nog se det först efter helgen.

It's ninja time!

Ännu en gång lyckas jag ställa till det för mig själv. Men ack så duktig jag är, som alltid löser det! När jag vaknade i morse så bestämde jag att det skulle bli en bra dag idag. Det gäller att bestämma sig i förväg, annars kan det vända. Och jag har haft motgångar idag, men ändå lyckats ta det med ett skratt och haft en bra dag. :)

Det börjde i morse.  Jag brukar alltid hänga "mina" nycklar på ytterdörren. Dels för att veta var de är, och dels för att inte glömma dem på vägen ut. För utanför huset finns nämligen en stor port som låser sig automatiskt när man stänger den, vilket innebär att man måste ha nyckel för att komma in igen. Så jag och Violette gick ut, och jag tog nycklarna med mig. Lämnade henne på skolan, och gick hem igen. När jag tog upp nycklarna ur fickan för att låsa upp porten så satt bara en nyckel på knippan dock. Och den passade inte i porten. DET VAR FEL NYCKELKNIPPA. Det betyder att någon hade bytt ut nycklarna som hängde på dörren. Men den såg likadan ut eftersom det hängde en grön plastbricka på den också, precis som på den rätta. Men det var ett problem som jag fick lösa senare, eftersom jag skulle på min franskalektion. Den lektionen gick superbra och läraren var verkligen imponerad över vilka framsteg jag gjort. Och det är jag faktiskt själv också, jag förstår mycket bättre när folk pratar nu! Hur som helst, när jag kom hem från lektionen igen så hade jag en halvtimme på mig att ta mig in för att sedan hämta Violette till lunch.

Detta är lite svårt att förklara med ord, men huset är omringat av en ca en meter hög stenmur, och på stenmuren är det sedan satt "metallplank" för att ge ytterligare två meter till. På toppen av dessa "plank" sitter spetsar och hönsnät. Alltså, omöjligt att klättra över på den låga höjd jag kunde ta mig upp på. Men bredvid muren, ute på gatan, finns en slags lyktstolpe av sten, som hade formade "steg" på var sida. Jag har ingen aning om varför de satt där, om de hade någon slags funktion, men jag använde de i alla fall som stegpinnar. Så där var jag, och ninjade mig tre meter upp, för att klättra över muren, runt på andra sidan, och sedan hoppa ner. Perfekt gjort! Fick bara ett litet skrubbsår på knäet. Otroligt hur jag klarade det. Jag var rädd att någon skulle ringa polisen medan jag höll på klättra, som trodde att jag gjorde inbrott. Men det var lugnt. Det får en dock att tänka lite. För jag menar, om jag klarar av att klättra över, tänk då vilka jävlar som också kan göra det? Usch, läskigt.

Annars gick resten av dagen frid och fröjd, utom att jag var tvungen att gå in genom garageporten resten av dagen för att jag inte hade några nycklar. Baletten gick heller inte vidare bra, eftersom jag fortfarande var trött i mina muskler efter igår. Den gick ganska uselt faktiskt. Men det är bara att plocka upp sig igen! För idag var en bra dag. :)

Förvirrade Jasmin, strikes back!

Jag är förvirrad. Jag är en förvirrad människa. Även om jag inte vill inse det själv så är det sanningen. Man kan väl kanske säga ouppmärksam också, eller kanske slarvig. Jag vet inte hur jag kan beskriva det bäst.

Idag hade jag alltså anmält mig till balett från 12.00-15.30, och sedan jazz från 16.00-19.30 på dansskolan. TRODDE JAG. Jag hade peppat på morgonen och ställt in mig på den långa balettlektionen. Jag hade bestämt att inte dansa jazzen, eftersom jag skulle vara trött nog, och att jag dessutom inte kan något om jazz. När jag sedan kom dit klockan tolv så hörde jag att musiken var igång, och det var rörelse i danssalen. "Vad nu?" tänkte jag och gick in till omklädningsrummet. Där mötte jag min danslärare som förvirrat frågade vad jag gjorde där. "Jag ska dansa idag." svarade jag lika förvirrat. Hon pekade då på papperet där all information stod, och jag läste "söndag, balett från 10.00-13.30, jazz från 14.30-18.00." Jag har alltså läst fel hela tiden. JAG VET vad lördag och söndag heter på franska, men varför läste jag då fel? Varför läste jag inte hela lappen? Varför antog jag att det var samma tider som gällde för lördag och söndag?! Dumma, dumma jag. Så, jag kunde inte hoppa in i baletten efter att två timmar av lektionen gått, så dansläraren föreslog att jag i alla fall kunde dansa jazzen. Jag kände att det var onödigt att komma dit för ingenting, så jag betalade för den. Sedan satt jag och tittade på resten av balettlektionen i väntan på att jazzen skulle börja. I klassen fanns det en tjej som var helt sagolik. Jag har aldrig sett någon dansa så bra balett i verkligheten i hela mitt liv. Det går inte att beskriva hur duktig hon var, det var så himla vackert att kolla på henne. Jag kände verkligen att, sådär duktig skulle jag också vilja vara. Hon blev min förebild. När lektionen var slut så skulle hon bli filmad för att skicka in sin video till någon tävling, jag förstod inte riktigt vad det var. Men hon hade två olika koreografier som hon nötte och nötte och nötte. Hon började gråta mitt i allt, men bet ihop och fortsatte. Efter att hon haft tre och en halv timmes lektion innan, och sedan ska prestera sitt absolut yttersta i över en halvtimme till, så förstår jag att hon brast. Jag förstår verkligen hur hon kände sig. För balett är otroligt strikt. Det är centimeter, eller till och med millimeter som skiljer från rätt och fel.

Jag hade ätit en stor frukost i morse, för jag tänkte att jag skulle behöva den energin. Sedan när lektionen skulle vara slut skulle det vara precis lagom till att äta igen. Men det var så jag hade planerat efter tiderna jag trodde gällde. Och nu var det ju inte så. Så utan fika och mobil med mig fick jag leva på mitt vatten. Klockan 14.30 började äntligen lektionen. Jag var lite spänd eftersom jag knappt har dansat jazz någon gång i mitt liv. Men det visade sig vara väldigt roligt! Jag har alltid tänkt att jazz inte är något för mig, men nu när jag har testat så börjar jag tvivla. Vi gjorde många roliga övningar och korta koreografier till modern musik. Vissa av jazzens steg liknar balettens väldigt mycket, utom vissa detaljer, som placering av armar och ben. I en jazzpiruett exempelvis, så är det böjda benets knä placerat parellellt med det sträckta, medan det i en balettpiruett är vridet rakt ut. Detta är det man alltid strävar efter i baletten, så att för en gångs skull bryta ner det var väldigt svårt för mig. Det var även många andra steg som jag aldrig gjort förut som jag kämpade mycket med. Det var ingen direkt genomgång på rörelserna heller, så jag kände mig inte så himla bra vissa gånger då jag typ var en halv sekund efter på allt eller snurrade åt fel håll. Men det tog sig! Och det är mycket tack vare baletten.

Sista timmen av lektionen blev jag otroligt trött. Det var väldigt varmt i salen, och jag hade dessutom inte ätit något på sju timmar, eller åtta när lektionen var slut. Så min energi var i stort sett slut. Men det gör mig inget, för när jag sedan vandrat hem så var det lax och potatis till middag. Gööött! Och en bit chokladkaka till efterrätt. 

Jag är väldigt nöjd med dagen, även om det var jobbigt med missförståndet. Men det gjorde ändå inget, det var värt det. Nu är jag otroligt trött och har ont i mina ben. Så det blir nog Halv åtta hos mig, och sen sova. :)

Växeln, hallå hallå hallå

IDAG HAR JAG VARIT BÄST. Och det är inte för ingenting, utan jag svarade i telefonen idag! Jag brukar aldrig göra det, för jag vågar aldrig. Jag brukar knappt våga svara när föräldrarna ringer heller, såvida jag inte är HELT säker på att det är det. Och idag när jag kom hem från gymmet så ringde telefonen, jag kollade på numret, som började med exakt samma fyra siffror som pappans mobilnummer. Så helt säker på att det var pappan som ringde, så lyfte jag på luren och sade "Hallå, det är Jasmin?". På andra sidan luren hör jag då en förvirrad stackars POJKE som säger "...allô?". Jag får lite panik och känner för att lägga på luren. Men sen säger jag till mig själv "Lugn, Jasmin, you can do this!". Så jag svarar, "Allô?". Pojken säger då att han söker Valentin. Jag ber honom att vänta och ropar. Inget svar. Det betyder att jag måste fortsätta samtalet, NEEEJ. Men jag säger då lugnt att Valentin inte är hemma och att jag kan hälsa att pojken ringt. Han frågar då vilken tid Valentin kommer hem, och jag svarar att jag inte vet men att han är hemma på kanske en timme. Pojken tackar för samtalet och säger att han ska återkomma. Au revoir! JAAA, jag klarade det! Himla stolt känner jag mig. 

Sen på kvällen så var vi och åt middag på en Marockansk restaurang. Det var inget wow över maten kanske, men det var gott, annorlunda, och en väldigt mysig miljö i restaurangen med Marockanskt kakel, fina lerkrukor, handmålade tallrikar och varma färger.

Imorgon gäller det. Dansen. Jag är supernervös, verkligen. Det gick jättebra på gymmet, och jag tror jag har mindre halsont nu än vad jag hade imorse, men jag tror ändå inte att jag ska dansa hela dagen, det känns lite för mycket och för dyrt. Så jag dansar nog bara baletten som är från 12.00-15.30, och som kostar 35 euro. Det blir en bra upplevelse ändå. :)


Ikväll är jag Skype-drottning!

Variation

Jag har insett en sak idag. Variation är viktigt. Det gäller att variera sig här i livet, om saker ska bli bättre. Jag menar inte bara stora saker, det kan bara vara något som att äta en annorlunda frukost. För att klara av vardagen lättare, för att saker ska bli mer intressanta, för att bli mindre rastlös...så måste hjärnan få vara kreativ. Man måste variera sin vardag.

För några veckor sedan kändes varje dag som ett slöseri. Vad gör jag här? Det gör det inte längre, för nu gör jag inte samma sak varje dag. Nu känner jag att jag faktiskt gör något av värde. Detta beror inte så mycket på innehållet av mina handlingar, utan snarare att jag varierar dem. Skulle jag rada upp allt jag gjort varje dag skulle man se att ganska mycket blivit gjort ändå.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma just nu, men jag hoppas att det finns någon annan där ute som förstår budskapet. Såhär blir det varje gång jag ska skriva något allvarligt, som jag suttit och funderat på ett tag, och som jag känner att jag vill få fram. Jag vill snabbt få ner mina tankar, och sedan halvvägs in i det hela så hinner mina känslor svalna, och jag blir kvar med massa text som jag inte får ihop. Jag har glömt hur jag skulle formulera mig och var jag ville komma. Jag blir nästan halvt dyslektiskt, för jag fattar som inte vad jag skrivit.

Hur som helst, efter frukosten idag så gick jag och lade mig en timme igen eftersom jag var så otroligt trött. Det var bra gjort, för då kunde jag hålla mig pigg resten av dagen. Violette var hemma idag som sagt, även på eftermiddagen, och vi byggde hus med träklossar, byggde lite med tågbana, målade, satt lite vid datorn och youtube-surfade på alla tänkbara versioner av "Jag är en Gummibjörn" och annat flams, tog en sväng ner till skolan och hämtade Violettes läxor för helgen... Ja, rätt mycket. Utöver det så gjorde jag även lunch, lämnade lite kläder till sömmerskan, pluggade o.s.v. Senare på eftermiddagen så satte jag mig och spelade Sims, och då bestämde jag och Violette att vi skulle göra hela familjen, inklusive katten. Fler och fler blev intresserade av detta, och till slut satt hela familjen samlad runt min lilla dator och garvade åt att vi klätt mamman i en neonrosa gorilladräkt.

Ikväll var det crêpes-fredag igen, såklart! Jag hade faktiskt längtat efter det. Gött med crêpes. Jag fotar nog detta någon kväll i framtiden så att jag kan dela med mig av dessa fina stunder. Fredagskvällarna är dock en aning stressiga enligt mig, eftersom alla barn är så uppe i varv. Så det blir en hel del babblande, sjungande, skrikande, skrattande och gnällande runt bordet och även mycket rörelse. Positivt, men aningen energikrävande.

Just nu sitter jag och lyssnar på Queen. Fina, fina Queen. Det har jag inte gjort på flera veckor. Jag hade som glömt av dem lite. Förlåter ni mig? Om det inte blir det sista jag gör ikväll så finns det även "Halv åtta hos mig", "Robinson" och "Vem kan slå Filip och Fredrik" att titta på. Soft med alla dessa play-hemsidor alltså.

Jag börjar bli lite nervös över söndagens äventyr. Det var då jag skulle ha en heldag med balett och jazz, men jag har ingen som helst koll på vad som händer. Allt jag vet är tid och plats. Jag har för det första inte betalat än, men antar att jag kan göra det på plats. För det andra så är det bara en halvtimmes paus mellan de två passen på tre och en halv timme vardera, och är den halvtimmen utsedd för att hinna äta? Eller för att byta om? Dricka vatten? Jag har ingen aning. För det tredje är jag inte säker på att jag kommer orka hela dagen, för jag har fortfarande ont i halsen, och det känns drygt att betala 50 euro för något jag inte kan utföra ordentligt. Så jag börjar tvivla om jag ens ska gå. Jag vet inte om jag ens orkar gymma imorgon, och det är enligt mina gissningar väldigt mycket lättare än vad som väntar på söndag. Hum hum, jag får se helt enkelt. Annars kan jag ju alltid gymma, och om det då blir värre ska jag inte dansa. Jag gör nog så.

Fred ut, hyndor.

You funny man!

När jag vaknade i morse så var gårdagens huvudvärk fortfarande kvar. Jag fattade ingenting. Jag har haft huvudvärk typ 10 gånger i mitt liv på sin höjd. Och det brukar oftast vara en "Hm, jag tror jag har huvudvärk...eller? Det känns som lite tryckande i huvudet. Är det huvudvärk?". Så när jag fick det igår, och det kändes ganska ordentligt, och när jag sen vaknade i morse och den var kvar så blev jag ganska förvirrad. Det var visserligen bättre, men jag hade vaknat flera gånger under natten på grund av den. Så jag var halvt trög hela morgonen, försov mig och orkade inte äta så mycket till frukost. Egentligen hade jag inget att försova mig till eftersom mormorn och morfarn skulle lämna barnen till skolan innan de skulle fara hem till Dijon igen, men jag ville helst inte sova allt för länge. Efter ett tag så tog jag mig ändå ut på promenad, och precis som jag så lunkade huvudvärken så småningom bort. Skönt!

Till lunch så skulle jag steka kalvkött. Detta ledde till ett litet misstag. Jag tänkte inte riktigt på att barn är känsliga för kryddor, så när jag kryddade köttet till min smak, så blev det alldeles för mycket peppar för Violette. Så hon åt 1/4 av sin köttbit, och jag tog hennes rester. Nu lite senare under kvällen så har jag märkt av att jag haft lite ont i halsen, och fick då höra vid middagen att Violette har fått ont i halsen igen, så som hon hade för några veckor sen. Jag hoppas verkligen att jag inte fått samma sak, för jag orkar inte vara sjuk. DET ÄR SÅ DRYGT.

Den större delen av dagen har jag spenderat på att titta på Dave Chapelles ståuppshower. Han är ju himla rolig den karln! För tips så finns han att hitta på youtube, om man söker på Dave Chappelle, "Killing them softly", eller "For what it's worth". Den sistnämna var aningen roligare enligt mig. Jag varnar dock för en ganska rå humör. Inte för att jag tror att någon kommer att göra detta, men det är ett tips under en regnig dag, för såna finns det ju många av såhär års!

Imorgon blir jag hemma med sjukt barn på förmiddagen eftersom Violette egentligen har simning på morgonen. Det betyder att min promenad går bort... Tusan ocksååå. Jag tycker de där morgonprommisarna är riktigt härliga. Jag hoppas det blir något jag fortsätter med när jag kommer hem också.

Om detta inte är allmänt så vet jag inte vad

Den här dagen har varit riktigt härlig faktiskt. Det visade sig idag att det inte var någon skola, ingen ridning, och ingen dans. Så alla barnen var hemma. Efter lunch så erbjöd mormorn att ha en liten franskalektion med mig. Jag tog tillfället i akt och tackade ja. Vi gick igenom lite böjningar av verb, där vissa var svårare än andra. Det gick i helhet bra, även om inte så mycket satte sig kanske...

Efter det gick jag på gymmet. Det var rätt tomt på folk vilket var skönt. Men när jag satt och tränade i en maskin så kom en kille fram till mig och berättade att jag gjorde fel och visade att jag borde göra si och så istället och lättade på vikterna. Jag blev lite förvirrad, men jag gjorde rätt sen i alla fall eftersom han gick förbi och gav tummen upp. Jag undrar om han fattade att jag inte pratar franska flytande, eller om han bara trodde att jag var lite trög.

När jag kommit hem och duschat så satt jag, Violette, Louise och mormorn och spelade lite spel innan middagen. Vi spelade rätt mycket spel när jag först kom hit i september, men nu har jag blivit lite lat. Borde börja med det igen dock, det är väldigt underhållande. :)

Imorgon blir det vanlig dag igen, med städtanter och paketleveranser. Ska ta mig ut på en prommis på morgonen också. Imorgon blir det 17 grader tydligen, och 18 på fredag. Jag hade typ inte behövt ta med mig vinterkläderna hit... 

Nu blir det till att titta på Robinson! Nörden checkar in! Sen har jag en konstig huvudvärk som jag hoppas försvinner illa kvickt. Jag känner verkligen hur intressanta inlägg jag skriver just nu, men nåväl, hater's gonna hate.

Tillbaka i rutinerna

Idag är en röd dag här i Frankrike, vilket innebär att alla affärer (utom alla slags affärer som har med mat att göra såsom boulangerie, boucherie osv, och restauranger) är stängda och att ingen jobbar eller går i skolan. Så då gick vi hela familjen, plus mormor och morfar, på en långpromenad. Det var väldigt trevligt, och träden stod fina med alla sina höstlöv i olika färger. Det började regna smått på vägen hem, men vi kom hem precis lagom i tid för att slippa undan spöregnet. På vägen hade vi köpt en "tarte au sucre" (sockertårta) som vi fikade när vi kom hem också. Väldigt god.

Idag passade jag även på att boka resan hem till jul också, så ni kan ju se mig hasa runt i krokarna mellan 19-30 december. :) Det konstiga är att min nedräknare jag har på datorn inte kan ställa in sig på just 19:e december, den hoppar över det steget hela tiden, så nu står den på 20:e december klockan 00:00 itsället. Det är väl nära nog. Desperat tjej som redan räknar ner, det är jag det. :P

Jag planerar även att ta mig ner på stan någon dag och köpa en bildbok, en sån där som man fick när man var liten med massa engelska ord, fast på franska då. Jag har verkligen det sämsta ordförrådet, så jag känner att en bok med alla basgrejer skulle vara perfekt.

Nu ska jag nog slagga, även om jag sov rätt länge idag. Jag är heller inte säker på om jag ska skjutsa barnen imorrn på aktiviteter, eller om mormorn och morfarn ska göra det. Om det nu ens är några aktiviteter. Jag kanske ska testa någon danslektion också eftersom Louise har lyckats hitta någon att samåka med efter hennes ridlektioner, så att det inte längre krockar med danslektionerna.

RSS 2.0