Bonne Année!

Jag önskar att jag hade tiden och pengarna att skicka en personlig "Gott Nytt År-hälsning" till varje individ. Men eftersom jag inte har det, så skriver jag nu här. Jag önskar er alla en trevlig kväll, och en god fortsättning på det nya året! Ta hand om er. Många kramar!

Såhär ser jag ut ikväll:


GOTT NYTT ÅR!

Frankenland

Nu är jag så trött så trött. Jag är till och med så trött att jag har ställt in kroppen på zombie mode, det vill säga att jag bara går runt och gör saker utan att ens reflektera över det. Jag har varit vaken i 20 timmar, vilket kanske inte är överdrivet länge, men det är mycket för lilla mig. Hela resan har gått bra, men jag hann ju bli aningen less... Jag sov faktiskt igenom hela resan från Vasa till Riga, helt ostört. Jag sov även nästan hela resan till Paris, dock vaknade jag typ 100 gånger. Sen när jag väl var framme så var det till att vänta i fem timmar på att tåget från flygplatsen skulle gå. Det var inte lätt kan jag säga. Jag var så less att jag satt och försökte övertala mig själv att det inte var så mycket. "Nu du, Jasmin, nu är det bara tre timmar kvar!". Men jo, det är gräsligt lång tid när man bara sitter på en stol och gör ingenting. När man tror att det gått en halvtimme har det bara gått 10 minuter. Jag lyckades hitta toaletten den här gången i alla fall, så jag kunde fördriva tiden på något sätt. Det kostade dock 50 cent att använda den varje gång.

Väl framme i huset gick jag in i en vägg av ljud och möttes av ett tjugotal ansikten. Trevligt med folk, men efter att ha varit på resande fot i 16 timmar känner man sig inte så presentabel. Vi åt raclette till middag, och sedan innan efterrätten flyttade jag upp alla mina förnödenheter till Valentins rum, eftersom mitt rum lånas ut till gäster. Drygt säger jag bara. Jag har ju fortfarande ett eget rum, det är inte det som är problemet, utan det ligger liksom mitt i smeten, och dessutom går det inte att stänga dörren ordentligt. Så det är inte så lätt att somna när ett dussintals barn springer upp och ner för trapporna och skriker. Men mamman kom i alla fall upp nyss och blev min hjälte när hon sade att alla barnen skulle gå ner. Det ekade "haaallelujah!" i mina öron. Men barn är ju barn, så det lär inte hjälpa så mycket. Tur att jag har lätt för att somna. För nu ska jag ta och göra det. Det är rätt mycket jag har att berätta om idag, men jag orkar tyvärr inte just ikväll. Kan i alla fall säga att jag såg en polis glida runt på en Segway på flygplatsen.
Godnatt!

Mys

Nu sitter jag här och äter upp den sista biten av den otrooligt goda pepparkakscheesecaken som fina Sandra bakade och dricker en kopp te. Sen sitter jag också och njuter av mina nya leggings som jag köpte idag. Nöjd! Det är ordet. Sen känner jag mig väldigt tillfreds över att ha träffat min kära pingla Andrea också och tagit en långpromenad. Lite ledsen är jag dock, för jag insåg att det var alldeles för längesen, och att jag inte hunnit träffa henne tillräckligt mycket under tiden jag varit hemma.

Nu sitter jag och myser i alla fall... Funderar på att titta vidare på Masterchef. Och sen kanske försöka lägga mig tidigt. Jag ska trots allt vara på flygplatsen typ halv fem på fredag. Inte okey.

Da'n före da'n före doppareda'n

Så var maten inhandlad, pyntet uppsatt, granen klädd och klapparna placerade. Det är så det ska vara, såhär två dagar innan jul. Dagarna går så fort, och jag vill inte det egentligen, för då är julen snart över igen. Men idag är jag lite rastlös ändå. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Hade gärna kunnat tänka mig att sätta mig ner och spela något tv-spel, men inga konsoler är ju kvar här. Huset har blivit helt antinördifierat sedan min käre bror flyttade, och det känns tomt. Det finns bara en stor hög dåliga brända Playstation 1-spel kvar... Uusch.

Annars skulle jag inte ha något emot att dra ett gympass i förebyggande syfte inför julafton. Men min mammas gymkort har inte betalats den här månaden, så jag kan inte snylta på det. :P Hm, ja... WHAT TO DO? Jag har ju egentligen inget emot att bara sitta hemma och chilla, och mysa. Men det känns en aning onödigt samtidigt, när resten av mina dagar är välpackade för att hinna göra så mycket som möjligt.

Nu ska jag hitta något att roa mig med i alla fall. Och sen kanske det blir fika med lussebullar och pepparkakor. :D Är galet trött dock... Hade väl helst velat sova, haha.

Hem, ljuva hem!

En buss, tre tåg, två flyg och en bil senare så sitter jag nu äntligen hemma! :D Som ni kanske förstår så innebär det medveten bloggtorka, för jag orkar inte blogga om det inte finns något att skriva om. Men jag kan skriva hur det gick idag i alla fall!

Jag vaknade hyfsat enkelt i morse och sov ganska bra i natt. Direkt när jag tog mig upp ur sängen så slog stressen till dock. Men när jag väl gick ut genom dörren och väntade på bussen blev jag lugn som om det vore en helt vanlig dag, och så fortsatte det att vara nästan hela dagen faktiskt. Efter att jag kom fram till flygplatsen så gick allt väldigt smidigt, och jag passae på att köpa en kycklingsandwich till lunch. Väl ombord på planet var jag så trött att jag somnade innan planet ens lyft, haha! Sen sov jag ostört i ungefär 45 minuter. Det var det enda jag lyckades sova på hela resan dock. Flyget till Riga hade blivit smått försenat, så jag hade en halvtimme på mig att hitta till nästa gate innan den skulle öppna för boarding. Jag hittade den på fem minuter dock, och passade då på att köpa en härlig blåbärsmuffin att fika. På grund av den lilla marginalen så behövde jag inte vänta nånting nästan, vilket var otroligt skönt. Om det sedan var modigt eller dumdristigt är ju en smaksak dock. Jag skulle säga att det är otroligt skönt att dra ner på väntetiden emellan själva resorna, eftersom de är dryga nog som de är. Blir det förseningar så är det dumt däremot, för att missa ett plan är inte direkt som att missa en buss.

Själva landningen från Paris till Riga var inget att leka med heller. För det första, de är balter, och för det andra så var det lite dåligt väder. Så det var veeerkligen skakigt. Jag höll på att dynga ner mig. Jag skulle ändå påstå att jag är en aning flygrädd faktiskt. Jag hatar landningarna speciellt, de brukar vara så ostabila. Men å andra sidan är de väl kanske det bästa, för då är man nere på marken igen.

Mellan Riga och Umeå så var det en liten mellanlandning i Vaasa, vilket är väldigt skumt. För mellan Vaasa och Umeå är det 20 minuter med flyg, vilket innebär att man inte ens hinner ta av sig bältet innan planet börjar sjunka igen. Och sen var typ inte ens en tredjedel av planet fyllt. Sen har jag ingen aning vad som hände riktigt, om det var fel i planeringen eller något, för vi landade 20 minuter innan den beräknade ankomsttiden! Skönt såklart, men konstigt.

Nu ska jag bumsa i säng! Katterna har följt efter mig hela kvällen, så förhoppningsvis kommer de följa mig till sängen också. :D Mysigt. På återseende!

Julen kom tidigt i år!

Egentligen känner jag att jag har en miljon saker att berätta om, men för att inte vara alltför trött imorgon och virra bort mig på både tågstationer och flygplatser så ska jag lägga mig snart och har inte så mycket tid. Jag har i alla fall packat in i det sista och kom sedan på i efterhand att det vore bra att skriva en lista. Det har jag gjort nu. Det tog lite extra lång tid att komma tillbaka hit från Dijon (barnens mormor och morfar bor ca en halvtimme därifrån, men jag minns inte namnet så vi säger Dijon) eftersom det typ blev snöstorm mitt i allting! Och eftersom föräldrarna inte är hemma imorgon så ska jag ta bussen ner till tågstationen, och om det är snöstorm så åker inte bussarna. Dock är det lugnt här. Men jag fick också veta att det pågår strejk på flygplatsen. Även om det är en annan terminal än den jag ska flyga på, så är det ändå samma terminal som mitt tåg anländer på. Panikennnn! Jag kände att jag var inne i "Janice-mode" ett tag. Och sen är det alltid lite skrämmande att man ska behöva vakna själv när det är såpass viktiga tider att passa. Får väl ställa 30 larm. Det löser sig.

Mormorn och morfarn hade ett suuperfint hus ute på landet med världens största tomt och världens finaste utsikt. Hade lätt kunna bo där. Så, jag ska inte babbla på för mycket, utan lägger upp lite bilder. En bild säger mer än tusen ord vet ni. ;) Godnaaatt!


Utsikten från övervåningen


Mina presenter! Jag fick örhängen, handväska(!!), och lite mat speciellt från Dijon-området (senap, aniskarameller och kryddkaka)


Förrätt: potatis- och jordärtskockssoppa med torkat kött. (aperitif var foie gras)


Huvudrätt: kalkon med fyllning och kastanjer


Efterrätt: två olika sorters bûche, choklad

Och vanilj och kastanjer.

Vi hade i alla fall en vit "jul". :D

Det var ju billigt i alla fall...

Igår orkade jag inte skriva ett inlägg, och eftersom kvaliteten på inlägget sjunker när man inte vill skriva så avstod jag istället för att tvinga fram något. Men nu vill jag skriva, så här kommer ett!

Jag vill först och främst börja med mitt hår, då jag klippte mig igår. Ja, jag känner att det är en hel del upprepande här på bloggen, men det är väl skönt för de som är lite vilse. Jag kan säga såhär; jag är inte nöjd, men jag ångrar inte att jag gjorde det heller. Egentligen vet jag inte vad jag ska säga, för jag har inte orkat tänka över det så mycket, jag lade ödet i deras händer helt och hållet. Jag var ganska glad över att det hade blivit så långt, och nu är det inte så mycket kvar, tyvärr. Men egentligen, hade jag förväntat mig att jag skulle gå ut igen orörd om jag faktiskt ville klippa mig? Hår växer ju också, som tur är. Men det är inte själva längden jag är mest missnöjd med, utan i själva verket formen på frisyren. Jag ville ha lager, och det fick jag, jag ville klippa luggen, och det gjorde jag. MEN, luggen är fortfarande alldeles för lång, och allt ser bara himla oprofessionellt ut, helt ojämnt och bara klippt rakt av ungefär. Okey, fine, jag kunde ha sagt att jag ville klippa luggen lite till, men jag insåg sedan att jag nästan aldrig har den utsläppt ändå, så det fick vara. Men nu när jag sitter här med nyduschat hår och det börjar torka så insåg jag att det kanske inte var en sån bra idé att klippa upp det så mycket ändå. Det såg helt okey ut borta på frisörsalongen eftersom de plattade det efteråt (började dock gråta lite inombords då de plattade utan värmeskydd. Jag vet inte hur stor skillnad det gör egentligen, men det kändes otryggt.), men nu...nej. Jag hade glömt hur självfallande mitt hår är när det är kort och lätt. Jag känner mig allvarligt som 13 år igen. Inte okey. Det var ju billigt i alla fall, jag kan trösta mig med det. Här är en bild för att försöka visa hur mycket som försvann, ni förstår väl själva vad som är före och efter:



För övrigt så var jag på gymmet både igår morse och idag. Jag kände att det kanske inte var en så bra idé att gymma två dagar efter varandra, för även om man inte har träningsvärk så är musklerna tröttare än vanligt. Men det gick bra i alla fall. Jag blir dock så less på det här vädret. Det har spöregnat HELA dagen. Och igår, och innan det... typ. Och det är inget litet jag pratar om heller, det är verkligen EN FLOD som faller ner. Jag hatar verkligen regn, man kan inte göra nånting. Något positivt i det hela är väl att jag har fått inviga mina regnbyxor i alla fall. :)

Ikväll åker vi iväg till Dijon, klockan åtta ungefär. Jag måste packa lite, både inför helgen och lite smått inför hemresan. Måste kolla vad jag behöver ha med mig, och vad jag skulle kunna ta hem som inte behövs här, så slipper jag lite extra last när jag åker hem för gott. Jag kommer inte ta med mig datorn, så inga inlägg kommer att postas förrän söndag, för då är jag tillbaka här igen. :) Och sen, ja, då är jag hemma! Tjingtjong, trevlig helg på er alla! Vi ses snaaart!

En dag i taget

Alltså, VARFÖR sitter jag alltid på kvällarna och längtar efter frukost? Även om jag åt middag för inte ens en timme sen liksom. Det kan ju inte ha att göra med att jag är hungrig då, eftersom jag precis ätit? Haha, det är helt absurt... Ibland när jag är riktigt trött är det det enda som kan få upp mig på morgonen utom de gångerna då jag verkligen måste gå upp för att jag blir försenad annars. Och det är oftast det sista jag tänker på innan jag somnar också. Jag fattar verkligen inte, för jag har ALDRIG varit en frukostmänniska, eller en morgonmänniska överhuvudtaget. Det var först på gymnasiet då jag, vissa gånger, faktiskt åt något till frukost istället för att bara dricka ett glas juice. Och när jag var mindre brukade jag sova ända tills det var dags att fara till skolan, för att jag inte ides ta mig upp.

Nåväl, den här dagen har varit ganska annorlunda. Inte helt olikt från schemat dock. Violette hade ridning som vanligt i morse, och sedan svängde jag in till affären på vägen hem och köpte smör och mjölk. Det fanns ingen färsk mjölk dock, så var tvungen att köpa... ja, ofärsk. Och med det menar jag inte att datumet har gått ut, utan att det inte är vanlig mjölk. Man behöver inte förvara den i kylskåp när den är oöppnad exempelvis. Det är faktiskt inte många som dricker färsk mjölk häromkring. Louise skulle inte ha ridning idag, dels eftersom ridläraren inte var där, men också för att hon skulle till kyrkan för den där "konfirmeringsgrejen", som inte är konfirmering egentligen. Och eftersom det var en liten julavslutning på dansskolan så var Violettes lektion extra lång, och de fick äta crêpes och ha det skoj. Sen hade jag också fått i uppdrag att köpa godis åt Louise eftersom hon skulle ge bort det till en kompis i julklapp. I deras klass drar de lappar ur en hatt där det står vilken person i klassen de ska ge julklappar till så att alla får en! Fint tyckte jag. Jag skulle köpa för runt 4 euro, men eftersom jag inte har någon som helst koll på uppskattning what so ever så blev det såklart inte 4 euro, utan 6,67 istället.

Imorgon ska jag hinna gymma och även gå och klippa mig. :D Bara en liten finjustering dock, ingen stor förändring. Det var fyra månader sedan jag klippte mig sist, och jag känner att det mest hänger just nu, och inte är så mycket till frisyr. På fredag bär det sedan av till barnens mormor och morfar i Dijon. Där ska vi fira minijul, och förmodligen äta god mat. :D Jag hoppas på att få en klapp eller två också, hihi! Och sen vet jag inte om det blir crêpes på fredag, eftersom vi far vid åtta, och det brukar ta tid att äta det. Men jag hoppas det, för det kommer att bli svårt att klara sig utan det i fyra veckor. :(

Mys i mörkret

Jag insåg idag hur otroligt avslappnande det är att baka. Sen så kanske mycket har att göra med att jag lyssnade på julmusik medan och bara var med mig själv, i lugn och ro. Jag blev liksom harmonisk. Sen mot slutet så förstördes dock hela stämningen när en man skulle komma och laga vårt larm som har varit lite konstigt. Så han var tvungen att testa och greja, och larmet ringde då nästan konstant i 10 minuter. Det var inget lågt ljud kan jag säga. Men bullarna blev rikigt goda i alla fall. Det stod på receptet att det skulle bli 30-40 stycken, men jag fick det till 45. Jag gjorde dem rätt små dock, dels för att jag hellre äter flera små än en stor, och också för att jag skulle ta med dem till knytiset ikväll, vilket betyder att man ska äta flera olika saker, och inte vill bli mätt på bara en bulle. De blev väldigt luftiga och fina också faktiskt. Jag är riktigt nöjd. :D Nästan som att jag gjort det flera gånger, även om det var första gången.

På knytiset var vi elva stycken totalt. Jag förstår inte hur det kan dyka upp nya människor hela tiden... Så förutom "standardmänniskorna", så var även hon från Trinidad och Tobago där, en annan tjej från Tyskland och en annan amerikan. Vi åt raclette till middag, och det var suupergott. Godare än sist faktiskt. Jag ville inte äta mig för mätt, utan sparade mig lite till efterrätterna där jag verkligen inte kunde sluta äta. Jag vet inte hur många kakor jag tagit. Och även om jag var mätt, så tog det aldrig stopp. Farligt det där. Något lite komiskt medan vi åt var raclettemaskinen. Först stoppade vi i den i kontakten och satte på den. Vi väntade ett tag, men den blev aldrig varm. Vi upptäckte då att säkringen gått för det uttaget i väggen. Oh well, vi testade igen, och det funkade. Någon minut senare så hände dock samma sak. Jag är säker på att det var för hög ström i maskinen än vad kontakten klarade, annars skulle inte säkringen gå två gånger. Men alla var säkra på att vi skulle fortsätta, så vi testade igen. Nu höll den sig faktiskt! Så vi åt alla middag, njöt, och hade det trevligt. När sedan Inga och Krissy (från ToT) kom för att äta så slocknade ALLT. Maskinen slutade fungera, och ljusen slocknade. Så vi gjorde det bästa av situationen och tände massa stearinljus istället. Och vips! Så fick vi världens mysigaste stämning. Jag känner att jag inte bidrog med så mycket mer än lussebullarna ikväll, men det gör mig inget. Jag lyssnade mest på vad andra hade att säga och diskuterade. Jag kände mig harmonisk helt enkelt. Och mätt.

På morgonen hade jag lagt upp ett litet schema för förmiddagen, att jag först skulle sova en stund, sen gå på promenad och sen göra degen så den skulle hinna jäsa till sig. Men när jag vaknade så öööste det ner regn. Så jag kände att jag inte direkt orkade göra något vettigt, utan somnade om igen. Och nu har jag varit pigg och glad hela dagen! :D

Jag avslutar med lite bilder, nu måste jag sova. Jag är ledsen över den hemska blixten, men det var så mörkt, så hade inte så mycket till val.

Goa bullar!

Gänget!

Såhär mörkt var det ungefär.

Det började bra men... Sen spårade det, haha!

Månday

Hejhoj i galoschen! Nu är det bara en vecka kvaaar innan jag sätter foten på svenska mark igen. Sju dagar. 167 timmar för att vara exakt. Haha, näe, nu måste jag skärpa mig. Jag börjar bli lite less dock. Känner att jag behöver ta en paus och komma hem. Jag behöver semester helt enkelt. Och sen måste jag sova längre på dagarna. Det är jobbigt att vara trött, och dessutom blir mitt tålamod myycket sämre. För att inte tala om grinigheten på morgonen. Idag var jag så trött att jag somnade medan jag låg och slog upp ett ord i lexikonet! Helt allvarligt. Det är som när jag brukar somna mitt under ett sms, när jag ligger och svarar på det alltså.

Imorgon blir det till att baka lussebullar! Jag är supertaggad. Mmmm, som jag längtat! Jag gick och handlade det som behövs till imorgon tidigare idag, och jag fick EN CHOCK när jag såg att ett paket saffran, det vill säga 0,4 gram, kostade FYRA EURO OCH 89 CENT. Det är nästan 45 kronor! Och inte ens ett halvt gram! Så jag var tvungen att köpa TRE av dessa. Rena rama rånet. Nu ska de tamejfasen bli bra! Hittade dock ingen vanlig jäst, så det fick bli torrjäst. Såg precis nu att det är en helt annan grej dock, att 12 gram torrjäst motsvarar 50 gram färsk jäst. Aja, det går nog vägen.

Tidigare idag var jag och bytte den där klappen på stan också, men jag fick inte pengarna tillbaka, utan bara ett kvitto att kunna köpa saker för. Nåja, det håller i två år, jag hinner väl säkert hitta något fint. :P

Just det, glömde lägga upp den här bilden jag tog igår också. Det är en bild på Angies drink från baren. Tydligen är det väldigt vanligt att få lysstavar i drinken häromkring. Cool detalj. Det var allt för mig den här gången!

Ka-ching!

Helgens extra timmar har inte varit helt belöningslösa, nejdå! När föräldrarna kom hem idag berättade jag att jag skulle ut med internationella gänget och inte hade så mycket pengar, och undrade då om jag kunde få månadens lön i förskott. Det kunde jag inte, eftersom de inte hade så mycket pengar på sig. DOCK så fick jag helgens lön! :D Underbart. Jag tänkte nog gå och klippa mig på torsdag också för de pengarna.

Klockan halv fem begav jag mig mot skolan där några från gänget bor, eftersom vi skulle samlas fem. Det är vår officiella mötesplats. Där träffade jag Rob och Andrea. Vi väntade sedan in Inga, Alex, Angie och Maria för att ta oss vidare till bowlinghallen. Bowlingen kostade olika beroende på vilken tid och dag man var där, och man fick dessutom betala extra för skorna. Nu när vi var där blev det totalt 7,30 euro per person. Jag minns verkligen inte vad det kostar hemma, men det är väl ungefär samma. Det var bara fem av oss som spelade dock. Det var kul, men jag var väldigt dålig. Ringrostig. Jag kom trea i alla fall. Dock så kan jag tillägga att det bara var jag och Rob som spelat förut, medan de andra var helt nybörjare. Så, tredjeplats är fortfarande ingen höjdare. Efter det gick vi och letade efter en liten snabbmatsrestaurang så vi kunde köpa med oss mat och sätta oss och äta på gängets favoritbar. Jag beställde nuggets och pommes frites. Gött. Sedan köpte jag en cola inne på baren, och fick den på glasflaska. :D Alltid godare då. Sen har jag dessutom inte druckit cola på över en månad. Lite senare så fick vi besök av fransmannen som brukar med hänga med oss, och även en ny tjej som jag inte träffat förut, som var från Trinidad och Tobago. Det var lite svårt att förstå henne, för hon hade en väldigt konstig accent. Men hon var trevlig i alla fall. Jag måste verkligen skaffa ett franskt nummer nu när vi börjar bli så många, för det är inte kul att behöva betala 1,22 kr för att skicka typ "Jag kommer ikväll.". Nåväl, vi hängde i baren ett tag, men jag orkade inte sitta så länge.

På tisdag är det lite knytis för att säga hejdå innan (nästan) alla far hem över jul. Och eftersom det är den 13:e och alltså lucia så hade jag tänkt baka lussebullar. :D Det kommer nog bli bra. Hoppas bara att jag får tag på alla ingredienser. Och att saffran inte är lika dyrt här. :P Det lär bli mysigt i alla fall. Bises.

Nu är jag redo, bring it!

Först av allt vill jag säga, att jag hittat något annat som jag inte kan äta, förutom tomat. Och det är njure. Jag åt det idag, för jag testar alltid att äta allt. Och oftast tycker jag om det. Ibland händer det att det är okey eller mindre gott. Men nu, så var det ÄCKLIGT. Jag skulle äta lunch efter jag kom hem från gymmet idag som vanligt, och då brukar jag äta själv eftersom jag kommer hem efter lunchtid. Och tur var väl det. Jag lassade på en tallrik med ris och med "njurgryta", och antog att det skulle vara gott. Värmde det. Satte mig ner, tog en tugga. Alltså, NEJ säger jag bara. Jag känner typ fortfarande smaken. AAAAH, herregud. Jag slängde allt och tog nytt ris och kycklinggryta istället. Det som gjorde det hela värre var själva konsistensen också, och det faktum att jag åt på en njure äcklade mig rejält. Jag kommer aldrig äta det igen, så mycket kan jag säga. Och om någon undrar vad det smakar så smakar det njure. Precis så som man tänker sig att njure ska smaka. Usch, nu lämar vi det.

Som jag sade igår och dagen innan det så tar jag hand om barnen nu i helgen. Så på eftermiddagen hämtade jag Louise från gymnastiken, och sedan fikade jag med Violette innan vi satte oss och spelade lite olika brädspel. Sedan började jag slå in alla klappar! :D Och självklart satt jag och lyssnade på julmusik medan jag pysslade. Det var riktigt mysigt. Violette kom in och hjälpte till efter ett tag. Så nu är allt inslaget också! Nu är jag redo för julen. Det enda som saknas är rimmen dock, som jag nog ska sitta och klura på imorgon. Sen ska jag lämna tillbaka ett paket imorgon också tror jag, för stan är öppen som vanligt eftersom det är juletider. Kanske köpa ett litet kort till barnens mormor och morfar också. Får se. För antingen far jag på stan med Inga imorgon, eller så spelar vi bowling eller laserdome eller något annat roligt med det internationella gänget. Får se lite vad folk känner för. Roligt ska det bli i alla fall.

Till middag idag åt vi tacos, och det var supergott. Kom igång lite sent, för jag hade helt glömt att jag bestämde middagstiden. Jag fastnade lite i julklappsinslagningen. Men det var ingen större fara. Under middagen började vi prata om roliga klipp på folk som ramlar och sånt. Alla barn blev helt till sig och direkt efter de ätit klart sprang alla upp och började leta filmer på youtube. Så medan jag städade bort så hörde jag massa skrik och skratt från övervåningen. Jag var tvungen att gå upp och kolla, och lite överdrivet var det, för SÅ roligt var det inte. Och jag hade redan sett det mesta förut. Så är det när man är äldre. Och sen har jag redan hört nästan alla skämt och "lurendrejerihistorier" som barnen drar. Förmodligen tycker de att jag är skittråkig som aldrig går på något eller blir rädd när de försöker skrämmas. Men jag var också barn en gång i tiden, vad kan jag göra åt det liksom? :P 

Efter en del stoj så var det läggdags. Det gick väldigt lätt, och än så länge har ingen kommit tassande och sagt att den inte kan sova. Så, jag antar att det lyckades? Nu ska jag kila iväg och duka inför frukost imorgon. Sedan blir det nog till att sova för mig med. Märkte inte ens att klockan är tolv!

Gud vad jag är bra!

Idag känns det som att jag hunnit med massor av grejer! Egentligen har jag inte det, men jag har utfört dem väl, så det känns som att jag gjort dubbelt så mycket. :D Jag vaknade på morgonen som vanligt och gjorde allt. Även om jag var jättetrött dock, så gick jag inte och lade mig igen efter jag lämnat Violette i skolan, utan jag gick på promenad istället. Sedan åt vi lunch, och jag hann även ringa och boka tid hos läkaren för den där hälsokollen. Och DET BÄSTA AV ALLT VAR, jag tog hela samtalet på franska! :D Blev lite förvirrad när hon nämnde vilken tid jag kunde komma, för siffrorna mellan 13-16 har jag inte så bra koll på. Måste liksom räkna dem i huvudet i ordning för att komma ihåg vad som är vad. Dåligt. Jag kom i rätt tid i alla fall, var bara tvungen att tänka efter en stund. Dock så hade jag tänkt gymma på eftermiddagen, men eftersom jag fick läkartiden mitt i allt så fick det vara. Istället gymmade jag lite hemma innan jag duschade. Jag var frisk som en nötkärna också, utom att jag har sträckt någon muskel i ryggen. Men tydligen så ska "varma duschar och stretchning" hjälpa.

På eftermiddagen blev jag sjukligt trött, och jag höll på att (trott eller ej) SOMNA mitt i en Betapetmatch! Men jag kom över den fasen, då pappan kom upp från en stunds pysslande i källaren med en gran! :D Violette blev helt till sig, men jag sade åt henne att vi skulle klä den efter middagen så att vi alla kunde göra det tillsammans eftersom Louise var på gymnastik. Och henne for jag sedan och hämtade, och vi kollade på den där tv-serien som hela familjen följer. Och SEN, mina vänner, så var det dags för middag. Och eftersom det är fredag så var det... ja, crêpes såklart. :) Men grejen var nu, att JAG fick sköta själva görandet! Smeten var redan gjord, men jag fick hälla upp det i den speciella crêpesmaskinen, medan Louise lade på tillbehör, såsom skinka, ost och grädde. Det är "de salta crêpesen". Barnen måste ta minst två var av dessa innan de får gå över på de söta, som är med socker, honung eller smält choklad. Jag föredrar de salta, just för att jag helst inte äter sötsaker till middag. Dock så brukar jag avsluta med en söt eller två som efterrätt. :)

Efter middagen städade jag undan medan barnen tittade på Koh-lanta (franska Robinson). Sedan klädde vi granen. Det var mysigt och om jag får säga det själv så blev den riktigt fin. :D Sen var det läggdags för barnen. Jag glömde bort tiden lite, så det blev lite sent. Jag trodde att alla hade somnat för ett tag sen dock, men sen kom Violette ner för en halvtimme sen och sade att hon inte kunde sova. Så jag har suttit med henne ett tag. Vad gör man egentligen? Jag minns inte vad jag gjorde när jag var liten i alla fall... Man satt väl uppe ett tag till, men nu när klockan är så mycket så det finns det ingen tid till det. Tänkte gå upp om en stund igen och se om hon somnat. Och har hon inte gjort det så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. För föräldrarna är inte hemma än, så jag kan inte lägga över ansvaret på dem direkt.

Hip-hip-hip, hourraa!

Som sagt. Jag ÄLSKAR när andra fyller år, för då får man också äta sig fet! Och idag fyller Violette åtta år! Joyeux anniversaire ma petite! Till middag åt vi alltså hamburgare, blodig sådan. Göööött. Med bröd, rödlök, gurka och ett stort lass pommes frites. Sen ketchup och majonnäs till. Och efteråt blev det chokladtårta, en av de godaste jag ätit helt klart. Jag skulle kunna kräkas upp den och äta den igen och den skulle fortfarande vara god. Bilder längre ner. Nu är jag otrooligt mätt, så jag har intagit horisontellt läge.

Idag har jag känt mig duktig och hämtat tårtan, hamburgerköttet tillsammans med Violette, gått på promenad och köpt årets (troligtvis) sista klapp! Det jag dock inte har gjort är att ringa läkaren och boka tid. Haha, jag är för feg... Men IMORGON ska jag göra det! Är lite nervös, för jag vet verkligen inte vad jag ska säga. Sen ska jag hinna med en sväng på gymmet på eftermiddagen.

Under helgen blir det fullt sjå, för imorgon ska föräldrarna äta middag ute med några bekanta, vilket innebär att jag ska äta middag ensam med barnen. Sen far föräldrarna vidare till Dijon på lördag vid tre, och kommer inte hem förrän 24 timmar senare, tre på eftermiddagen på söndag. Så jag kommer ha rätt mycket ansvar framför mig. Men jag hoppas det går vägen.

Nu blir det nog lite mer Betapet! Auf wiedersehen!

Det står: Joyeux anniversaire Violette 8 ans

GÖDAAAAAN!

Onsday

Så var kaosdagen slut och jag ska krypa till kojs. Imorgon är det nya äventyr som väntar, då jag ska hämta chokladtårta från konditoriet och hamburgerkött från slaktaren. För imorgon är det Violettes födelsedag, så vi ska äta speciell mat! :) Jag ser fram emot det. Imorgon ska jag försöka hinna hitta de sista julklapparna också. Det gäller att vara effektiv! Funderar på att be om min lön i förväg också, så jag kanske hinner klippa mig innan jag kommer hem. Det är vansinningt billigt här om man jämför; klippning går på typ 150 spänn! Sen måste jag betala mitt besök till läkaren för att få mitt friskhetsintyg som jag ska ge till dansskolan. Har inte orkat ta tummen ur och be om telefonnumret, men jag fick det idag, så ska ringa dit imorgon.

Beträffande idag så har allt gått as smooth as a baby's bottom. Nästan i alla fall. Eftersom mamman glömde köpa skinka till pyttipannan så fick jag och Violette i uppdrag att göra det på morgonen. Dock så spöregnade det nästan hela morgonen, så vi ides inte gå. Jag skrev då en lapp till Louise och bad henne göra det när hon kom hem från skolan, men hon såg den aldrig. Så jag drog en Pippi och tog vad vi hade hemma (man tager vad man haver ni vet), och det blev något färdigtärnat fläsk. Funkade väldigt bra. Dock så tog det längre tid än jag trodde att tärna potatisen, så jag kom igång med matlagningen ganska sent. Jag trodde även att Valentin hade fotbollsträning idag, vilket gjorde mig extra stressad. Det resulterade i att potatisen inte blev helt färdigstekt. Jag var absolut inte nöjd med resultatet, och det kändes som att barnen skulle bli lite besvikna. Men de kastade i sig maten och sade " Vad gott det blev!". Då blev jag lite lycklig inombords. För barn är kräsna. Och jag blir genuint sårad när någon säger att de inte gillar vad jag lagat. Så det var en stor lättnad. Något väldigt freaky som hände idag medan jag stod och gjorde mat var dock att jag hörde källardörren stängas. Och det var ingen där. Det var verkligen bisarrt, för jag fick ingen förklaring på vad det var heller. Läskigt.

Klappkris

I eftermiddags var jag på stan och köpte de sista klapparna och en smoothie. Så nu är alla presenter klara UTOM familjens... Jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle köpa... Jag gick in i alla möjliga affärer och kom på idéer, som antingen var för dyra eller helt enkelt för dåliga. Sen fick jag nog och bestämde mig för att köpa en smoothie på vägen hem för att kanske få igång mina hjärnceller lite grann och komma på något. Nu har jag ändå kommit på något hyfsat. Kanske inte hundra nöjd, men jag lär hålla min budget i alla fall.

Annars sov jag nästan hela förmiddagen... Jag sover alldeles för mycket på dagtid. :P Men jag ides verkligen inte göra något och var supertrött. Dock så hann jag bara ta en kort promenad, men jag gick ändå fram och tillbaka till stan, så lite motion fick jag i alla fall. Jag kollade precis upp avståndet också, har aldrig tänkt på att göra det förut. Och det är 1,9 km till centrum. Så nästan 4 km fram och tillbaka. :D

Eftersom det är Saint Nicholas idag så har familjen (barnen främst) fått tre lådor med choklad, godis och kakor skickade hem till sig från släktingar. En riktig fest, jag var tvungen att ta lite. Undrar om jag kommer ha ett chokladberoende när jag kommer hem... Jag har slutat att äta Nutella varje dag till frukost i alla fall, det är väl ett framsteg. :P

Nu ska jag se fortsättningen av "Prison Break"! :D Avsnitt fyra. Lika bra att börja tidigt så jag inte sitter bänkad där vid klockan ett. Sen är det kaosdag imorgon. Suck. Men jag ska laga pytt i panna till lunch! :D Familjen köpte det från IKEA en gång, som ligger en timme härifrån, och tyckte om det jättemycket. Hoppas jag kan mäta upp till de förväntningarna, köpespytt är inte att leka med! Sen finns det inga rödbetor dock... Jag får klara mig med ägg.

Positive thinking is half the work

Ibland har man tur, och ibland är man skicklig. Men oftast så tänker man bara positivt. Så är det när man ska uträtta saker här i livet. Och idag upptäckte jag att positivt tänkande förändrar allt. Jag trodde inte så mycket på det tankesättet förut, eftersom jag bara satt mig in i det halvhjärtat. Men idag bestämde jag mig, efter flera halvdåliga eller rentutav dåliga balettlektioner i rad, att jag skulle göra mitt bästa. Det skulle gå bra, och när jag gick ut ur den där danssalen skulle jag vara svettig, törstig och trött i kroppen. Och det var precis vad jag var. Allt känns så otroligt mycket bättre när man verkligen vet att man gör sitt bästa. Även om det kanske inte alltid är rätt eller bra, så vet man att man anstränger sig. Och då känns resultatet så mycket mer äkta. Det lyfte hela min dag faktiskt.

Jag får se om jag går på gymmet eller på stan imorgon eftermiddag. Har typ bara 10 dagar på mig att handla klart alla klappar, så man kanske borde satsa på det först. Idag är det två veckor kvar tills jag kommer hem! Jippiii! Jag är verkligen supertaggad på jul. Helt sjukt. I år och förra året har jag nog aldrig varit så förväntantsfull inför jul nånsin, inte ens när jag var liten. 19 dagar kvar till jul. Sen har jag också räknat ut att jag varit här 2/7 av tiden idag också. Tiden går snabbt ändå. Mycket räknande här, men vad gör man inte för att fördriva tiden lite. ;)

Franskalektionen gick bra idag, men det var lite virrigt eftersom vi mest fick sitta och höra massa random ord. Nästa gång ska jag ta med mig ett anteckningsblock så att jag kan skriva ner allting. För hur stor är chansen att man ska komma ihåg typ 20 nya ord när man går från lektionen egentligen? Nåväl, bra att utöka sitt vokabulär i alla fall, mitt är verkligen värdelöst. Men jag lär mig något nytt varje dag faktiskt. :)

Fina gänget

Jag kom ganska nyss hem efter en middag med fina internationella gänget! Mätt och belåten. Insåg också när jag kom hem att jag tänkte på engelska. Nu är det bara ett steg kvar till franska då. :P Ikväll var det Andrea (en av tyskorna) som bjöd på middag. Det blev en slags kartoffelsallad (potatissallad) och korv. Sen var det någon jättegod pudding till efterrätt. Vi hade det trevligt och pratade mycket. Inte så mycket mer att tillägga. Vi pratade om att kanske spela Laserdome någon dag, innan alla far hem igen över jul. Jag älskar den "leken", även om jag är totalt värdelös. Minns en gång då jag, min bror och min kusin for ner på stan och spelade det en gång, samtidigt som en jämfört med mig några år yngre tjej hade kalas där. Jag kom sist av ALLA. Pinsamt, riktigt pinsamt...

Annars har jag gått på en promenad idag och gymmat lite hemma. Tänkte egentligen bara ta en promenad eftersom jag inte orkade gå på gymmet, men då tränade jag lite ändå. Sen på kvällen gick vi hela familjen och kollade på en magishow! Tycker det är fascinerande det där. Jag tror inte på magi, men jag förstår verkligen inte hur de gör vissa grejer heller. Jag såg ut som en fågelholk ett par gånger. Och sen var jag nog mer imponerad än Louise. Jag satt mellan Valentin och Violette och vi satt och tisslade och "wow-ade" och var helt inne i showen. Roligt det där. Bra musik hade de också, mycket Michael Jackson.

Igår kväll tittade jag på "Prison Break" innan jag skulle sova. Jag hade egentligen bara tänkt se ett avsnitt, men fastnade och startade ett till. Ville egentligen se det fjärde avsnittet också, men då var klockan ungefär ett, så jag lade ner. Dock så var jag helt inne i det hela att det tog jättelång tid innan jag kunde varva ner och somna. Eller ja, lång tid för mig i alla fall, så typ 20 minuter.

Jag har inte orkat ringa och boka tid för läkarkoll den här veckan, så jag hoppas att jag kan vara med på danslektionen imorgon, annars blir det inte så roligt. Nu ska jag sova i alla fall! Bonne nuit!

Saint Nicholas

Ikväll gjorde vi något som nog alla barn drömmer om, nämligen att äta choklad till middag. Jag kan säga att det var längesen jag var såhär mätt. Men det var supergott. Anledningen till detta var att vi firade Saint Nicholas idag. Det riktiga datumet för det är egentligen 6:e december, men eftersom det är en tisdag i år så firade vi det idag. Så vi bakade alla olika "brödgubbar" som ska symbolisera honom, som man sedan fick dekorera med strössel och smält choklad. Bilder längre ner.

Annars har jag haft en riktig slöardag idag. Det blev ingen julmarknad idag eftersom vårt väder ser ut såhär:
Trevligt med regn! Eller inte. Kanske blir av nästa helg istället. Marknaden är i alla fall "öppen" varje dag, så jag lär ju hinna kika. Kanske på tisdag, för då ser det ut att bli sol. Så istället har jag suttit hemma och myst idag med te med smak av pepparkaka (typ, inte riktigt), en bit kaka, julmusik (Spotify funkar nuuu, efter lite hjälp :D tack för det!) och Betapet. Livet är härligt ibland. Sen har jag även skickat iväg en liten önskelista och kollat på alla veckans avsnitt av Halv åtta hos mig. Inget gym blev det dock, jag orkade inte. Men eftersom jag redan gått två gånger den här veckan så gjorde det inte så mycket. Kanske blir imorgon, men vill inte vara för trött i musklerna inför dansen på måndag.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske se andra avsnittet av "Prison Break". Annars så är det Miss France på tv nu, kan vara intressant att se. Nåväl, här kommer det lite bilder från dagens aktivitet!

En av gubbarna jag gjorde (till vänster).


Den andra gubben jag gjorde, bakad och dekorerad.

Valentins gubbe, som ska se ut som att den blöder.

Louises "gubbe".

Saint Nicholas i chokladform.

I, I follow, I follow you

Jag hade faktiskt ingen aning om vem Lykke Li var. Trodde hon var någon mainstream svensk artist, men hon är rätt bra faktiskt. Det som är mest random är att den här låten bara ploppade upp i mitt huvud en dag. Jag har ingen aning om var jag hört den. Men jag kollade upp den och det visade sig vara Lykke Li. Tycker musikvideon är väldigt bra också, älskar att Fares Fares är med. God lyssning!


Hälsa hem!

Så, min dag. Den började med att jag försov mig en hel timme, eftersom jag stängde av alarmet i sömnen. Så istället för att få sitta och njuta av min frukost i lugn och ro, så som jag brukar ligga och fantisera om på kvällarna innan jag somnar, så fick jag kasta i mig den. Strax innan tio tog jag mig ut på en promenad, och det var ganska varmt ute faktiskt. Sen hämtade jag Violette till lunch och vi åt. Som avskedspresent till Anders hade jag tänkt baka chokladbollar, så då gjorde jag degen samtidigt som jag städade bort och diskade efter maten. Flitiga jag! Sedan bar det av till gymmet.

Idag är det någon speciell dag, glömmer hela tiden bort vad den heter. Men barn säljer kakor och massa grejer i skolorna för att samla in pengar till de fattiga och det är även en 36 timmar lång välgörenhetskonsert som sänds på tv. Så jag och mamman gick till Violettes skola när hon slutat och köpte massa gott fika för en billig slant. Sedan var det hem och rulla de små chokladbollarna och göra sig klar för att fara på avskedsträffen! Inga kom och hämtade upp mig klockan sju och det bar iväg till skolan där Anders jobbar, som ligger ungefär sex kilometer härifrån. Att köra på motorvägen här är ett helvete, för det är kolsvart, vägarna är krokiga, och det finns djur överallt. Men vi klarade oss riktigt bra och hittade direkt.

När vi först kom dit var det bara Anders där och hans kollegor, det vill säga andra lärare på skolan. De alla kunde dock engelska mer eller mindre, så det var väldigt trevligt att stå och prata med dem, även om det kändes lite stelt till en början. Jag och Inga var först lite rädda att det bara skulle bli vi och kollegorna. Men sedan kom hela internationella gänget och det blev riktigt härlig stämning. Vi satt och åt i skolans matsal och det var framdukat lite bufféstil med bröd, lite olika skinkor, ostpaj, ostar, foie gras och äppelpaj och någon annan paj till efterrätt. Sen massa olika kex, chips och choklad. Och mycket mycket vin. Jag blev väldigt mätt. Och mina chokladbollar tog snabbt slut, de var väldigt omtyckta.

Kvällen var mycket lyckad, och till en början var jag lite sorgsen över att jag missade crêpes-fredag, men nu i efterhand så var det helt klart värt det. Det kändes dock en aning konstigt allting... Jag var inte ledsen, men det kändes som så konstigt att en person som jag känt mindre än en vecka ska åka igen. Vi hann som inte lära känna varandra. Och dessutom hade Anders varit här i tre månader, och inte bara en som jag trodde. Men men, jag önskar honom all lycka till i framtiden, som nybliven lärare.

Under kvällen satt spanjorskan bredvid mig på ena sidan, och det som var väldigt kul var att vi satt och kommunicerade på så sätt att hon pratade franska med mig och jag svarade delvis på engelska, och delvis på franska. Det kändes som en otrolig frihet att jag nästan alltid förstod vad hon sade. Och vad alla andra sade för den delen.

Imorgon bär det av till julmarknaden. Det blir nog en tripp till gymmet på morgonen också om jag orkar, är otroligt trött. Insåg just att jag höll på att somna med datorn i knäet. Sen på kvällen blir det massa bakning eftersom vi ska fira Saint Nicholas. :) Och på söndag är jag bjuden på tysk middag! Helgen är full av äventyr. Spännande :D Men nu är det kudden som väntar! Godnatt!

Julklappar!

Vissa dagar börjar bra och slutar dåligt, medan andra börjar dåligt och slutar bra. Om jag fick bestämma skulle jag vilja att min dag börjar dåligt men slutar bra. Att vakna på fel sida kanske inte är en höjdare, men att somna på rätt är ändå viktigare. Idag har jag haft en sån dag. På morgonen hade jag lite ont i magen och var otroligt trött. Sedan gick jag på promenad, och kände mig allmänt seg. Efter ungefär halva promenaden när jag börjat få upp farten så hände den klassiska filmscenen. Precis när jag passerade en pöl som fanns på vägen så körde en bil förbi och ALLT flög rakt på mig. Jag blev dyngsur. Jag fick lust att bara skrika "FUUUCK YOOOOOOOU!!" och kasta sten på bilen. Hela min promenad kändes förstörd. Men jag fortsatte ändå att gå, och jag kanske gick snabbare än innan, vad vet jag. Det är tur att träningtights är gjorda av ett visst material, för jag torkade visserligen rätt snabbt. Efteråt tog jag en dusch och åt lunch med Violette, och då kändes allt mycket bättre.

Vid halv tre traskade jag ner på stan med plånboken i högsta hugg! Det första jag gjorde var att gå in på claire's och köpa en ring. Jag har inte kunnat sluta tänka på den sen jag var in dit i fredags, så jag var tvungen. Efter det bar det av till lite olika affärer. Jag visste inte vad jag sökte efter, så det var bara att gå in överallt. Jag köpte även ett par vanliga strumpbyxor till mig själv eftersom jag bara har med mig ett tjockt par hit, och alla hemma i Sverige är det ändå hål i. Det kändes lite pinsamt när jag inte kunde förklara vad jag ville ha när butiksbiträdet kom fram till mig och frågade. För jag visste varken vad "strumpbyxa" eller "tunn" hette på franska. Men det löste sig. Sen kan jag nu bocka av allas klappar utom mamsens och familjens! Jag har en liten grej till dem, men jag ska ge något mer. Och sen kanske en till liten grej till *hemllig*. Hihi! Just nu har jag åtta klappar, men de flesta är bara smågrejs, så nästan alla får fler än en sak. Jag köpte dock ingen våffla när jag var på stan, även om jag var supersugen. Men jag kände att jag inte var tillräckligt hungrig för att slösa de ack så värdefulla 25 riksdaler det kostar! Ibland är jag snål. Men så är det när man ska vara generös mot andra! Kanske äter en på lördag dock, för då ska jag på den lilla julmarknaden som börjar då tillsammans med Inga. :) På vägen hem från stan stötte jag även på Rob (britten)! Världen är bra lite alltså. Vi pratade en stund, men sen var jag tvungen att skynda mig hem för att hämta Violette från skolan.

Jag tänkte börja lyssna på julmusik för en stund sen, på en playlist som jag satt och pysslade med skiitlänge förre julen på Spotify. Men så kan jag tydligen inte använda det från utlandet om jag varit borta längre än två veckor! DÅLIGT. Jag funderar allvarligt på att skaffa Premium bara för att jag är så desperat att få höra fina julsånger utan att behöva söka upp varenda en på youtube. Det ska bara rulla på. Så vill jag ha det. Med en lussebulle i handen och tända ljus. Men så är det inte nu. Och det suger.

Nåja, jag ska inte hänga läpp för småsaker, för kvällen har varit fin annars. :) Såg första avsnittet av "Prison Break" eftersom jag ska börja om det nu. Såg aldrig klart serien och den var ju himla bra innan jag slutade kolla. Den blir väl förmodligen rätt dålig på slutet så som alla andra serier, men det får jag ta, för jag ska se hela den här gången! Nu blir det nog Halv åtta hos mig dock, har inte sett ett enda avsnitt i veckan! Trevlig första december på er alla!

Jättefin ring den! Mmm-hm!

RSS 2.0