Peppad, peppad, peppad!

Idag har jag bara gått runt och känt mig glad. Riktigt peppad! Ingen speciell dag idag, bara en braig dag. :) Bullbaket blev väldigt lyckat, 24 stycken blev det! Och jag tog en för att testsmaka. De smakade mer förra gången, men otroligt goda blev de ändå. Och som jag trodde så var det en mycket uppskattad present. Så bra! :)

När jag fick i uppdrag att handla lite smågrejer idag gick jag även på jakt efter bullformar. De hade inga inne på den lilla livsmedelsbutiken här i närheten, dock så tipsade de som jobbade där mig om en slags pappersbutik på andra sidan gatan. Jag har gått förbi den butiken oräkneligt många gånger utan att ta reda på vad det är för något. Så jag steg in, och vips så hamnade jag i en söt liten värld med massa dekorationsgrejer för dukning och bakning, förvaring av olika slag... Allt möjligt! Blev himla glad över att jag fick tipset att gå in, det är verkligen ett guldkorn.

Något jag blev lite besviken på som jag glömt berätta om är att "Le Lac de Cygnes" (Svansjön) kommer hit den 9:e februari, framförd av the Moscow City Ballet. Det internationella gänget tipsade mig om det, men när de skulle köpa biljetter för någon vecka sedan så var de helt slutsålda. JÄTTEBESVIKEN blev jag... För jag vet inte hur länge jag drömt om att se en riktig balettuppsättning, och nu hade jag ju världens chans, men missade den. Snyft. :( Nåja, föreställningarna lever i evigheter och görs om och om igen, så jag lär hinna se någon i mitt liv.

Nu är jag MÄTT OCH LYCKLIG, haha! Det har varit lite tjockkalas ikväll i och med pappans födelsedag, så jag ska följa mattemat och kolla på Halv åtta hos mig nuu! :D Men först, lite bilder. :) Och förresten! Jättebra tips om man är ute efter lite coola och roliga grejer, eller bara har tråkigt. Klicka här för att komma dit!


Hurraa för kanelbullar!


Hurraa för pappan!


Kakan jag fick. Trop bon!!

"Hon ljugde på mig"

Jag vet att barn lär sig fortare än oss äldre, men ibland finns det vissa saker som säger emot det. Eller så är det bara så att barn inte lyssnar när man pratar med dem. Violette skulle berätta en historia idag, och lyckades trycka in "hon ljugde på mig", istället för "hon ljög för mig" ungefär fyra gånger på en minut, trots att jag varje gång sade "Man säger 'hon ljög för mig'". Jag tyckte det var väldigt komiskt. Ibland uttrycker de sig så roligt så jag inte kan låta bli att skratta, även om de berättar en helt seriös historia. Lite störande är det dock, att de upprepar samma fel hela tiden. För hur många gånger har de inte hört "Plocka bort din tallrik från bordet", "Peta inte i näsan", "Håll för munnen när du hostar", "Tvätta händerna när du har varit på toa" o.s.v... Haha, mycket med hygien, ni kanske förstår varför jag nästan utvecklat en bakteriefobi?

Jag blir så fascinerad över att jag faktiskt märker en skillnad i fotstyrka från en danslektion till en annan. Nog för att vi kör hårt, och jag gör vristövningar även utanför träningstid också, men hjälp alltså! Det kändes mycket bättre idag. Vi hade inte på oss tåskorna lika länge i och för sig, så man inte hann bli lika trött. Men även utan tåskorna kändes det bra. Mina grand battement kändes hur bra som helst, benet bara flög upp! Härligt med framsteg. Vi fick höra musiken till vårat nummer idag också. Det är verkligen en fin en, akustisk gitarr tillsammans med uppläsande av dikten. Väldigt harmonisk, drömmande liksom. Den är inte helt överensstämmande med dansen dock, det är väldigt mycket väntetid mellan stegen. Men jag tror de ska ändra den lite.

Annars så är allt lugnt. Jag var förfärligt trött tidigare idag, somnade med datorn i knäet, så jag ska försöka att inte lägga mig alltför sent. Imorgon hinner jag nog inget gym just för att bullbaket tar bra lång tid. Men inte mig emot, det är harmoniskt. Nu blir det till att hitta på annat! :)

Pinsamt

Jag gjorde en tabbe ikväll. Jag känner mig alltid så oartig när jag måste påminna om lönen, men det har hänt förut att den glömts bort så jag kände för att fråga den här gången var den tagit vägen. Månaden är ju (redan) nästan slut! :O Så jag gick och frågade och fick svaret "Jo, du ska ju få den sista måndagen i månaden, vilket är imorgon. Kan du vänta tills dess tror du?". ÅH, så pinsamt! Hade helt glömt bort det. Nu känner jag mig supertjatig.

Imorgon är det en ny vecka med nya tag. På tisdag fyller pappan år och då ska jag baka kanelbullar. Jag tyckte det var en bra idé på present. Jag skulle i alla fall inte tackat nej till den! Annars ser väl veckan i stort sett ut som vanligt. Sjukt vad tiden går snabbt tycker jag ändå. Om fyra veckor är jag tillbaka hemma igen. Ja, för ett par dagar i alla fall.

Mätt på raclette

Väldigt mätt. Så mätt så jag fått ont i magen. Inte roligt. Men det var gott! Nu försöker jag inta lite horisontalt läge och hoppas på att det går över. Jag ides alltså inte pallra mig iväg till de övriga invandrarna. Känner mig ovanligt trött om man jämför med de senaste dagarna också, även om jag sov längre igår natt än vad jag gjort de andra kvällarna i veckan. Kan också bero på att min hjärna är väldigt trött, av att sitta och koncentrera sig och försöka förstå vad folk pratar om i fyra timmar. Jag märkte i alla fall att jag flera gånger mot kvällens slut bara kopplade bort alla medan de pratade helt omedvetet för att min hjärna inte orkade lyssna mer. Barnens gamla dagmamma var en av gästerna på middagen i alla fall och hade köpt små presenter till alla barnen som var här, även till mig som fick en chokladask! :D Haha, vet inte varför men jag blev helt överlycklig över den. Den ska njutas av!

I övrigt så var jag på gymmet idag. Det kändes grymt bra. Det var nog bara bra för kroppen att jag blev lite krasslig och kunde ta en paus, jag kände mig starkare nu än där jag avslutade sist. Ökade vikterna ett snäpp på två maskiner faktiskt. Nåja, nu blir det sängen. Imorgon ska jag slappa med en prommis, och sen spela Sims hela dagen! Det var evigheter sen sist. Pössen på er.



Det blev lite fel...

Ja, crêpes idag igen. Jag har längtat efter dessa små rackare hela dagen. Det blev lite fel den här gången dock. Eftersom varken mamman eller pappan åt några crêpes ikväll, och alla tre barnen inte ville ha fler av den salta varianten så fick jag ta hela lasset. Inte mig emot. :)

Nu ska jag kila iväg och Skypa med min kjæreste Andrea! Imorgon blev jag inbjuden till att hänga med gänget och äta middag med dem, men här hemma så kommer några vänner till familjen över och vi ska äta raclette till middag med "spekefatet" vi fick av min allra finaste mor! Jag vill hemskt gärna äta det, så jag tror att jag kilar iväg till gänget lite senare efter middagen istället om den inte blir alltför utdragen. Ha det gött så länge!

Gödan!

Abstinens

Jag. Vill. Baka.

J'en ai marre

ÅH, vad jag är less på detta väder! Regn, regn och åter regn! Vareviga dag. Det svämmar över på vägarna! Jag skojar inte ens. Men efter regn kommer solsken, som man säger. Jag undrar bara, när fan ska det sluta regna då?! Drygt.

Något som är trevligt är att folk är väldigt pratglada här. Var man än är kan man räkna med att någon kan starta en konversation. Det som är mindre trevligt är att man inte alltid förstår vad folk säger. Det var två personer som pratade med mig på gymmet idag, och jag fattade inte vad någon av dem sade. I alla fall inte till en början. När jag sedan förklarat att jag inte var fransk så pratade de långsammare. Dock så har jag faktiskt pratat mer franska idag än vanligt eftersom Violette kom på en jättebra "lek". Hon skulle prata svenska, och jag skulle prata franska. Och när någon av oss sade fel skulle vi rätta varandra. Den som bytte språk först förlorade. Och jag förlorade såklart, eftersom jag blev stressad medan jag lagade mat och gjorde många saker samtidigt, så jag hade inte riktigt tid att tänka så mycket. Men det var en väldigt bra övning i alla fall, hon är smart ibland, den där lilla parveln. :) Gymmet gick väldigt bra idag också. Jag kunde inte hålla mig borta därifrån längre. Jag körde inte fullt så hårt som jag brukar dock.

Jag tänkte inte säga så mycket mer ikväll, för det finns inget annat att säga. :P Eller ja, jag råkade välta ner toablocket i toan idag och var tvungen att fiska upp det med en plastpåse på handen. Louise stod och skrattade åt det så att hon skrek. Det ligger lite MacGuyver över mig.

Tisday

Vilket himla kaos det är att försöka hitta olika färdmedel genom Frankrike må jag säga! Haha, det är massa sökande hit och dit, dyra priser, obefintliga tidtabeller... Och sen finns det ju så många olika saker; buss, tåg, RER, métro... Man blir helt snurrig, men det löser sig nog i slutändan. Det är alltid något som går, det jobbiga är ju vad priset är. Varför det är denna färdmani beror på att jag och min bruur förmodligen ska åka och se Metallica i Paris i maj! :D Kräver planering. Apropå planering så skickade jag iväg ett paket idag som jag hoppas kommer fram i tid. :)

I morse hade jag tänkt gå på gymmet, men jag kände mig faktiskt inte så sugen när jag förtfarande är förkyld. Bättre att ta det lugnt, så jag tog bara en promenad istället. Sen så har jag bara tagit det lugnt resten av dagen. Har inte känt mig trött alls dock, vilket jag typ ALLTID är annars. Det är ännu mer konstigt när jag sov cirka sex och en halv timme i måndags (inte så farligt, men lite för mig), och sen att jag inte kunde somna på över en timme igår. Och att jag vaknade igen klockan fyra och var pigg. Så där var det väl sex timmar till. Plus att jag liksom är sjuk, och har både dansat och promenerat. Fattar inte vad som händer. Det är väldigt konstigt det där också, med att man bara vaknar mitt i natten ibland utan anledning. Vad är det som säger åt hjärnan att vakna? Vem har sagt att man har sovit klart egentligen?

Ja, jag har lite slut på idéer för tillfället. Kanske blir mer skrivet nästa gång! Jag kan ju säga att jag blev lite ledsen igår när det bara gick att se halva avsnittet av Halv åtta hos mig. Ska se om jag kanske kan se andra halvan nu. Trevlig kväll på er!


Liten hjärna, stora tankar

Är det bara jag som kommer på mig själv med att sitta och titta ut i tomma intet och bara tänka? Om det är det så tror jag att det är något som alla människor behöver. Man lär sig att vara kreativ, komma på idéer, fundera och kalkylera och mer. Det följer ju även nackdelar, som att allt det tråkiga hinner ikapp en när man har en stund att fundera. Men det är också positivt på så sätt att man lär sig att bearbeta. Jag är en människa som har väldigt lätt för att bara strunta i saker, glömma bort dem, och låtsas som att de aldrig hänt. Stoppa ner dem i en liten låda någonstans för att sedan ta upp dem när de har blivit dammiga, och möglet har vuxit sig större. Då det är förstört och inte går att rädda. Då är det bra att ge sig tid att plocka fram de där små lådorna innan det är för sent.

Jag kom på en idé häromdagen. En sån där som man kommer på precis innan man somnar då fantasiflödet är som störst. Om det nu påstås att pepparkaka passar så bra tillsammans med ädelost, vore det då inte en ganska frän idé att baka en mjuk pepparkakscupcake med ädelostfrosting? Jag funderar helt allvarligt på att pröva. Eller varför inte någon slags honungscupcake med brieostfrosting? Nu gick jag kanske för långt...

På franskalektionen idag så var läraren vikarie åt en annan lärare som var sjuk, vilket innebar att hon hade en hel klass i klassrummet, vilket vanligtvis bara brukar innehålla mig och Inga. Så jag fick flytta till ett annat klassrum för att få lugn och ro. Jag jobbade på bra, men när Inga kom så satt vi bara och pratade de sista 20 minuterna av min lektion. Det kändes slappt. Något som däremot inte var så slappt var balettlektionen idag. Vi stod på tåskorna dubbelt så länge som förra lektionen. Jag är ändå stolt över min insats. Efteråt när vi skulle gå igenom koreografin i teknikskorna så kunde jag knappt sträcka på tårna för att mina fötter var så trötta. Det var en väldigt konstig känsla. Men det kändes bra! Kanske får lite (icke så) härlig träningsvärk i ländryggen imorgon också. Bra jobbat på mig idag i alla fall!

I detta inlägg tänkte jag lägga upp en klychig önskelista. Inte för att tipsa er eller något, utan bara som en liten rolig minneslapp till mig själv. Och även för att dela med mig av mina funderingar så som vanligt. Från början tänkte jag att denna blogg endast skulle utnyttjas som en dagbok för mig och uppdatering för er andra. Nu är det rätt mycket annat här också, men det kanske är roligt det med? Faktum är att ju mer man bloggar, desto djupare sjunker man i träsket av bloggstereotyp. Nåja, här är den i alla fall. Förklaringen följer nedanför. Nu ska jag kika på Halv åtta hos mig! Sen blir det till att sova!



  • Först och främst, de vita klackarna. Jag har velat ha ett par snygga och sköna "vardagsklackar" att ha på sommaren ett tag. Och jag tror att jag har hittat ett par skor som kvalificerar sig under den kategorin.
  • En baseballjacka. Sitter snyggt, och är inte helt fel att använda som jacka under de lite varmare sommarkvällarna. Jag började precis nyligt intressera mig av dessa godingar.
  • Ett par overknee-strumpor med ränder. Har sökt efter detta hur länge som helst, men det finns bara inte i Sverige.
  • Ett par nya jeans. Jag har bara två jeans i min garderob just nu som jag använder; ett par svarta, och en med hög midja. Skulle kännas fräscht med ett par helt vanliga jeans.
  • Hittade de röda klackarna och tänkte "Vad kan man INTE använda de här till? De ger liv och piffar till ALLT." Speciellt bra under vinter och höst också då man oftast har på sig lite mörkare kläder.
  • Egentligen är det här inget jag letat efter, men jag hittade en bikinitopp som jag tyckte såg väldigt fräsig ut. Fanns i olika färger, har svårt att säga vilken som var snyggast, men här är den rosa i alla fall.

Helgen

Herregud, säger jag bara, vad den här helgen har varit proppad av godsaker! Crêpes, lax, hamburgare och pommes frites, chevreost, glass, godis, popcorn, kakor, galette... Ingen bra timing att ligga hemma och vara soffpotatis. Dock så gick jag på en promenad idag, eftersom jag hade fått en dryg huvudvärk av mina konstant uppsvällda bihålor. Jag ville bara få lite luft, för jag hade trots allt inte gått utanför huset sen i fredags... Och promenaden hjälpte verkligen. Huvudvärken försvann nästan helt, och näsan slutade rinna. Kände mig otroligt mycket piggare också efter en dusch. Dock så har svullnaden inte gått ner riktigt än, så jag låter fortfarande som Janice på grund av det nasala trycket.

Gårdagen gick finfint faktiskt. Det var bara sex stycken barn dock, jag hade fått för mig något annat. Och de var i stort sett väldigt lugna och självgående så att säga. Jag påmindes dock om min knappt befintliga erfarenhet av barn ibland. Efter middagen såg vi en film, som verkligen var dålig. Okey, den var rolig ibland, men absolut inte värd att se. Men jag verkade vara ensam om min åsikt, så förmodligen berodde det på att jag var lite för gammal för den. Nåja, jag kan se vilken film som helst för 50 euro. :P

Idag har jag inte gjort så mycket annars. Spelade lite Heroes, men när alla andra hjältar började omringa mig så vågade jag inte spela mer. Nu känner jag nästan för att se en film faktiskt, det händer typ aldrig. Vet inte om jag har något jag inte sett på datorn dock... Måste nog ta en kik. :)

Mitt andra jag för tillfället.

Väldig bra den!

Som de flesta märkt (antar jag, eller det kanske bara är jag själv som följer min blogg så frekvent, haha!) så har inläggen blivit lite glesare här på bloggen den senaste tiden. Det är av en högst logisk förklaring, nämligen att jag inte orkar skriva vardagssaker i varje inlägg, just för att det blir mindre intressant för er fina läsare, och även för att många inlägg skulle se likadana ut, som jag sagt tidigare. Men oftast så kommer jag på i efterhand att jag skulle velat skriva något ändå, som nu till exempel. Anledningen till att jag skriver nu är också för att jag troligtvis inte kommer att skriva något ikväll. Nej, för ikväll ska jag vara barnvakt till typ nio barn. :) Att de är så många medför både för- och nackdelar. Nackdelarna är att det blir stökigare, mer högljutt och mer att hålla koll på. Fördelen är ju dock att de alla kan roa varandra, så slipper jag vara så aktiv på den fronten. Jag säger inte nej till att leka, men jag känner mig fortfarande lite hängig, så idag står jag nog över. Halsen är densamma, men utöver det har jag även börjat bli småsnorig. Fräscht. Känns drygt att åka på såna här smågrejer, för man är inte tillräckligt sjuk för att bara ligga i sängen, men inte tillräckligt frisk för att träna.

En sak som jag upptäckte idag är att en ny säsong av "Halv åtta hos mig" börjar nu på måndag!! :D ÖVERPEPPAD TJEJ, haha! Sen så börjar ju Melodifestivalen den 4:e februari, men det kommer jag inte kunna se härifrån såklart... Men jag antar att den franska versionen börjar samtidigt, så jag får väl nöja mig med det istället. :) Hade ju gärna velat se Anagina dock, som är en av årets värdar. Men sista delen hinner jag se i Sverige, som är den 25:e februari. :D Jodu, Jasmin har koll på sin tv-tablå!

Igår hade jag en väldigt lärorik dag, eller vad man ska säga. Jag kollade både på Disney-film och gjorde läxor med Violette. Bra träning och jag lärde mig en del. Vi kollade på både "Tarzan och Jane", alltså Tarzan två, och "Aristocats". Haha, det gav mig så mycket minnen... Minns att det var den filmen mamma alltid ville se. "Alla snubbar vill ju vara katt...". Fast nu såg vi den ju på franska såklart.

I morse ringde barnens mormor och pratade med alla barnen. Sen ville hon även prata med mig, som tog hela samtalet på franska, yeah yeah! Hon var tvungen att repetera sig två-tre gånger, annars gick det bra. Och apropå telefoner så har jag nu fått ett franskt nummer! :) Jag försökte få ordning på det hela med min "iPhone", men det stod inte rätt till nånstans. Jag stoppade in SIM-kortet i ett hål som jag antar att det ska ligga i, men inget hände, hur jag än vred det. Det kan bero på att jag kanske inte sköt det ända in, men hade jag gjort det hade jag förmodligen inte fått ut det igen utan att skruva isär hela skiten. Så det får vara så länge. Mamman sade att hon har en gammal mobil som jag skulle kunna låna, annars kan jag bara hämta hit en av våra gamla hemifrån. Skulle jag få ordning på det så fortsätter ju ni svennar att kontakta mig på det svenska numret dock. Nu ska jag ta en dusch, för det är välbehövligt. Sen blir det lax till lunch som jag önskat. :D Tjing!

Energi kan inte försvinna

Ingen lycka idag heller, tyvärr. Har fortfarande ont i halsen, så det blev inget gym för min del. Som tur är så har det inte blivit värre i alla fall. Men det kan ju helst gå över innan lördag. Och det MÅSTE ha gått över till på måndag, för jag vill inte missa min danslektion. För att få något slags utlopp till min energi som skulle ha gått till att träna så gick jag lös på mitt hår istället. Det slutade i två olika slags flätor, med luggen åt "fel håll" dessutom. Nåja, jag blev rätt nöjd. Har lagt upp bilder på det! Insåg idag också att jag har blivit förälskad i flätor. Det är ju himla fint...

Sen kan jag säga att regnet har kommit tillbaka igen. Det var fint i några dagar, dock väldigt kallt. Men hellre det än regn. Min dag har rullat på i stort sett som vanligt annars. Jag satt och gjorde läxorna med Violette på eftermiddagen, det var ganska kul. Hon gjorde läxorna själv, men all text som fanns i uppgifterna läste vi tillsammans, hon först, och så fick jag repetera efter. Så då lärde jag mig både uttal och utökade mitt vokabulär lite på en och samma gång. :) Nu ska jag se säsongens sista avsnitt av "Coupling", sen blir det till att sova! Pussen!

Framifrån, utåtbakad fläta och inbakad fläta med två passéer. Kanske inte de bästa bilderna dock...

Ni får en (två) bonusbild(er) också! Som jag just insåg är väldigt oskarpa.

Feel good-känsla


(╯°□°)╯︵ ┻━┻

Alltså, neeeej. Imorse vaknade jag med halsont, som har blivit allt intensivare under dagen. Det är inte så farligt, men det är störande att ha det liggande där hela tiden. Och jag hoppas innerligt att jag inte blir sjuk, för det medföljer tre saker: det är både psykiskt och fysiskt påfrestande, jag blir en vandrande gnällspik, och sist att jag inte kan träna. TRÅKIGT. Jag som tycker jag är såå noga med hygienen, tvättar händerna jämt. Fattar inte hur det går till. Nåja, jag började självkurera mig med de homeopatiska medicinerna i hopp om att det kanske ger något. Jag får se imorgon helt enkelt.

Annars har jag stött på två av mina fobier de senaste två dagarna och hanterat dem bra. Först, så fick Violette en huge sticka i foten igår, som vi drog ut. Och sen idag så slog Louise i hälsenan i sängkanten, som blev helt uppsvälld och röd, och som jag fick smörja in med Eeze spray. Blärgh säger jag bara, hälsenor och stickor. Dagens fotincident ledde dock till att Louise inte kunde gå på ridningen, så den enda jag har behövt skjutsa idag är Violette. Lugnt och skönt. :) Men tråkigt för Louise såklart.

För övrigt har jag inte så mycket att säga. Får se vad jag hittar på imorgon beroende på hur halsen mår. Har suttit och pluggat in lite nya verb förresten. Inte för att jag tror att någon är speciellt intresserad av mina "minifranskalektioner", men jag vill bara förtydliga hur krångligt det franska språket är! Det jag lärt mig är "Se souvenir" (att minnas/komma ihåg), och "Manquer" (att sakna). Först ska jag berätta om "Se souvenir". Ska man säga "jag minns", måste man bokstavligen skriva "jag mig minns" (= je me souviens). Sen böjs ju verbet efter varje person såklart också. Så ska man säga "du minns mig" måste man skriva "Tu te souviens de moi" (= du dig minns mig). Lite krångligt. MEN för att höja svårighetsgraden ännu ett snäpp, så har vi då verbet "Manquer". Kanske låter simpelt, men grejen är att, skriver jag "Tu me manque." (ordagrant = du mig saknar), betyder det inte "Du saknar mig", utan det betyder "Jag saknar dig." Haha, jag blir helt galen på det här! För grejen är att "manquer" betyder typ "brist på" eller något sånt egentligen. Så det blir helt tvärtom... Jättejobbigt. Det var därför jag blev så förvirrad förut när Violette sade "Du ska sakna mig" när jag skulle fara hem sist. "Är det en order eller?" Haha, nämen... Hur som helst, hoppas att ni inte virrade bort er i allt det där! Nu ska jag nog spela Betapet och virra bort mig i det svenska språket istället. :D Och lägga mig tidigt. Tjing!
┬──┬ ノ( ゜-゜ノ)

Våga vägra vågen

Jag har en sak att säga till er, mina vänner, att VÅGEN är er värsta fiende. Gå inte upp på den. Släng den i väggen.

Med det sagt så önskar jag er alla godnatt. Imorgon blir det fart och fläng.

Pointes

Kvällens inlägg blir lite extra långt idag eftersom jag inte hann skriva igår. Nej, för jag satt ju på Skype med min finaste pingla Kajsa istället. :) Gårdagens händelser finns det inte så värst mycket att säga om egentligen dock. Det var en dryg söndag för min del. Kände mig rastlös största delen av dagen. Det jag helst ville av allt gjorde jag minst av, nämligen att röra på mig. :P Men jag lyckades göra allt möjligt annat istället, kollade på tre olika serier, spelade Betapet, läste lite barnböcker och pluggade in nya ord, spelade spel med Violette... Sen hade vi några gäster här också som hade massa barn, och de höll på att leka någon variant av kurragömma som jag hakade med på. Sedan åt vi även två olika galette des rois, och jag blev drottning en av gångerna för att jag är så cool. Nästa lördag ska jag ta hand om hela hopen av barn som hälsade på själv eftersom alla föräldrar är bjudna på någon fest. Jag hoppas det går vägen, de verkade alla vara väldigt snälla i alla fall. Men det jobbiga är om de säger saker som jag inte skulle förstå, för då känns det som att respekten skulle försvinna lite. Jag får extra betalt inför helgen i alla fall, vilket känns skönt. :)

Idag har dagen varit ganska lugn. Det gick väldigt snabbt på franskalektionen, tiden bara rann iväg. Kändes ändå skönt, för jag var rätt mosig i huvudet mot slutet. Sen gjorde jag egentligen inte så mycket annat idag förrän på kvällen då det var dags för dans. Redan innan jag kom till dansskolan kände jag mig stressad. För idag skulle vi börja med tåskor på lektionen. Och då tänkte jag att vi skulle börja med teknikskorna först för att värma upp, och snöra på oss tåskorna sen. Men icket, på med dem bara och raffa igång! Jag fick ännu mer panik då, men det fanns ingen direkt tid för det när vi väl körde igång. Då var det kramper, värk och andfåddhet som gällde. Herregud, vad det var jobbigt! Men efter att ha hållit på en stund och man kommit igång kändes det inte lika farligt. Jag förvånades över att jag faktiskt var starkare än jag trodde. Det var inte så dumt ändå! Sen känner man ju sig extra duktig när man har tåskorna på... Hur dålig man än är egentligen. Vi övade med tåskorna i ungefär 20 minuter, mina fötter BRANN. Sen stretchade vi och fortsatte på dansen inför föreställningen. Jag tror att den kommer bli himla bra!

Imorgon rullar allt på som vanligt. Jag ska hinna med ett besök på gymmet, men jag får se hur mycket mina muskler orkar efter dagens danslektion. Snart är det sovdags i alla fall! Tjarrå, harre!



Shopping i Reims!

Ikväll har vi ätit hemmagjorda pizzor. De blev väldigt goda. Vi gjorde tre olika, men de jag åt av var hawaii och en annan med tre olika ostar och lufttorkad skinka. Smarrigt.

Igår kväll var det väldigt mysigt med barnen. Vi bäddade alla ner oss i bäddsoffan i lekrummet med massor av kuddar, täcken, godis och popcorn och kollade på film. Det blev "Poppers pingviner", fast på franska då såklart. Jag förstod väldigt mycket tack vare att jag kunde ha undertext till. Den var lite småkul, men ingen superfilm. Det blev en lyckad kväll, men att få alla att lugna ner sig, sluta jävlas med varandra och lägga sig i sängarna var lite svårt efter allt godis. Louise var jättetrött, så hon gick och lade sig snabbt, men hon låg istället och var irriterad på de andra. Och som alla erfarna syskon vet, så är det detta man inte ska göra, för då börjar hela cirkusen om. Klockan tolv så låg vi alla och skulle sova i alla fall. Jag somnade rätt snabbt, för jag var också trött. Däremot skulle jag vakna klockan sex i morse, eftersom jag och Inga skulle till Reims idag och kolla rean! Och nästan alltid när jag har viktiga tider att passa så sover jag dåligt. Så jag vaknade typ tio gånger under natten, vilket resulterar i dålig sömn. Det positiva med det var dock att jag vaknade direkt av alarmet och kunde gå ner och duscha. Men jag var verkligen plågsamt trött. Inte sådär mysigt som när man typ ligger och snoozar i hundra omgångar, utan det var när man liksom tänker "skjut mig". Så jag släpade med mig alla ägodelar från lekrummet ner till mitt rum och duschade. Jag skulle ta bussen härifrån till tågstationen som gick 7.27. Och tror ni jag hann? Näe, såklart inte. Jag skulle duscha, äta frukost och göra mig klar innan dess. Däremot gick det en annan buss 7.43, som jag också skulle hinna i tid till tågstationen med. Så jag gjorde mig klar till den bussen, och började sen traska ut till busshållplatsen. Men VAD SER JAG. Jo, bussen står redan där, och blinkar att den ska köra iväg. Jag blir jätteförvirrad, för jag tänkte att jag var tre minuter i tid. När jag sedan kom fram till hållplatsen insåg jag att jag hade kollat på fel tid tidigare, och kollat vilken tid bussen kommer fram till hållplatsen EFTER den jag går till. Så såklart missade jag den andra bussen också. Jag hade inget annat val än att börja gå till tågstationen. Tåget skulle gå 8.02 till Reims, så jag hade typ 15 minuter på mig, och det tar 20 minuter att gå till tågstationen. Inga bor två tågstationer bort, ca 20 minuter, så hon skulle hoppa på samma tåg. Dock så visste jag att det skulle komma ett nytt tåg 8.20, så jag sms:ade henne och sade att hon skulle ta sitt tåg och sedan vänta på mig i Reims. Allt löste sig fint därifrån.

Väl i Reims så var klockan ungefär kvart över nio och vi började traska runt. Vi var lite tidiga, eftersom de flesta affärer öppnade klockan tio. Det var också ganska tomt på folk till en början. Men efter någon timme började det trilla in fler och fler människor då affärerna öppnades. Det var helt galna reor i vissa affärer. Jag lyckades hitta lite fina grejer. Det jag tycker jag gjorde bra var dock att jag hängde tillbaka typ 50% av allt jag gick runt och bar på och hade tänkt köpa först. Så jag köpte bara guldklimparna vilket gör mig otroligt nöjd över dagens shopping. :) Vi åt även lunch på en jättefräsch restaurang som hette "Bœf ou salade?" som hade rolig koklädsel på sofforna. Sen fikade vi lite senare i ett minikafé. Mysigt! Jag är jättenöjd över dagen. Reims är verkligen en jättefin stad med massor med affärer och en lång restauranggata. Med tåg ligger den ungefär en timme härifrån. Jag ska lätt åka dit fler gånger! Nackdelen är att de inte riktigt var lika trevliga i affärerna där som de är här. Men så är det väl med större städer - fler kunder, mindre personligt. Jag tyckte jag klarade mig utmärkt på min franska idag också. Frågade saker i vissa affärer, beställde mat, köpte tågbiljetter... Inga däremot bad om en engelsk meny på restaurangen, frågade en man efter toaletten på engelska o.s.v. Hon säger att hon inte kan franska, men det blir ju inte bättre om hon inte försöker heller...

Just nu sitter jag och känner mig sådär mysigt trött faktiskt. Jag ska efter jag skrivit klart det här inlägget fortsätta kolla på "Coupling" tills jag ska sova. Först lägger jag upp lite bilder från dagen dock! :)

Rosa cowboyboots anyone?


Min lunch! Tallriken var helt ENORM. Gott var det i alla fall.


Inga med hennes sallad. :)


Fikadags som en äkta svensk!


När vi gick in i en affär som hette "Hippy Market" som endast hade begagnade kläder hittade vi ett tidningsurklipp där det stod såhär. Jag vet inte var Peniscola ligger, men jag vill nog inte veta heller...


Hittade en ny bästa vän!

Och nu mina fynd!

Två par örhängen, ett armband och ett SKITFINT halsband med fungerande klocka! Allt detta från claire's. :)


Fin tröja från H&M. :)


Sist dessa urgulliga tofflor. Jag vet att jag har världens goaste tofflor hemma, men jag kunde inte slita mig från dessa. Älskar bara pandamönstret inuti. Och dessutom har de halkskydd under, vilket är jättebra för jag alltid brukar halka runt som ett as efter att städtanten skurat trägolvet på mitt rum. Och trapporna också... livsfarligt. Tjocksockar går helt enkelt inte, jag slår ihjäl mig.

Snart äre fredagsmyyyys...

Jag lägger upp ett inlägg just nu istället för senare, för då är jag upptagen med pyjamaspartyy! :D Var inte så himla sugen när jag vaknade i morse, men sen började jag tagga upp mig själv och nu ser jag verkligen fram emot det! Pappan ska köpa godis och popcorn till ikväll, och efter att jag lämnat Violette i skolan igen om ett tag ska jag iväg och hyra lite filmer. :) Hoppas det är billigt, men mamman sade att jag fick ta pengar ur husets kassa, så det var en liten lättnad. Jag är nästan mest peppad på att jag äntligen kan se en film med undertext så jag kanske kan fatta nånting! Sen såklart att det ska bli jättemysigt. Vi ska äta massa gott, skratta och sen ska vi alla sova i samma rum. Sen är jag också peppad på crêpes ikväll, som vanligt. Jag funderar på att föra traditionen vidare när jag kommer hem, och kånka hem ett crêpesjärn.

För övrigt så känner jag ett sånt sug efter att BAKA. Jag blir galen! Jag vill göra fina cupcakes och tårtor med flera lager och kakor med kladdig kolaglasyr... Jag vill inget hellre än att inviga mina nya bakgrejer som just nu ligger där hemma och dammar och väntar på mig. Jag har bestämt att jag verkligen ska gå lös på min födelsedag. Det är ju trots allt en söndag, så jag lär ha hela helgen på mig att tömma min överbelastade kreativitetsmätare.

I natt drömde jag en superverklig mardröm. Det var liksom en dröm i en dröm, för jag vaknade i drömmen, så då trodde jag det var på riktigt. Sen vaknade jag "igen" på riktigt med ett ryck, var helt vimmelkantig, flåsade och trodde jag vaknade hemma istället för här. Jag drömmer sällan mardrömmar jag verkligen blir rädd för, kan det kanske den här gången bero på att det är fredag den trettonde? Ooooh... Var försiktiga därute idag! Det var i alla fall allt för mig för den här gången! CHABA

Min träning

I brist på saker att skriva om i den vanliga vardagen så vill jag nu ta mig tid till att berätta om min träning.

Jag är en människa med nästan världens bästa tålamod. Jag kan nog hålla mig längre än någon annan jag känner. Men när det kommer till att träna, då finns det inget. Den har bara runnit iväg, var tog den vägen? Jag vet att "Rom inte byggdes på en dag", men ibland känns det i mitt fall som att alla slavar fick rast. Det händer ju ingenting? Jag försöker alltid intala mig själv för hårt och ser större förändringar än vad som faktiskt finns, och blir sedan besviken när jag inser sanningen; det är ingen skillnad. Eller är det det? Med tanke på att fett väger typ 20% mindre än muskler, kanske mitt byggande av muskler och förbrännande av fett står i skala till varandra, så att vikten alltid hålls på samma nivå? Haha, troligtvis inte...

Mitt mål med min träning är att komma i form. Det är tre ord som är väldigt individuella. Att komma i form betyder för mig att jag ska bränna fett och bygga muskler. Jag vill inte vara smal, jag vill vara atletiskt. Men jag vill heller inte vara bodybuilder. Jag vill kunna använda min kropp lika väl som att visa den. Att endast vara smal ger mig ingenting.

Jag går inte på diet. Diet är i min åsikt att man ändrar balansen i sin kost. Cambridge, LCHF, GI-metoden är några exempel. Jag talar inte för allt, men dieter är bara lurendrejeri. För att komma i form ska man INTE ta den lata mannens väg och äta mer av det ena än det andra, för det håller inte i längden. Jag är inte superpåläst om detta, jag är inte lika seriös som så många andra människor jag ser på gymmet, eller läser om i bloggar och så vidare, men jag anser mig vara allmänbildad nog. Allmänbildad nog för att hjälpa mig själv. Och det jag gör för mig själv är:
  • Träna regelbundet - Jag försöker nu gå på gymmet tre gånger i veckan, och dansar en gång i veckan. Jag väljer helst att promenera överallt när jag kan det.
  • Inte överäta - Att ta en extra portion är väldigt lätt, speciellt när det är god mat. Men när man känner att man kan nöja sig så ska man det. Jag har väldigt mycket problem med detta, för jag älskar att äta.
  • Äta regelbundet - Frukost, lunch, mellanmål, middag. Det äter jag. Går det mer än fem timmar mellan två mål ska man äta ett mellanmål. Då slipper man vara överhungrig och äta massa energi som för stunden inte kommer användas och bara lagras. Dessutom minskar sötsuget, det har jag märkt otroligt mycket. När jag struntade i mellanmål kunde jag jämt känna mig sugen på godis eller choklad eller bara något allmänt onyttigt. Det gör jag sällan längre.
  • Sova ordentligt - Jag följer inte detta för att jag är en idiot. Men att sova hjälper mot allt. Kroppen vilar upp sig och bygger nya celler, man får därav ett bättre resultat efter träning. Jag älskar att sova. Det är underskattat.
  • Hålla mig undan sötsaker - Detta är jag inte så bra på heller. Jag överdriver inte konsumtionen, men ibland tar jag en chokladbit, äter youghurt med socker, äter nutella på mina mackor till frukost o.s.v... Men jag vill inte leva för att plåga mig själv. Man ska vara lycklig, och det är man inte utan att känna att man kan äta vad man vill och fortfarande må bra av det.
Fortsätter jag kommer jag förhoppningsvis nå mitt slutgiltiga mål. Det kanske inte är idag, och kanske inte imorgon. Men en dag. Nu ska jag ta detta vanliga uttryck, och faktiskt mena det. Beach 2012 - här kommer jag!

Det bästa av två världar

Idag har jag tagit det bästa av två olika världar och slagit ihop dem. Jag älskar de båda; träna och pyssla med mina naglar. Jag älskar petjbb! Det är i stort sett det enda jag har gjort idag. Jag satt och kollade igenom Seinfeld medan jag höll på med naglarna också. Det är så himla skönt att titta på! Lättsam humor. Jag har även känt mig lite som en zombie, har varit otroligt trött idag. Men imorgon blir det nya tag! För då är det en timmes sovmorgon. :D

Jag pratade med barnen idag om att ha pyjamasparty på fredag. De tyckte alla att det var en jättebra idé, så vi ska köpa massa godis och popcorn och mysa ner oss med filmer då. Dock är det ju pannkakor på fredag, och den middagen brukar vara klar halv tio typ. :P Så man får se hur mycket man orkar pressa.

Såhär blev det!

Hjälp...

Jag orkar inte skriva egentligen, MEN jag vill ändå säga att vi började på dansen till föreställningarna idag. Koreografin hittills verkar väldigt fin och rättvis; inte alltför svår, men det ser ändå bra ut. DOCK så började vi med vanliga teknikskor idag. Men egentligen ska vi alltså göra hela koreografin på tåskor. Jag vet inte om jag kommer klara det. Jag kommer gråta. Jag är sjukt nervös. Nog för att jag känner att jag utvecklats väldigt mycket redan, men jag tvivlar på om jag kommer klara det. Det är inte många sekunder man är uppe på tåskorna, hittills i koreografin i alla fall, men det är ändå rätt tufft att komma upp överhuvudtaget. Paniken. Hjälp mig någon, haha, vad finns det för vristövningar? Temat på vår dans är i alla fall revolt typ, fast väldigt lugn sådan, i harmoni med naturen och lite drömmande, om jag förstod det rätt. Vi får egenkomponerad musik just till vår dans också, och vi dansar till en dikt av Rimbaud, som är en känd fransk poet och föddes här i stan. Jag hoppas detta blir bra. Nu ska jag kila vidare, och sova snart. Toodles!

Söndag i all dess ära

Har inte mycket att säga idag, men jag kan i alla fall berätta att filmen vi såg på bio var väldigt bra! Den hette "Intouchables". Det var mycket som jag missade märkte jag nu i efterhand, men helheten var bra ändå! Baserad på en verklig historia också, vilket var fint. På vägen hem från bion såg jag tre stycken typ tioåriga pojkar som gick och bar på cigaretter. De var inte tända, men jag antar att de skulle tända dem sen. När jag hade gått förbi så ropade de något efter mig och trodde de var coola. Lycka till med era betyg!

Annars har jag inte gjort så mycket produktivt idag. Spelade lite Heroes och förlorade och kollade på Masterchef. Sen när jag tänkte att jag skulle sitta och titta lite i min bilderbok så somnade jag. :P Sen fattar jag verkligen inte hur "paon" (påfågel) uttalas! Satt skitlänge och sade högt för mig själv "på", "pao", "pa"... Hopplöst. Jag måste gå och fråga sen, det tar kol på mig. Jag slog upp det i mitt lexikon, eftersom det ju även står hur ord uttalas, men då var det ett fonetiskt tecken som jag inte kan, så det hjälpte ju inte så mycket.

Annars har vi ikväll ätit den andra formen av galette des rois, med mandelgrejs, päron och choklad. Jag måste säga att originalet var godare, men den här var också helt okey såklart. Violette blev drottning och utnämnde Valentin till kung. Och FAN vad jag blev besviken nu... Jag hade tänkte se "Gladiatorerna" men det går inte att se utanför Sverige. Jag HOPPAS INNERLIGT att Mästerkock som börjar imorgon kommer gå att titta på, vilket jag faktiskt tvivlar på. Nåja, nu till något mer uppmuntrande! Tataa

Sicken kväll

Nu är jag SÅ STOLT över mig själv. Ikväll var jag med Rob, Alex, Andrea, Isabella och Yann. Vi satt på deras favoritbar (tänker bara på "Vänner" när de alltid hänger på Central Perk) och pratade och hade det roligt. Det var mycket trevligt faktiskt! :) Vi spelade lite foosball och åt räkchips vi fick av ett sällskap som hade hämtat kinamat. Det som är så bra i Frankrike är att man kan ta med sig maten och äta den inne på baren, som vi gjorde för några veckor sen också. Men det jag är så stolt över att jag till största delen av kvällen pratade franska!! Och jag satt verkligen och lyssnade på alla och tog in allt. Jag förstod inte alltid, och sen är jag fortfarande kvar i fasen att jag måste höra klart och tydligt vad personen säger, och inte som på svenska då något ord kan falla bort men man ändå fattar. Stundtals var det ganska hög volym där inne, så det blev lite svårare att hänga med då. Men ändå! Och mycket tror jag har att göra med att Inga inte var där. För hon är väldigt rädd för att prata franska, och sen känns det lite som att vi ses som en person när vi går någonstans tillsammans. Så då känner man sig lite låst. Jag avslutade kvällen halv ett i alla fall, då baren stängde. De andra skulle vidare men jag ides inte följa med. 

Idag har jag annars varit på gymmet igen, tredje gången den här veckan. Väldig doktig den! Och det märks, för jag har haft träningsvärk lite överallt, vilket faktiskt knappt aldrig brukar hända annars. :O Men nu ska jag vila mig till måndag inför danslektionen. Sen har jag även sett HELA första säsongen av Seinfeld! Haha, fast okey, vem försöker jag lura, det var bara fem avsnitt... Dock såg jag inte säsongspremiären av Gladiatorerna som började ikväll. Såg ni det? :)

Igår var det épiphanie (trettondag jul), och då brukar man äta en speciell kaka. Eftersom vi åt crêpes igår dock så åt vi kakan idag. Och traditionen gäller; inuti kakan finns en liten grej. Den som får biten med grejen i och hittar den blir kung (som mandel i gröten). Kungen får sedan utse en drottning, och det är det! Den som hade turen ikväll var pappan, och han utsedde Violette till drottning. Idag åt vi den traditionella kakan (med mandelfyllning) och imorgon ska vi testa den andra varianten som utöver mandeln även innehåller choklad och päron. Spännande. :) Imorgon ska jag och gänget även gå på bio. Minns inte vad filmen hette, men det var en fransk komedi. Jag hoppas på den. Den börjar halv elva på morgonen dock, så min sovmorgon blir inte hemskt lång tyvärr. Därför ska jag bums i säng nu! Godnaatt!


Galette des rois heter kakan.


Inuti den här versionen fanns en liten bil som jag fick behålla som souvenir. :)

Får krajing aot laod

Nämen, NÄE hörni, haha! Varför blir det alltid så att jag fastnar för alla möjliga bloggar som ligger på blogg.se's framsida? Nu var ju tanken att jag skulle skriva något snabbt så att jag skulle göra det jag egentligen ville. Sen sitter jag ÄNDÅ i en hel halvtimme och klickar runt! Herregud alltså.

Idag i alla fall så fick jag lite extra uppdrag utöver att jobba som vanligt. Jag skulle på apoteket och hämta ut en medicin till Violette och sen på kvällen skulle jag skjutsa Louise till gymnastiken. Jag hann ändå gå på stan dock och köpte mig en fin bilderbok! Hemskt nöjd är jag med den. Och en härlig smoothie till mellis också. :) Sen lite andra saker som är hemliiigt. Men NU ska jag spela Heroes (of Might and Magic) III! HIHI!



And by the way...

Jag har nu bokat mina biljetter hem till nästa gång. Sverige, vi ses 24:e februari. :D

'Ellooooo

Att träna är ju en frälsning egentligen. Jag blir SÅ GLAD efter jag har tränat. Visserligen så är det vetenskapligt bevisat att kroppen utsöndrar endorfiner när man tränat, men det märks ju också. Och inte nog med att kroppen mår bra rent fysiskt, utan rent psykiskt också. Jag känner i alla fall att jag får bättre tålamod efter jag tränat. Jag blir piggare efteråt också, och sover bättre. Sedan så kan man släppa den där spärren man har i hjärnan som man satt upp för sig när man vill komma i form att det faktiskt är helt okey att ta den där chokladbiten, eller sitta i soffan och kolla på tv resten av dagen för att jag har rört på mig idag.

Igår ides jag inte skriva. Idag kan jag dock säga att jag höll på att köra på två små barn igår. Jag var ungefär två meter ifrån. Två meter. Hade jag inte varit så pass snabb på bromsen som jag var så hade jag kört på en av dem. Det var exakt ett sånt scenario som har rabblats 10 gånger i körkortsboken också. "Barn kan komma springande ut på gatan bakom en bil." HAR INTE din mamma eller någon annan individ lärt dig hur man går över gatan? Man går till ett övergångsställe, och DÄR kollar man efter bilar när man har fri sikt. SEN går man över. Vill du gambla med ditt liv när du är 10 år gammal, så visst. Men jag vill inte drömma mardrömmar varje natt för att jag råkade köra på ett barn. Nu kanske jag inte låter så glad som jag beskrev innan, men det är inte en rolig situation att hamna i. Man blir rädd.

Förutom att träna så har jag idag tittat väldigt mycket på Anagina-filmer. Det är roligt att se hur mycket hon har utvecklats på två år. Att hon blivit mer professionell och tänker på vad hon säger. All cred till henne, hon är en begåvad bloggerska.

Imorgon ska jag nog ta en tur ner på stan. Det ska vara riktig sol för en gångs skull. Idag har vädret verkligen varit konstigt. Ena sekunden var det en monsun som föll. Andra sekunden var det sol som sprack upp bakom molnen. Sen helt plötsligt kunde det börja åska. Alla slags vattendrag har ökat i höjd med typ två meter minst. Det var lite skrämmande att se faktiskt. Men nu till något annat! Kanske min käre vän Betapet. :) Tjosvejs!

2009-01-04

Denna händelse ägde rum för exakt tre år sedan (om man backar tillbaka några timmar till mitt i natten).



Mitt år 2011

Här kommer mitt år 2011 i bilder! Såklart var det mycket mer än såhär, men några av höjdpunkerna i alla fall som lyckades komma med på bild. Det innehåller:
  • Såg "A Night at the Opera" - en hyllningskonsert till Queen
  • Såg Maximum the Hormones konsert - miniresan till London med min bror
  • Åkte till Disneyland Paris
  • Slog ett nytt personligt rekord i Betapet (jag vet, jag är en sann nörd...Men 350 poäng!!)
  • Förlorade en vän - Haku
  • Jul hemma med la familia
  • Gick på studentbalen
  • Bakade kanelbullar och lussebullar för första gången
  • Noctune - jag spelade i ett band och uppträdde live
  • Klädde ut mig till Halloween
  • Hann med en hel uppsjö frisyrer
  • Grillade i Sikeå i goda vänners lag
  • Fyllde 19 år och hade knytkalas
  • Tog körkortet
  • Extraknäckte åt skolan
  • Såg Yamato för andra gången - trumgrupp från Japan
  • Såg Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes
  • Tog studenten
  • Firade nyår i Frankrike
  • Och såklart, min fortfarande pågående 2011-händelse - jobba som au pair i Frankrike


Ett fint år, hejdå med dig, 2011!

Gott liv

Jag hade egentligen tänkt lägga upp ett litet speciellt inlägg idag, men min lilla överraskning är inte riktigt klar än, så det kanske kommer upp imorgon istället. :) Jag tänkte mest göra det för kul skull först, men tänkte att det skulle vara riktigt roligt att lägga upp det här också. :D Men, det kommer alltså imorgon (förhoppningsvis).

Idag har saker och ting rullat på fint. Jag har gått på franskalektion, vilket gick väldigt bra, och även balettlektion. Efter franskalektionen så var jag otroligt trött, så jag gick och lade mig en timme igen faktiskt. Efter det hämtade jag pengarna jag vann på lotter! Fick "bara" 30 euro dock. Funderade om det blev något fel eller om jag inte hade förstått riktigt. Hur som helst, bättre än inget! Jag gick ut när regnet tog uppehåll och hann tillbaka hem preciis innan det började ösa igen. Är jag bäst eller vad? Sen slöade jag mest innan träningen. Eftersom det är efter ett lov så var vi bara fyra personer. Hade inte den sista kommit så hade inte lektionen blivit av, så tack för det! Det var skönt att vara tillbaka på golvet igen i alla fall. :) Och nästa vecka ska vi börja med tåskor! AAAHflsrligjeigjr!! Har lite panik. Jag är verkligen inte tillräckligt stark för det, och vi ska tydligen dansa i det på årets föreställning! (Som är 15-16 juni för övrigt). Jag får se hur det går helt enkelt. Kanske slutar med att jag får sitta hemma och göra massa fot/vristövningar...eller att jag kanske inte får vara med helt enkelt, haha!

Imorgon börjar nästan den vanliga arbetsdagen. Jag är ledig på förmiddagen, men på eftermiddagen ska jag vara hemma med Violette och sedan skjutsa henne på dans. Hade nog tänkt hinna gymma på morgonsidan, det var över tre veckor sedan! Haha, all denna matfrossa...

Nu är det läggdags i alla fall! Lunka lungt, mina kära!

Might be holding your hand, but I'm holding it loose

Lite skön musik att börja det nya året med.


Gårdagen

Så, gårdagen. Förmiddagen började som vanligt, frukost, lunch och så vidare. Vid tre så for några av oss "barn" på bio faktiskt! :) Vi såg "Happy New Year" (New Year's Eve). Den är amerikansk egentligen, men vi såg den dubbad, såklart. Så jag förstod inte så värst mycket. Förstår ju helheten såklart, men alla konversationer var inte de lättaste. Det var en bra feel good-film i alla fall, och sen var det typ en miljard kändisar som var med. Sen var det roliga bloopers i slutet.

När vi kom hem igen gjorde jag mig i ordning för kvällen. Det tog inte lika lång tid som jag trodde att det skulle göra, så då hade jag rätt mycket dötid. Och att ha dötid betyder verkligen död tid. Eftersom jag inte direkt kunde kommunicera med någon så bra så strävade jag mest runt och tittade på vad alla gjorde. Det är drygt. Lite less är jag, för jag vill egentligen inte ta till engelskan bara för att jag kan, utan jag vill ju försöka prata på franska. Men när jag sen börjar tänka ut ett samtalsämne så inser jag att jag knappt kan säga hälften av alla ord jag tänker på. Man känner sig ganska ensam. När det väl var dags för middag så gick det bättre dock, för då sitter alla samlade och man kan bara lyssna och äta. Först hade vi fördrink och apéritif i sällskapsrummet. Det bestod av minicroissants med ost och skinka, pyttesmå "pajer" fyllda med ost och lax och jordärtskockssoppa i shotglas. Sen flyttade vi oss till matsalen för förrätt. Vi hade möblerat om lite så att alla skulle rymmas att äta tillsammans. Det var foie gras, gravad lax, ostron och något annat som jag inte riktigt visste vad det var som såg ut som höga crêpes. Efter det diskades det undan och barnen förberedde lekar innan huvudrätten. Leken gick ut på att man fick höra en låt och sedan skulle man ropa ut filmen eller seriens titel. Den som var först att svara fick en poäng. Jag lyckades skrapa ihop två poäng. :D Men det gav mig bara en femteplats tror jag, så inget pris till mig. Till huvudrätt var det sedan oxfilé lindad i örter och någon slags puré, med en sås på svamp. Gödan säger jag bara. Och som sagt så äter man middag sent här i Frankrike, och är det finmiddag blir det oftast ännu lite senare. Så vi åt middag ungefär klockan halv tolv!

Efter tolvslaget var det sedan fyrverkerier som gällde. De var ganska fjuttiga, men fint var det ändå. Eftersom vi var ute på gården och tände, som är inhängnad, så blev det rätt mycket rök som samlades dock. Efter det gick vi in och åt ostbricka. De flesta ostarna var helt okey, men de luktar ju så hemskt. Efter det kom måltidens höjdpunkt: efterrätten. Den bestod av chokladkaka, ananas och vitchokladmousse med passionsfruktsås. MMM!

Under resten av kvällen blev det lite mer lekar, mycket stoj och mycket dans. Sedan var det även en liten klapputdelning. Jag fick några trisslotter och lyckades skrapa ihop hela 52 euro! :D De pengarna ska jag hämta imorgon. Jiho!

Sammanfattningen blir: en otroligt rolig kväll med god mat, fint folk och mycket nöje! Här kommer lite bilder.


Nästan hela gänget. Kunde inte backa längre, så de längst till vänster fick inte plats.



Under kvällens gång fick vi kort där det stod uppmaningar som gav olika mycket poäng. Här utför jag en grej, hahaha...

KABOOM!


Dance dance dance!

Klapputdelning!

Efterrätten, yummyyy!

De flesta av oss "barn".

HEEEY MACARENA!

Konfetti, partyhattar och hela köret...

Nu stämplar jag ut

Ja, exakt, NU är jag redo för att krypa till kojs. Vilken kväll alltså. Jag ska berätta allt imorgon och lägga upp bilder förmodligen, ville bara ta några minuter extra till att varva ner. Där vid 12 var jag hur trött som helst, men nu känner jag knappt nånting, är bara trött i kroppen. Vet inte om det beror på att jag kommit till nästa trötthetsstadie eller om det är för att jag typ dryper av svett. Så går det när man tränger ihop 27 pers i ett vardagsrum och skakar sina lurviga. I like it.

Nåja, jag säger det igen. Förlåt för att jag inte har svarat på någons hälsning, men till er alla från mig - Gott Nytt 2012!!

RSS 2.0